24 de març del 2009

Adif elimina els passos incontrolats de l'estació de Tortosa i fa marxa enrere amb l'horari nocturn

La reacció contra la retallada de l'horari nocturn a les estacions de l'Aldea i Tortosa ja ha tingut el seu primer fruit. Així, l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) ja hauria fet marxa enrere en la seua decisió de tancar les dues estacions a partir de les 21.30 hores, tot deixant els viatgers de quatre trens a les fosques, sense poder anar a la cafeteria o al lavabo, i sense saber per quina via entrarà el tren que han d'agafar o que esperen. La retallada de l'horari nocturn va començar a l'Aldea a l'octubre i va arribar a Tortosa a finals de gener. Segons Adif, el tancament nocturn de les estacions no havia representat cap retallada de personal. D'altra banda, en els últims dies s'han tancat tots els accessos irregulars a l'estació de Tortosa, cosa que obliga els vianants a travessar les vies per la passarel·la. La mesura s'ha pres per evitar riscos, però ha provocat la queixa d'usuaris que escurçaven camí quan anaven a l'estació o volien passar del barri del Temple cap a al raval Sant Llàtzer o a cap a l'eixample, i viceversa.

Més informació a El Punt:
-La Cambra de Comerç reclama millores a l'estació de l'Aldea

4 comentaris:

  1. Jo estic d'accord en tancar els "passos" que fa 30 anys, almenys, teniem per passar la via a Tortosa. Sempre els he usat pero sembla m'ha semblat perillos i/o poc "normal" que al segle 21 es puguis creuar la via com si no res.

    Sort, per aixo, que a Tortosa arriben pocs trens ;)

    Ara si, veig que s'ha eliminat/reduit el risc de ser atropellat i, més important per a ells, el risc legal de que algu que tinguis un accident els pugui denunciar.

    Pero no per aixo s'ha reduit el risc real de que algu sufre danys, ja que el invent que fan algunes persones per passar de Sant Llatzer al Temple, i visa versa, (saltant la porteta del canal just enfrent del Bar Passarel·la) és realment perillos i si no es fiquen tanques més grosses (i una metrallador o 4 gossos entrenats), pos, no sé quants dies passaran abans de que algu caigui de dalt a baix de les escales del canal. Si al que li passa és un mayor responsable de les seves accions, pos, que voleu que us digui; pero sovint veiem a pares passant xiquets menuts amb moltes dificultats i perill.
    Per tant, bé, però de riscos continuen havent-n'hi ....

    ResponElimina
  2. Tortosa, es ara una estació final, no hi passen de llarg els trens. I quan arriben, van poc a poc. Per tant, no seria massa difícil fer un
    pas, per dins els terrenys de l'estació passat on paren els trens, que enllaces Ronda d'Ocs i Ronda Reus i que aniria bé per tothom, pels usuaris del tren (que podrien aparcar a les dues bandes)i pels transeunts.

    ResponElimina
  3. Jo sóc dels que se la juga saltant per baix de la pasarel·la. Si vaig carregat dono tota la volta, però és una putada de les grosses per als del Temple. La renfe com sempre facilitant la vida als usuaris, lamentable.

    Brian, per travessar les vies (a part del pas soterrani) hi ha unes travesses de fusta, l'unica opció disponible per cadires de rodes, cotxets etc. per tant no deu ser tan greu travessar-les, no ?

    ResponElimina
  4. Lluis, m'han dit que a partir d'ara ficaran multes als que creuen les vies - si els poden agafar !!

    No se si es veritat o legenda urbana, pero no em sorprendria, se canvia del blanc al negre en una setmana aqui!

    Com he intentat dir, multes abanda, no em sembla ni be ni mal, més bé normal, que gent "gran" com natros intentessem creuar com podem; jo, l'unic es el vertig que em dona vore com s'intenta passar xiquets de 4 o 5 anys.

    PD; els de ADIF/Renfe que tan es preocupan per la nostra seguritat, son els mateixos que deixen la furgoneta damunt del pas de vianants quan fan el cafe ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta