26 de setembre del 2012

L’exalcaldessa de Deltebre celebra l’aprovació de la moció per la independència

DELTEBRE (Baix Ebre).- La presidenta de Convergència a les Terres de l’Ebre i exalcaldessa de Deltebre, Imma Juan, ha conegut l’aprovació de la moció independentista de l’Ajuntament de Deltebre durant la seua participació en directe a l’informatiu Primera Columna, de Canal 21 Ebre. Juan ha assenyalat que la moció, pactada entre Esquerra i CiU -i que també ha rebut el vot afirmatiu del PSC-, és fruit del moment històric que s’estan vivint, ja que no s’hagués plantejat fa només dos anys. En aquest sentit, la presidenta de Convergència a l’Ebre ha defensat que les institucions locals han de començar a posicionar-se sobre el dret de Catalunya a l’autodeterminació. De fet, Juan ha celebrat que Deltebre haja pogut aprovar la moció que defensa la independència de Catalunya, just l’endemà de de la convocatòria d’eleccions anticipades per part del president de la Generalitat.

En la mateixa entrevista, l’exalcaldessa de Deltebre ha valorat que el fet que Convergència i Unió, a l’oposició, pactés el text de la moció amb el grup d’Esquerra, al govern municipal, no té per què influir de manera important en la política local. Segons Juan, la dinàmica municipal seguirà sent la mateixa que durant la primera part del mandat, i l’aprovació de la moció sobre la independència no vol dir que hagen d’haver-hi trencaments de pactes, ni la formació d’un nou govern a Deltebre.

D’altra banda, Juan ha assenyalat que CiU no ha donat cap consigna a les agrupacions locals de les Terres de l’Ebre, sobre la presentació de més mocions com la que s’ha aprovat a Deltebre. Segons la presidenta del partit al territori, Convergència dóna llibertat absoluta a cadascuna de les agrupacions perquè facen el que consideren necessari, tot i que no ha descartat que es puga preparar una moció conjunta si la gent dels diversos pobles ho demana.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta