17 de novembre del 2007

Amposta també vol enderrocar les cases del riu

Tortosa fa 40 anys que persegueix enderrocar les cases de davant de la catedral, i avui sabem que Amposta també voldria tombar les cases de la seua antiga façana fluvial, per tornar a viure "de cara al riu". Personalment, no sé si hi ha una forma millor de viure de cara a l'Ebre que conservant i ajudar a rehabilitar un tram tan bonic de l'antiga façana fluvial. Però siga com siga, l'Ajuntament i la direcció general de Costes semblen decidits a reformar la totalitat de la façana fluvial, des de la plaça del Poadó fins al pont Penjant. Llegim avui a El Punt que l'actuació inclouria l'expropiació d'una quinzena d'habitatges (no us recorda això alguna cosa?), i que l'Ajuntament vol esponjar aquesta zona del nucli urbà que resulta que incomplex la llei de Costes, ja que les cases no respecten els 20 metres de distància obligatoris de la zona de domini públic hidràulic. Com a Tortosa, la resta de grups municipals també estan d'acord amb la mesura que ara impulsa el govern de CiU, tot i que el PSC demana consens amb els propietaris i adverteix que dues cases són pràcticament noves, i que una està catalogada. EA-ERC també reclama un projecte consensuat i realista, i recorda que es podria construir una passarel·la per darrera de les cases per evitar-ne l'expropiació. Personalment, no m'agradaria que Amposta cometés els mateixos errors de Tortosa, i que per tant trobés una solució per fer el nou passeig fluvial sense afectar les cases. Potser una opció seria guanyar terreny al riu, i fer el mateix que Tortosa va fer amb l'avinguda Felip Pedrell, però amb un disseny menys dur. Amposta té l'oportunitat de fer les coses millor.

Foto: Galeria de Rodrigox a Flickr.

1 comentari:

  1. Les cases de la façana fluvial d'Amposta estaven molt abans que la Llei de Costes. Es com carregar-se una part de la Història.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta