31 de gener del 2013

Els veïns del Centre-Nucli Històric reclamen l'acabament del pàrquing del carrer Montcada




TORTOSA (Baix Ebre).- L’Associació de Veïns del Centre-Nucli Històric de Tortosa ha reclamat aquest dijous l’acabament de les obres del pàrquing soterrat del carrer Montcada, així com l’adequació del solar en què haurà de construir-se el futur edifici dels serveis territorials de la Generalitat a les Terres de l’Ebre. El president de l’entitat, Josep Baubí, ha recordat que l’últim compromís de l’alcalde de Tortosa i del delegat del govern, l’estiu passat, era que l’aparcament soterrat del carrer Montcada estaria en funcionament abans de les festes de Sant Blai, que són el proper 3 de febrer. Baubí ha explicat que les obres poden anar amb retard, però que els veïns reclamen que s’acaben tal i com estava previst en el projecte, ja que hi havia prou pressupost per a fer-ho. En la mateixa línia, el president veïnal ha assenyalat que el projecte de l’edifici de les delegacions és emblemàtic per a la recuperació del nucli antic, i que el pàrquing donarà molt de servei al comerç i als serveis de la zona centre i del nucli històric.

Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Baubí ha afirmat que confien en què el pàrquing del carrer Montcada estarà completament enllestit i en funcionament abans de l’estiu. Sobretot, ara que ha quedat clar que l’altre aparcament de la plaça Mossèn Sol, al barri del Rastre, és de moment inviable. D’altra banda, el president de l’Associació de Veïns del Centre-Nucli Històric ha afirmat que la possible instal·lació d’alguna botiga important a l’antiga casa Grego, a la plaça de la Cinta, és l’altre revulsiu que ajudaria a estendre “la taca d’oli” de la recuperació del nucli antic.

Al marge d’això, tant Baubí com la secretària de la junta de l’entitat, Mercè Lleixà, s’han referit també a alguns dels problemes quotidians del nucli antic de Tortosa. Per exemple, la necessitat de fomentar la rehabilitació dels habitatges, l’acabament de les obres pendents de la llei de Barris, i el manteniment de les actuacions del pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat). En la mateixa línia, han reclamat la continuïtat del dispositiu de seguretat ciutadana que Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Tortosa van implementar durant alguns mesos del 2012. A més, el president veïnal ha denunciat que hi ha prostitutes que ofereixen els seus serveis a possibles clients al mig de la via pública, i ha demanat la retirada dels bancs de la plaça de l’Àngel.

Finalment, els representants dels veïns del Centre-Nucli Històric han tornat a reclamar a l’Ajuntament que busque una solució per al trasllat de la mesquita de la plaça Montserrat a un altre local més gran i que reunisca totes les condicions. A banda d’això, Baubí ha anunciat que la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa s’adherirà a les accions que es puguen convocar al territori per reclamar la millora dels serveis ferroviaris i del transport públic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta