21 de gener del 2013

ERC reclamarà amb mocions l'Euromed a l'Aldea i un tren llançadora amb Tortosa

TORTOSA (Baix Ebre).- ERC ha anunciat aquest dilluns que presentarà una moció per aconseguir un servei ferroviari digne per a les Terres de l'Ebre, en tots els ajuntaments on hi té representació i també als ajuntaments del territori, a més de sumar-se a totes les mobilitzacions que es convoquen. En aquest sentit, l'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, ha denunciat "la ignorància del govern espanyol per a la millora, el manteniment i l’augment del servei ferroviari" a les comarques de l'Ebre. De fet, Andreu ha demanat "un tracte igual a qualsevol altre territori de Catalunya, malgrat que les Terres de l’Ebre són un forat negre pel que fa a inversions del govern de l’Estat i també pel que fa al servei de trens’". La setmana passada, ERC ja va presentar diverses preguntes per escrit davant del govern espanyol sobre la situació d’aquest servei ferroviari i també una proposició no de Llei demanant l’aturada immediata de l’Euromed a l’estació de l’Aldea-Amposta-Tortosa. 

De fet, el portaveu d'Esquerra a Tortosa, Josep Felip Monclús, ha anunciat que la moció que ERC registrarà a l’Ajuntament de Tortosa inclourà dos punts més. D’una banda, demanar al govern espanyol que rehabilite l’estació de Campredó per, després, cedir-la a l’EMD, així com adequar i millorar l’estació de Tortosa. I d’altra banda, implantar un servei de tren llançadora que connecte l’aturada de l’Euromed a l’Aldea amb l’estació de Tortosa, per poder donar servei als més de 40.000 habitants que té el municipi i també a l'àrea d’influència de l’estació.
 
La moció que ERC ha fet pública ‘re"lecteix quins són els greuges comparatius i quines són les necessitats immediates per acabar amb aquesta ancestral discriminació de les Terres de l’Ebre". La moció, de set punts, demana al govern espanyol que augmenti la freqüència i l’aturada dels trens regionals que connecten les línies de Tortosa i de Móra la Nova amb Barcelona, i que renove els trens d’una antiguitat superior als 10 anys. Dani Andreu ha justificat el canvi perquè "aquests combois actualment són pocs, vells i bruts". La moció també demana que, a partir d’aquest any 2013, tinguen aturada a l’estació de l’Aldea els Euromed i que s’apliquen uns criteris equitatius en les tarifes de preus dels trens regionals amb aturada a les Terres de l’Ebre, i de l’Euromed quan s’ature, de manera que no signifiqu3n cap greuge tarifari. Per últim, la moció insisteix a demanar la reforma, rehabilitació, ampliació i adequació de l’estació de trens de l’Aldea–Amposta–Tortosa, de les seues infraestructures, del seu aparcament, i prestar més serveis que donen resposta a les necessitats actuals i futures. "La lluita contra el PHN ens va demostrar que de l’única manera que ens en podem sortir és fent unió, fent força i fent-nos costat els uns als altres", ha dit Andreu.

"Volem que tothom treballi en conjunt", ha subratllat l'alcalde de l'Aldea, qui, al mateix temps, s'ha mostrat "encantat" amb la iniciativa empresa des de la Cambra de Comerç de Tortosa per formar un "bloc" d'agents socials i econòmics que treballin en la mateixa direcció. "Sempre ens hi trobaran", ha assegurat Andreu, convençut que es tracta de moviments "compatibles" que comparteixen els "objectius finals", com l'acte institucional i socio-econòmic que va tenir lloc a l'Aldea l'any 2009 per reclamar aquestes millores.

El text, que ja es podria aprovar la setmana que ve al ple de l'Aldea i en breu també al de Roquetes, així com al Consell Comarcal del Baix Ebre, preveu traslladar els acords presos al Ministeri de Foment, al Congrés dels Diputats, el Senat, el Parlament de Catalunya i el Departament de Territori i Sostenibilitat, així com al delegat del Govern a les Terres de l'Ebre.

Andreu ha recordat que l'any 2008 la Comissió de Foment del Senat va aprovar una proposta de resolució dels republicans, amb el vot favorable del PP, per establir l'aturada de l'Euromed. "Però mai més se'n va saber res. Tots els governs espanyols, siguin del PP o del PSOE, són un mal negoci per a Catalunya", ha apuntat l'alcalde de l'Aldea.

Via ACN
Imatge ERC Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta