26 de setembre del 2012

Imma Juan (CiU): ‘El poble de Catalunya ha de forçar el seu propi futur’



 DELTEBRE (Baix Ebre).- Primeres reaccions des de les Terres de l’Ebre, a la convocatòria d’eleccions a Catalunya per al proper 25 de novembre. La presidenta de Convergència al territori, Imma Juan, ha aprofitat aquest dimecres el seu pas per l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre per defensar la necessitat de l’avançament electoral, tot recordant el clam del poble de Catalunya en la manifestació de la Diada de l’Onze de Setembre a Barcelona, però també la negativa del govern de l’Estat a negociar la proposta de pacte fiscal que havia aprovat una gran majoria del Parlament. Segons Juan, l’actual legislatura estava esgotada i el president de la Generalitat no ha tingut cap més altra sortida que consultar als ciutadans, a través de les urnes, quin és el camí que ha d’emprendre Catalunya a partir d’ara. En aquest sentit, Juan ha volgut destacar la figura política i el lideratge de Mas, capaç de prendre decisions excepcionals en moments excepcionals.

D’altra banda, Imma Juan ha repassat alguns dels greuges que ha patit Catalunya durant els darrers anys, des de la retallada del nou Estatut fins al bloqueig del govern espanyol al corredor del Mediterrani, tot passant pel dèficit fiscal o la falta d’inversions de l’Estat. La presidenta de Convergència ha remarcat que Mas va presentar-se a les últimes eleccions amb el pacte fiscal com a solució, i que aquesta via també ha fracassat per evitar el trencament amb Espanya. Segons Juan, ara el poble ha de decidir i forçar el seu propi futur, ja que l’entesa amb Espanya no és possible.

En aquest sentit, Juan ha insistit que ha de ser el poble de Catalunya qui puga triar el seu propi destí, a través de les eleccions. La presidenta de Convergència a les Terres de l’Ebre ha valorat que el nou programa electoral per als comicis del 25 de novembre no pot ser gaire diferent del programa de les eleccions del 2010, ja que Catalunya encara no ha sortit de la crisi. Finalment, Juan ha descartat la constitució d’una gran coalició independentista en aquestes eleccions, ja que cal respectar el dret dels ciutadans a votar les diferents opcions polítiques, al marge de l’objectiu comú d’assolir les màximes quotes d’autogovern per a Catalunya.

1 comentari:

  1. He escoltat les mateixes coses amb les mateixes paraules i tòpics que vaig sentir 24 hores abans en una altra televisió local.
    És un insult a la intel·ligència que és parli ara dels darrers 30 anys com d'un greuge continu i permanent i com si Catalunya hagués estat subjugada i segrestada.
    Què CIU no va donar suport a la Constitució ?
    Què no ha estat CIU qui ha pactat quasi sempre amb els dos partits que han governat Espanya, i que, sinó ha estat als governs ha sigut pel que diran ?
    Què no ha estat CIU qui ha pactat determinades coses en detriment d'altres ?
    Què no ha estat CIU qui se'n vanagloriava del que aconseguia i en treia redits electorals ?
    L'entrevistada ( independentista de nova fornada ) parla del corredor del Mediterrani, cert, però que CIU no ha tingut a les seues mans mai la possibilitat de collar de manera absoluta al govern central per aconseguir-ho ? Què no es va aconseguir la desaparició del governadors civils ? Què no es va aconseguir la implantació dels Mossos, i a més com policia única a Catalunya ?
    Qui va pactar al Majestic ? Què passa, que tot es va fer contra cor o per obligació ? Què no es podien trencar les cartes, llavors ? Què no hi havia dèficit fiscal, llavors ?

    N'hi ha més.
    Perdona, Gustau, per l'al·lusió directa i personal, trobo que t'ha sortir de l'ànima, quan Juan deia de que a la campanya " els socialistes diran la seua " i has dit " segur " ? Home, el dubte pot ser justificable ( ara mateix crec que no, però ) però en tot cas, si ho analitzem objectivament a qui més se li pot aplicar la pregunta/resposta seria precisament a CIU. Simultàniament a l'entrevista a I. Juan, Duran Lleida en una altra entrevista parlava de "Confederació", "Sobirania fiscal que no necessàriament ha de portar a la independència" i tot un seguit de eufemismes els quals estem acostumats els darrers dies ( de fet, ja ens van acostumar quan a les retallades li deien ajustos ); 48 hores abans, Oriol Pujol ens deia que ell era independentista però el partit no; el mateix Mas, al debat ha dit no menys de mitja dotzena de vegades la paraula interdependència, per explicar que no diu la de independència perquè avui dia no existeix la independència, ahhhhhhhh, vet aquí. Per no parlar d'Estat lliure associat tipus Puerto Rico. En definitiva, " En todas partes cuecen habas, y en mi casa a calderadas "

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta