17 de novembre del 2007

Bot canvia d'alcalde amb una moció de censura que arracona CiU a l'oposició

Agut (APB-PM) ocuparà l'alcaldia tres anys i serà substituït per Fidel (EPB-AM) a l'abril del 2010

Lluís Agut és des d'ahir el nou alcalde de Bot, després que prosperés la moció de censura que van presentar contra Andreu Martínez (CiU) els grups d'Alternativa per Bot (APB-PM) i d'Entesa per Bot (EPB-AM), vinculats al PSC i ERC. En un ambient tens però contingut, uns 200 veïns van presenciar un ple extraordinari en què no va haver incidents remarcables, tot i que la justificació de la moció de censura no va acabar de convèncer ni Martínez ni els simpatitzants de CiU, que fins ara governava Bot en minoria. Agut va assenyalar que la situació de «paràlisi» i la «falta d'inversions al municipi» feien necessari el canvi.

«Els programes de les dues forces són concordants, i després de les eleccions municipals ja vam intentar fer un pacte de govern, perquè Bot necessitava un canvi», va afirmar Lluís Agut. Abans de prendre possessió, el nou alcalde també va afegir-hi que «la pèrdua de pes de CiU a la Terra Alta» feia recomanable la presentació de la moció de censura. Agut va lamentar la «paràlisi» de l'Ajuntament i va revelar que els regidors de l'oposició havien hagut de fer gestions per aconseguir algunes inversions, com la partida de 150.000 euros per a la millora de l'estació de Bot, un dels espais de la Via Verda de la Terra Alta. «Pensem que podrem fer més feina des del govern que a l'oposició», va remarcar Agut, que va garantir que el nou govern de Bot tindrà més «capacitat» per aconseguir inversions «importants i extraordinàries» per al municipi. Agut va detallar que apostaran per les infraestructures de serveis, l'atenció a la gent gran, l'impuls a l'agricultura i les entitats, la recuperació del patrimoni i la renovació de l'urbanisme i dels serveis, per «millorar la imatge de Bot».
Per la seua banda, Andreu Martínez va advertir que deixa l'alcaldia amb tota una sèrie de projectes en marxa o aprovats, com el parc infantil, les obres a l'església, la llar d'infants, el nou consultori mèdic, un centre de dia per a la gent gran i un petit polígon industrial, amb una empresa que ja s'hi vol instal·lar, amb una inversió de 8 milions d'euros i la creació de 30 llocs de treball. Martínez va acceptar amb resignació el resultat, però va lamentar el secretisme i les formes amb què s'ha tramitat la moció, ja que ahir va haver d'improvisar la defensa sobre la marxa.

El Punt (17-Novembre-2007)

13 comentaris:

  1. Que ells no ha fet el mateix a altre pobles .A quien le pica ajos come...

    ResponElimina
  2. Ahhhhhhhhhhhh!! Així es tracta d'una revenja ??? Qué curiós !!

    ResponElimina
  3. ...I perque no s'ho han jugat al guinyot? Hagués sigut mes edificant i pedagógic pel poble..

    ResponElimina
  4. skNo no se de que es tracta perque ni soc de Bot ni de cap partit pero la politica es lo que per DESGRACIA te .

    ResponElimina
  5. Gustau si el sr Bel no torna a la cuitat i et dona feina aixó es fa fins hi tot aborrit (DE FET JO HO NOTO AL TEU BLOC I SEMPRE HO ENCERTO)
    Per cert el govern de Ciu a Bot estava en minoria i un govern en minoria deixa la porta oberta a posibilitar una majoria que es el que ha passat en aquest poble de la Terra Alta al que jo felicito ja que per fi han pasaat pagina i desitjo que tot els vagi molt bé.
    Visca la democràcia .

    ResponElimina
  6. ...i Olé !!

    ResponElimina
  7. Ja era hora que a Bot entrés una mica l'aire, feia massa temps que la finestra estava tancada i ca la vila estava plena de teraganyes! A veure quin rumb prenen les coses, però els canvis d'aire sempre van bé.

    ResponElimina
  8. Anònims !!!!

    Tot és tan fàcil com que :

    2 + 2 = 4 > 3

    I si la gent de Bot volíen que continués governant CiU, hauríen votat molt diferent el 27 de maig.

    El que no és ètic són les paraules dels Srs. Pallarés i Sancho respecte als candidats dels partits que han presentat la moció de censura. És que aquests Srs. no s'estimen el poble de Bot, com segurament se l'estima el candidat de CiU ??.

    Les paraules d'aquests Diputats les poden dirigir als regidors de Roquetes, que amb el seu vot van possibilitar "apartar" de l'alcaldia al socialista M. Castelló. I això també va ser legítim i democràtic, encara que m'atreveixo a dir que menys ètic que el que ha passat a Bot.

    ResponElimina
  9. El tema de Pallares i Sancho si que es poc legitim.

    Si la cosa es que a Roquetes ens hem d'ajuntar, ERC+CiU+PP+Independent(que d'independent no en te res es més de CiU que Ferran Bel"no se si m'entenen..") aixó es correcte, ara si el que es tracta es de Bot on 2+2 son 4, i CiU en te tre aixó ja no val.
    No hi ha res pitjor que quan els arbres no et deixen vore el bosc.

    ResponElimina
  10. Estos que ara s'estiren dels cabells, on eren a l'any 95 i a l'any 99 quan si que es va fer una unió per carregar-se a Antich.
    CiU+ERC+IC+PP+independents dues legislatures seguides.
    Sancho i Pallares on eren llavors.
    VISCA LA HIPOCRESIA D'ALGUNS POLITICS.

    ResponElimina
  11. Curios , confondre pactes amb moció de censura, molt curios , un dia a Catalunya la dreta pactara contra l'esquerra que tindra més diputats i llavors veure revolució i crits als carrres, quan un proclama superioritats morals o racials em fa pena, pobres de natros amb esta esquerra tant "superior" i amb tots els drets, au, au que teniu més rao que un sant, el que no teniu és criteri.

    ResponElimina
  12. Que per a que existeixi una mocio de censura no hi ha d'haver previament un pacte?
    Es fan pactes per a governar, per a fer mocions de censura i sobre tot per a apujar-se els sous etc,
    Els que presenten mocions de censura sense pactar-les i despres les retiren es el PP al Parlament. ( Josep Pique)

    ResponElimina
  13. Anònim de les 6,30 PM.

    De confusió, cap ni mica...

    Vols dir que no està confòs vosté ??.

    Si vol li recordaré on i quan ha presentat CiU mocions de censura, pactant amb tothom, també amb algun trànsfuga. I això també era legítim i democràtic.

    I si vol també podem parlar de criteris ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta