18 de novembre del 2007

Emigdi Subirats i Josep Maria Sàez guanyen el premi d'assaig Artur Bladé i Desumvila

L'escriptor campredonenc i blocaire Emigdi Subirats, amb el regidor de Cultura de Miravet, Josep Maria Sàez, també membre de la blocosfera ebrenca, van guanyar ahir a la nit el prestigiós premi d'assaig Artur Bladé i Desumvila, que atorga el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE) i que enguany arribava a la seua tretzena edició. Subirats i Sàez, als quals aprofito per felicitar molt sincerament, hi participaven amb l'assaig Roc Llop i Convalia, l'exili d'un poeta de Miravet. Enguany hi participaven vuit treballs amb diferents temàtiques sobre la Ribera d'Ebre. Com ens ha explicat el mateix Emigdi a través d'un correu electrònic, Llop i Convalia era un poeta que va guanyar els Jocs Florals de París de 1965, i els d'Amsterdam de 1974, amb contes sobre els camps de concentració nazis. El veredicte es va fer públic en el marc d'un sopar literari al casal cultural de Benissanet, en un acte en què hi va assistir el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira. A més d'un premi en metàl·lic, Subirats i Sáez també veuran com l'obra guanyadora es publicarà dins la col·lecció Daliner.
De fet, fa uns dies l'Emigdi ens explicava al seu bloc que el 3 de novembre es va celebrar a la sala de plens de l'Ajuntament de Miravet la primera reunió de la Comissió Organitzadora del Centenari del naixement del poeta Roc Llop i Convalia (Miravet 1908 - París 1991). Els participants van fer un primer intercanvi d'opinions i van posar damunt de la taula temes com la reedició de la seua obra poètica i narrativa. Enguany, amb la celebració dels centenaris de Joan Cid i Mulet i Artur Bladé i Desumvila, s'ha aconseguit posar a primera fila informativa la literatura ebrenca de l'exili, la qual pot rebre una nova embranzida amb un nou centenari d'un altre gran poeta a reivindicar.

Foto: Bloc d'Emigdi Subirats

16 comentaris:

  1. ondia aixó es un tongo en tota regla.
    No obstant crec que fer aquestes coses només desprestiga aquests premis que el que tenen per misió es l'estimulació de la creació literaria, una llastima per la cultura i per extenció per la societat en general.

    ResponElimina
  2. ENHORABONA
    AQUEST PREMI TE'L TENS MÉS QUE MERESCUT
    LA CULTURA EBRENCA ESTÀ DE SORT AMB PERSONES COM TU.
    ÀNIMS I ENDAVANT

    ResponElimina
  3. No sé ni per què contesto l'anònim anterior. Això de "tongo" és que no ho entenc, perquè ni coneixia ningú del jurat, ni estic vinculat amb cap associació de la Ribera d'Ebre. Segur que és una qüestió de mania personal i per motius polítics. En tot cas, que rosegui ceba, que jo estic molt content.

    ResponElimina
  4. No soc el primer anonim i no voldria fotre la pota, pero, vols dir que l'altra part "agraciada" si que te que veure alguna cosa amb la Ribera d'Ebre?

    ResponElimina
  5. Demanaria als anònims que donessin la cara d'una vegada. És molt fàcil fer insinuacions tendencioses i amagar el pit sota l'ala. Amb el que costa fer un treball de recerca d'un autor desconegut, no hi ha dret que us dediqueu a difamar. El guanyador del premi només el sabien el secretari i l'organitzador de la vetllada. Ni tan sols havien obert els sobres dels altres participants. Josep M. Sàez està vinculat a les organitzacions de la Ribera, però això no implica cap trampa. A més, crec que els comentaris tendenciosos van en contra meua, no en contra d'ell, i tenen motivacions polítiques. Amb la feinada que hem fet enguany amb el centenari de Cid i Mulet i Bladé, i la que farem l'any que ve amb Roc Llop, aquests comentaris difamatoris són molt injustos.

    ResponElimina
  6. Hi ha molta gent que fa molts anys que treballen en recerca i mai els hi han fet cap reconeixement. Tu, Emigdi, has de reconeixer que estas a la cresta de la ola, gracies a la politica partidista. I no es per desprestigiarte, perque tens el teu merit de sapique aprofitar a fons les ocasions.

    ResponElimina
  7. Acabo d'aterrar i no entenc res:
    un acusa sense probes, l'altre es defensar sense ser directament atacat i acusa al acusador ( tambe sense probes ) de fer-ho per motius politics i mania peersonal i com a prova de que no hi ha " tongo" diu que no te res a veure amb la Ribera, mes tard accepta que l'altre autor si que te a veure amb la Ribera, pero que aixo "no implica cap trampa".
    Conclussio, el de sempre tractanse de literats: EGOCENTRISME i ENVEJES

    ResponElimina
  8. Us he de felicitar per la polèmica absurda i estèril que heu creat, per la difamació sense sentit, i tot de manera anònima. Sou molt valents, i no sou ni egocèntrics ni envejosos. Realment el que heu fet és autènticament detestable, però aquests dies no em fareu ni emprenyar.

    ResponElimina
  9. Ja hi tornem a ser, qui li fa pensar que els qualificatius eren exclusivament per a voste?

    ResponElimina
  10. Tallo la polèmica estèril que heu creat voluntàriament aquí. Ja podeu dir "anònimament" allò que vulgueu.

    ResponElimina
  11. Absurda, potser si, pero esteril....has contestat en quatre ocasions.

    ResponElimina
  12. Així home, amb dos pebrots!!!
    Sort que tu no manes d'aquest bloc, que si no tots firmes i a taconear.

    ResponElimina
  13. A Emigdi, felicitats!
    Al/s anònim/s, pos, perque no llegir una copia del treball en qüestió abans de criticar tan facilment?

    ResponElimina
  14. Felicitats als guardonats.
    I esècialment a tu Emigdi que devies estar la mar de conten de tindre al president del teu partit el senyor Carod Rovira tan a la vora per a felicitar-te dels primers.

    ResponElimina
  15. Que dolenta és l'enveja...
    Què us penseu, que això és el Planeta? Qui fa aquestes afirmacions es nota que no ha estat mai en un premi d'aquestes característiques. El jurat és sobirà, divers i independent!

    ResponElimina
  16. Si Emigdi com diu la comedianta devies estar molt content de tindre tan prop al que ha fet president de la Generalitat a Montilla

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta