18 de novembre del 2007

On és Ferran? (una proposta de joc visual)

Avui us proposo un joc. No sé si recordareu aquells llibres amb jocs visuals que van posar-se de moda fa uns anys, i que consistien en trobar un personatge anomenat Wally en un gran dibuix, amb desenes de detalls que buscaven despistar el lector. En les diferents versions d'aquests llibres (creats pel dibuixant britànic Martin Handford), el personatge principal tenia altres noms, com Waldo (als Estats Units) o Charlie (a França). La Marfanta us proposa el joc visual On és Ferran?, en clara referència a la pregunta que aquesta setmana s'han fet molts tortosins. L'alcalde va faltar dilluns a la roda de premsa en què CiU va anunciar l'aprovació d'una partida de 250.000 euros per al tercer pont de Tortosa; dimarts a la nit, tampoc se'l va veure a l'incendi que va cremar un taller mecànic al passeig Joan Moreira, obligant a desallotjar desenes de veïns, i encara dijous, tampoc va ser-hi a la jornada sobre arquitectura i urbanisme que va fer-se a la Cambra de Comerç, organitzada per l'Idece. Oficialment, Ferran Bel és fora de Tortosa per motius personals. Divendres passat va començar a Turquia una cimera internacional sobre la conservació de la tonyina atlàntica, que durant 10 dies té previst analitzar la gestió de la pesca de la tonyina, tant a l'Atlàntic com a la Mediterrània. En aquest sentit, cal tenir en compte que un dels compromisos professionals de Bel és fer de gerent de l'agrupació d'armadors de tonyinaires. No sé si Bel era a Turquia. Però voldria recordar que l'actual alcalde va criticar molt Joan Sabaté (PSC) per no atendre prou l'alcaldia, i per estar més a Barcelona o volant cap a Madrid, que treballant al despatx de l'Ajuntament. Personalment, veuria bé que Bel s'agafés la dedicació completa a l'alcaldia. Tortosa necessita un alcalde que treballi a Tortosa (o per Tortosa) totes les hores del dia, i si pot ser els 365 dies de l'any.
La primera persona que endivini on és Ferran Bel guanyarà un pernil virtual.

28 comentaris:

  1. un dels problemes en política és que, o ets funcionari, i desprès pots tornar al teu lloc de treball, o no pots deixar mai la porta tancada cara les properes eleccions, si aquestes van maldades.

    Els ciutadans que tenim un sou per compte aliè ho tenim molt fotut, i si tens una empresa particular no pots deixar-la de banda... a no ser que vulguis perpetuar-te en la política i llavors en lloc de dedicacions exclusives tens el perill de caure en "corrupteles" exclusives. De vegades el bo és enemic del millor. Personalment ja em va bé el bo.

    ResponElimina
  2. Crec que no es justa aquesta comparació, ja que Bel està molt més a l'Ajuntament que no pas Sabaté.
    Si aquesta setmana ha tingut que marxar per compromisos de la seva feina, ja em sembla bé.
    Crec que no s'ha notat massa la seva absencia, ja que la primera tinent d'alcalde ha fet bé la feina tota la setmana, tot i les crítiques en comentaris anteriors a aquest blog, suposo que es demostra la confiança que Bel té en el seu equip, si pot marxar tota una setmana.
    Sobre la conveniencia de tenir dedicació absoluta, jo també estic d'acord tot i creure que limitaria, com diu el primer comentari, la política a funcionaris.

    ResponElimina
  3. Veigos que no haigo marxat a fer la world race!

    ResponElimina
  4. I que mes dona on era Ferrán Bel..? La ciutat no s'enfonsat oi? Quines ganes de tocar campanes...!

    ResponElimina
  5. Cap problema: li descontem 1.500 € i arreglat.
    A no ser que estigue de vacances.

    ResponElimina
  6. No sé per què critiqueu aquest post... Tothom és lliure de posicionar-se políticament, fins i tot els periodistes.

    ResponElimina
  7. Per cert, a la imatge en Ferran és als peus d'una mena de Diplodocus atontat, que deu ser un símil de l'Ajuntament que es va trobar el nou equip de govern municipal. Vull el pernil virtual!!!

    ResponElimina
  8. Em sembla molt injusta esta crítica, per una setmana que esta fora. No es pot comparar en Sabaté. També podries dir que a les 8.00 el cotxe està a la porta de l'ajuntament i moltes vegades quan passo a les 23.00 també i dissabtes i diumenges l'he vist algunes vegades.I compta les vacances que farà este any.
    Però així som a Tortosa mai deixem eixecar cap a ningú.
    I

    ResponElimina
  9. los palmeros de CIU ja són aquí!!!!
    Disculpeu"palmeros" però no es un fet aillat Bel marxa de la ciutat un cop al mes, com a minim, i es la sra Algueró la que firma o no, per aixó els comentaris d'aquest bloc respecte a les cadires del Ple.
    PERÒ LA REALITAT ES AQUESTA I SON MOLTS ELS FUNCIONARIS DE L'AJUNTAMENT QUE HO PODEN CORROBORAR.
    LA TONYINA ES LA TONYINA I LA PELA ES LA PELA, I FIGUES A LA GORRA, O NO SR BEL?

    ResponElimina
  10. Per cert del joc Gustau posa una foto teva que igual m'entretinc un rato, en cas contrari paso.

    ResponElimina
  11. puc ratificar el que diu el comentari de les 7.23, o veig personalment i a més me o ha confirmat més d'un policia local.
    si no vaig errat només a fet una setmana a l'agost de vacances.
    i el seu horari havitual es el que diu el comentari de les 7.23.

    ResponElimina
  12. puc ratificar el que diu el comentari de les 7.23, o veig personalment i a més me o ha confirmat més d'un policia local.
    si no vaig errat només a fet una setmana a l'agost de vacances.
    i el seu horari havitual es el que diu el comentari de les 7.23.

    ResponElimina
  13. diari del.... No se si el periodista es posiciona o no ( jo diria que no ) pero... mira que tu. I per a posicionament si entres al vostre bloc, com acabo de fer, que d'anonim nomes teniu la identitat , que pel que fa als pensaments, jo diria que tambe es veu el llauto d'una hora llun. No passaria res si no fos perque voleu enganya al personal.
    Apa manos meus.....

    ResponElimina
  14. on es la noticia?? ai gustau..
    com diu un anonim d'abans que s'afonat tortosa?
    em sembla una critica poc justa pq l'alcalde sempre es a tot arreu i la gent del carrer ho veiem, no crec q es mori ningu pq una setmana no hi sigui, pobre home, jo l he vist iclus en diumenge a lajuntament!!

    ResponElimina
  15. Per si està no no està, pos, no he notat cap canvi a banda de les baixades de temperatura - aixo també ho controlen des de l'ajunatment?
    Un anonim ha dit que deixa el cotxe a la porta de l'ajuntament - es zona blava?

    ResponElimina
  16. Bé, si l'any te 52 setmanes i el senyor Bel dedica un 75% del temps a l'ajuntament això vol dir que dedica 40 setmanes a l'any a treballar per l'ajuntament.
    40 setmanes (ja veieu que conto dissabtes i diumenges perquè aquest home es molt treballador) això vol dir que si dividim 63000 €(que el susudicho) cobra a l'any per 40 setmanes, al tortosins ens consta l'alcade 1575 € per setmana treballada.
    Dit d'una altra manera que el senyor Bel ens costa als tortosins 262.057 pessetes a la setmana, per a que després marxi a cuidar de les tonyines.
    Que els pobres tortosins en agafi la Cinta confesats perqué anem apanyats.

    ResponElimina
  17. L'amic Bel te una mica de cara, el que passa es que aixó que ara ens esta passant als tortosins ja ens ho podiem esperar. Però es el que natros hem el.legit i ara no ens toca res mes que esperar quatre anys per poder tornar a dictar sentencia. Perquè jo el vaig votar però en cinc mesos ja l'hi he vist el plumero al senyor Bel.

    ResponElimina
  18. Molt bé Gustau, t'has atrevit a denunciar el que es un secret a veus, des de que ha començat el mandat es normal que una setmana al mes el senyor alcalde no estigue.Molt bé, ja que ara tasta la medicina que ell ha aplicat durant tant de temps.

    ResponElimina
  19. I Forés on és?No el veig mai, ni sento que hagi fet res i cobra una bona dedicació absoluta.

    ResponElimina
  20. Fores, Cobra, vota als plens i li fa la Pilota a Bel, et sembla poc.

    ResponElimina
  21. alee jaja q forts que sou!!

    ResponElimina
  22. Si tot aquest debat és el nivell de política de la nostra ciutat, potser sí que haurem de plegar tots. És això el que interessa a Tortosa per progressar? Crec que ben al contrari: les crítiques superficials i articles com aquest de 'On està...?' em semblen de molt baix nivell. Crec que fins ara, tots els alcaldes que hem tingut a Tortosa han dedicat hores, i dic tots. Una altra qüestió és la ideologia o l'eficiència, etc. Però, en tot cas, siguem justos i no tan bugaderes a l'hora d'aportar debat i crítica constructiva

    ResponElimina
  23. a "FERNADO EL BELLO" se le ve el plumero.

    ResponElimina
  24. 3:58, on es la teva aportacio al debat i la critica constructiva?

    ResponElimina
  25. XAFARDERS!
    Tant de rosa fa mal als ulls.
    Us esteu tornant monyes.
    Tots

    ResponElimina
  26. Que jo sapigue, ningu a parlat de querides ni banyes.

    ResponElimina
  27. ......de moment

    ResponElimina
  28. Lo tema de les banyes es qüestió de temps que s'acabe descobrin del pastel.

    Perquè com les meiges "haberlos hailos"

    Sino temps al temps, o és que no ho veiu-ho?

    Si fins i tot la Guardia Civil ja s'ha adonat de que hi ha marro.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta