14 de novembre del 2012

Més de 1.500 persones es manifesten a Tortosa en una jornada de vaga general amb un alt seguiment a l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- Més de 1.500 persones s'han manifestat aquest dimecres a la tarda pel centre de Tortosa, amb motiu de la convocatòria de vaga general del 14-N, en una mobilització amb un to reivindicatiu però sense cap incident. Els representants dels sindicats encapçalaven la manifestació, que ha sortit puntualment a les sis de la tarda de la plaça del Carrilet, tot recorrent els carrers del centre de la ciutat fins a la plaça Barcelona, on s'ha llegit un manifest en contra de les retallades. A més dels sindicats, col·lectius de mestres, professionals sanitaris, i també activistes del moviment 15-M han participat en la marxa. Fonts policials xifren en 1.300 persones la participació, mentre que els sindicats ho eleven fins a les més de 2.000.

D'altra banda, els sindicats CCOO, UGT i USOC han valorat molt positivament el seguiment de la vaga general d’aquest 14 de novembre a les Terres de l’Ebre. De fet, els tres sindicats han coincidit a valorar que la vaga ha tingut més seguiment que la del passat 29 de març, cosa que han atribuït a un major conscienciació per part de la ciutadania de la situació econòmica i social. En aquest sentit, l’activitat industrial als polígons del territori ha estat “residual”, ja que ha quedat pràcticament aturada des d’aquesta passada matinada, amb el tancament d’empreses com ara Rehau. Els sindicats també han destacat que les centrals nuclears d'Ascó han estat també pràcticament aturades, només funcionant amb els serveis mínims establerts.

Els piquets informatius han començat a actuar des de primera hora i no s’han produït incidents greus, tot i la crema de pneumàtics a les entrades del polígon Baix Ebre. A primera hora del matí, el dubte era saber quin seguiment de la vaga hi hauria a les grans superfícies comercials i el comerç de proximitat. A Tortosa, els piquets han aconseguit el tancament de la botiga de Decathlon  i també el supermercat Mercadona i el Carrefour, al costat de l’autovia C-42. També han estat molts els comerços de la capital del Baix Ebre que s’han sumat a la vaga i el mercat municipal estava pràcticament buit, amb tan sols una sola parada oberta.

Ja al migdia, els sindicats i ciutadans que han volgut sumar-se a la convocatòria s’ha concentrat a la plaça del Bimil·lenari, on han tallat el trànsit durant més durant una hora. Una concentració en la que també s’ha pogut veure a la candidata ebrenca del PSC, Núria Ventura; el candidat ebrenc d'ICV-EUiA, Jordi Jordan, i la regidora d'Iniciativa a l’Ajuntament de Tortosa, Cinta Galiana.

També hi ha hagut un seguiment important en els centres d'ensenyament, de més del 40% segons els sindicats, i també a l’hospital de Tortosa Verge de la Cinta, on s’ha complert amb els serveis mínims. De fet, els treballadors de l’Hospital han fet pública una carta on donen a conèixer que els professionals, personal sanitari i no sanitari que avui han treballat per complir amb els serveis mínims, no perjudicar els usuaris desprogramant visites o intervencions, o perquè pensen que la vaga no és una eina efectiva per exposar les seves reivindicacions han decidit donar la part proporcional del seu salari corresponent a l’activitat desenvolupada aquest 14 de novembre com a mesura de solidaritat amb els sectors més perjudicats per la crisi econòmica i com a via pacífica per reclamar una sanitat universal i de qualitat.

D'altra banda, també una "majoria absoluta" dels membres de l’EAP Tortosa 1- Est, CAP El Temple, han manifestat el seu desacord amb noves retalles de serveis i de personal sanitari. A través d'una carta feta pública aquest dimecres al vespre, han afirmat que defensen una sanitat pública, "responsable, eficient i de qualitat, per sobre dels serveis de salut privats discriminats i basats en els resultats econòmics".

Finalment, quant a la vaga d'aquest 14-N en el si de l’administració de la Generalitat, el govern català ha xifrat en un 16’4 per cent el seguiment de la vaga en el conjunt de la demarcació de Tarragona.

Via ACN i Canal 21 Ebre

6 comentaris:

  1. Pues no es por nada.. pero que vaya un 4% de la población total de Tortosa a una manifestación en la cual se pide por nuestros derechos... lo siento mucho pero es una autentica ridiculez

    ResponElimina
  2. Primera, 1500 se queda molt curt. He estat tot el dia al carrer, al migdia a la plaça del mil·lenari i a la tarde a la mani. Crec que ha sigut la més multitudinària que recordo a Tortosa en molt de temps. 2000 i pico persones. Seguríssim. I sobretot molt de cabreig i ganes d'expressar que estem aquí, i això no funciona. I al menys a Tortosa, molt més seguida, molta més gent al carrer que a la vaga del març. Però bé, alguns voldran treure importància a tot això,com el comentari anterior. Però tranquils, que això no acaba aquí i anirà a més. No cal ser molt espavilat per deduir-ho.

    ResponElimina
  3. Independentment de la quantitat aproximada de persones, que vagin 500 més que al míting de CIU d'ahir, n'hi ha per a " mear y no echar gota " . Veig content a l'ínclit portaveu del govern Francesc Homs ( Quico per a la premsa ) que ahir va dir que un referèndum d'autodeterminació seria una cara de la mateixa moneda i que si este s'aprovava, s'estaria aprovant les retallades i tota la política. Bé, vista la resposta de la gent, per a mi curta, a la manifestació, potser podrà treure pit. Així estem. És comprensible un seguiment de la vaga menys gran de lo desitjable ( perdre diners, situacions personals, pressions )El que no ho és tant és que no es vagi a la manifestació amb tromba tenint en compte que molta gent dels que han treballat, ja han plegat. I una darrera reflexió. Me pregunto si per al comú de la gent del territori ( i malgrat els eslògans del moment ) no és més perjudicial les polítiques d'austeritat, retallades i restriccions que s'estan aplicant que no pas l'amenaça del PHN, on, en més d'una ocasió, a les manifestacions, van/m anar 10 vegades més persones. És lo que hi ha.

    ResponElimina
  4. Dona, Lorena, has de descomptar, donada la piràmide de població invertida de Tortosa (+vells - joves), los més vells, i estos dies afectats de rèuma o griposos; la emigració en estudis; la gran quantitat de petits autónoms (assustadets tots pobrets en lo paper d'wc a la ma) los malalts de l'Hospital i la Residència, los polítics de dreta i extremeña dreta i els seus acòlits votants, les vidues solteres, los que cobreixen mínims i serveis socials, com la policia i mossos,... Seguiria però, em perdo amb les subordinades.
    Pos Deu n'hi do!
    Per a que una persona es mogue a Tortosa cal el triple d'adrenalina que a un corredor dels 100 mts lliures.
    A mi m'ha fet goig. M'ha semblat una "normalitat" més de les que este racó de l'Univers no gaudeix gaire sovint.
    Necessitem a Robin Hood, o Robin d'Ebre, per a que ens pose els envilits nobles a l'altura del betum de les sabates.

    ResponElimina
  5. L'objectiu d'ahir senyora Lorena no era anar a una manifestació, sinó fer vaga. Si una persona va fer vaga i no va sortir al carrer per a res, podem dir que ha fet molt, almenys per mi.

    ResponElimina
  6. Ja té prou raó"i" en dir que ja han fet prou en mobilitzar a algú, tal com som aquí a Mortosa que mos costa un munt moure lo cul de la cadira...més me preocupa que quasi anés més gent al miting de CiU que a aquesta manifestació...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta