18 de gener del 2013

La Generalitat renovarà enguany els trens Tortosa-Barcelona i farà un pla de mobilitat a l'Ebre

TORTOSA (Baix Ebre).- La Generalitat avaluarà els recursos i necessitats de les Terres de l'Ebre en matèria de transport, amb la redacció d'un pla de mobilitat que ha d'estar enllestit en mig any. Així ho ha anunciat aquest divendres el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, durant la seua visita institucional al territori. Vila ha assegurat que el pla estarà enllestit en sis mesos, i que determinarà les accions a emprendre per millorar la qualitat en la prestació dels serveis i també el seu preu. Tot i que el pla haurà de prioritzar també les actuacions que cal fer o es poden fer més a curt termini, el conseller ja s'ha compromès a renovar els combois dels trens regionals de la línia Tortosa-Barcelona aquest mateix any. A més, Vila reclamarà l'aturada de l'Euromed a l'estació de l'Aldea.

D'altra banda, Vila ha presidit la signatura d’un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Tortosa per implantar el servei de mediació hipotecària, Ofideute, a la capital del Baix Ebre. L’acord l’han signat el secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala; el director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt, i l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel. La Generalitat compta des de gener de 2010 amb el servei d’Ofideute, creat per pal·liar els efectes de la crisi en l’àmbit de l’habitatge i evitar l’exclusió social per motiu residencial.

Ofideute atén les consultes de la ciutadania respecte les dificultats relacionades amb el pagament dels seus préstecs hipotecaris destinats a la compra del seu habitatge habitual i sobre les seues responsabilitats contractuals. Igualment, s’ofereix per intercedir entre les famílies i les entitats financeres titulars dels préstecs; per arbitrar solucions proporcionades i adaptades a la capacitat actual de pagament dels afectats, que possibilitin el retorn del crèdit, i evitar la pèrdua de l’habitatge; o arribar, sinó, a la resolució no carregosa del préstec.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta