18 de gener del 2013

La crescuda de l'Ebre fa que el cabal del riu a Tortosa ja supere els 1.025 metres cúbics per segon



 TORTOSA (Baix Ebre).- El riu ha assolit aquest divendres al matí un cabal de més de 1.025 metres cúbics per segon, amb motiu de la crescuda controlada provocada pel desembassament als pantans de Mequinensa, Riba-roja d'Ebre i Flix. En aquest sentit, el cabal del tram final de l'Ebre ha experimentat un creixement considerable respecte els valors habituals en els darrers mesos, quan el cabal del riu superava per poc els 100 metres cúbics per segon. Durant aquesta nit passada, l'Ebre ha crescut en més de 200 metres cúbics per segon, ja que ahir dijous a les 10 de la nit el cabal encara era de poc més de 700 metres cúbics per segon.

A Tortosa, ja el riu oferia ahir dijous un aspecte esplèndid, i finalment ha acabat cobrint completament el nou passeig fluvial que la direcció general de Costes ha construït arran de riu. Unes obres que, segons ha explicat aquest dijous l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, podrien estar del tot enllestides en uns dos mesos, i que inclouen l'aprofitament de l'antic pont del tren com a passarel·la de vianants i de ciclistes de la Via Verda del Baix Ebre.

La crescuda és conseqüència de les maniobres que l'organisme de conca efectua en el sistema de pantans de Mequinensa i Riba-roja d'Ebre, amb un desembassament controlat que ha de generar capacitat de resguard per acollir l'avinguda que baixa per l'eix central del riu arran el temporal de pluja al nord de la península Ibèrica. De fet, Protecció Civil ha emès un avís del pla Inuncat informant sobre aquesta situació als pobles riberencs. A banda, cal tenir en compte que el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un preavís de perill per acumulació de pluja per aquest dissabte.

1 comentari:

  1. Pos si han de venir els 2000 i pico que inunden Navarra i Aragó, encara queda crescuda per passar.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta