20 de gener del 2013

Etiquetes #esURV i #esroviraivirgili a Twitter per rebutjar el canvi de nom de la URV


TARRAGONA.- L'aprovació a l'Ajuntament de Tarragona de la moció del Partit Popular que demana un canvi de nom a la Universitat Rovira i Virgili (URV), perquè passe a dir-se Universitat de Tarragona, ha provocat un gran enrenou a les xarxes socials. En el cas de Twitter, s'han creat les etiquetes #esURV i #esroviraivirgili, per defensar la nomenclatura vigent. Per exemple, un dels personatges públics que s'han oposat al canvi de nom és l'exconseller de la Generalitat, Josep Bargalló, amb diversos tuits sobre el tema. També hi ha piulades contràries al canvi de nom de l'exalcalde de la Secuita i candidat de Solidaritat per Tarragona, Albert Pereira; del regidor de Cultura de Miravet, Josep Maria Sàez, i de l'activista ebrenc Josep Sabaté, que s'ha preguntat: "Després de canviar el nom de la URV què vindrà, el col.legi Marcel·lí Domingo de Roquetes?". El seu tuit acaba amb una exclamació: 'No hi ha metge que ho arregle!'

L'Ajuntament de Tarragona va aprovaar divendres la moció presentada pel PP, que instava a canviar el nom de la URV per Universitat de Tarragona. La proposta popular va tirar endavant amb 17 vots favorables (PSC i PP), el vot en contra d'ICV, i l'abstenció del grup municipal de CiU. La moció d'Alejandro Fernàndez, que es va debatre durant més de 40 minuts, va incloure finalment una esmena del grup socialista per demanar de nou, un millor finançament per a la Universitat. L'alcalde de Tarragona, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, va justificar el vot favorable, tot admetent que farà "seguidisme del que calgui" per defensar el nom i la marca de la ciutat, sempre que estigui associada a fets positius.

Imatge ACN

2 comentaris:

  1. I a Tortosa, que es diu oficialment ?
    Estem d'acord amb que tinguéssim la universitat de Tarragona en compte de la Rovira i Virgili ?

    ResponElimina
  2. Tu trobes que algú hi faria cas si digués lo contrari. Cada cop pintem menys al mon mundial.
    A no ser que passe una tragèdia, que ningú vol, i grossa.
    Ja ni càmeres de TV hi venen a filmar com de ple va el riu i quants transvasaments a València es perden...
    Creus que hi han responsables d'això, Jotabe?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta