13 de novembre del 2012

L'Ajuntament de Flix lamenta i rebutja les declaracions del conseller Recoder

FLIX (Ribera d'Ebre).- La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Flix, reunida aquest12 de novembre, ha condemnat "enèrgicament" les paraules del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder, que ha instat a aturar les obres de descontaminació de l’embassament de Flix. "Volem recordar, un cop més, que les obres del Pla de Restitució en cap cas són de seguretat, tal i com diu el mateix Pla i com ha reconegut sempre el Departament d’Interior, responsable dels plans d’emergència en vigor relatius a les obres. Aquests Plans d’emergència, elaborats per la Direcció General de Protecció Civil, garanteixen l’abastament d’aigua en cas d’un episodi puntual de contaminació a l’Ebre degut a una fuita provinent de les obres de Flix", diu el comunicat. "Les aportacions addicionals al CAT (Consorci d’Aigües de Tarragona), sí previstes en les obres de descontaminació, estan totalment enllestides tal i com el mateix organisme s’ha encarregat recentment de publicitar", afirme l'Ajuntament de Flix.

"Recordem també que el Parlament de Catalunya va aprovar en sessió plenària del 19 de juliol d’enguany una moció instant a iniciar la retirada dels llots abans d’acabar l’any, on es demanava també un calendari a l’ACA en relació  a les seues obligacions en el Pla de Restitució perquè aquest es pogués desenvolupar paral·lelament als treballs de Flix. En data d’avui aquest calendari encara no ha estat facilitat. Entenem que el que busca en última instància el conseller, excusant-se en falsos debats sobre seguretat, és tapar la seua mala gestió sobre les expropiacions pendents del Pla de Restitució, que ha estat incapaç de realitzar en els dos anys que porta al capdavant de la Conselleria. L’ACA és, en darrera instància, la culpable de que no s’hagin pogut enllestit les obres del Pla al no facilitar els terrenys necessaris a l’executora de les mateixes, l’empresa estatal ACUAMED", segueix la nota.

"Exigim una rectificació del conseller per la irresponsabilitat que suposaria aturar ara les obres, posant en perill els fons europeus que les financen i per tant la continuïtat mateixa del projecte. Posar en risc la major obra de recuperació mediambiental de Catalunya i el centenar de llocs de treball que en depenen és el pitjor regal que la Generalitat pot fer a una zona castigada per una crisi industrial de llarg abast i amb un passiu ambiental damunt de la taula que, si ara no se soluciona, serà una llosa per a la recuperació futura de Flix, la comarca i l’Ebre català", acaba el comunicat signat per l’alcalde de Flix, Marc Mur i Bagés, el portaveu del grup municipal del PSC-PM, Ramon Sabaté i el portaveu del grup municipal  d’ERC-AM, Francesc Barbero. En canvi, rebutja adherir-se a la declaració la portaveu del grup de CiU, Montse Forcades.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta