30 de gener del 2013

Tortosa redueix en un 36% les multes de trànsit, però les de zona blava pugen un 40%

TORTOSA (Baix Ebre).- La Policia Local de Tortosa ha posat un 36% menys de denúncies per infraccions de trànsit durant l'any 2012. Així, s'ha passat de les 9.544 sancions del 2011, a les 6.186 del darrer any. L'inspector en cap de la Policia Local, Jesús Fernàndez, atribueix aquesta davallada a l'actual context de crisi econòmica, que fa que la gent agafi menys el cotxe. "Hem detectat menys mobilitat de vehicles i menys activitat de cotxes pels carrers", ha assegurat. Una altra de les dades que corrobora la disminució en l'ús del cotxe és la reducció dels expedients de retirada de grua i dels vehicles desballestats. Per contra, el que sí que s'ha incrementat substancialment han estat les denúncies de zona blava, un 40% més.


L'increment de les denúncies en zona blava, que han passat de 9.176 a 12.906 en el darrer any i equiparant-se a les xifres del 2009, s'atribueix a la "rigorositat" en el control de la regulació d'aquests estacionaments que aplica la nova empresa concessionària, a petició de l'Ajuntament. A més, també cal tenir en compte que durant el 2012 també es van ampliar les places de zona blava a Tortosa. Segons ha explicat l'alcalde, Ferran Bel, "hem acabat amb algunes pràctiques que abans es permetien, com era la de posar dos tiquets junts a primera hora per tenir el cotxe tot el matí, o algunes picaresques".

Sobre les retirades de grua, s'ha passat de 1.825 a 1.520, seguint en la davallada que ja es va notar l'any anterior; i pel que fa als vehicles desballestats que la gent deixava al carrer s'han reduït un 50%, passant de 210 a 104, en el darrer any.

En matèria de trànsit, l'inspector en cap de la Policia Local també ha destacat que s'han fet més controls a vehicles, 362, un 29% més que l'any 2011, però s'ha estat més selectiu i s'han inspeccionat menys vehicles, 8.867. Així, enguany, s'han primat més els controls en zones on barris on potser no hi ha tant trànsit però sí alguns problemes. Això ha fet que s'hagin reduït en un 44% les denúncies efectuades en aquests controls, 621, però s'han incrementat la immobilització de vehicles, 184.

Pel que fa als accidents, aquests també s'han reduït en un 8,4% respecte l'any anterior. Dels 501 comptabilitzats, 487 han estat sense ferits o amb ferits lleus, 13 amb ferits greus, i un mortal. En concret, va ser per un atropellament al tram urbà de l'eix de l'Ebre, a la C-12, al barri de Ferreries.

Aquestes i altres xifres s'han donat a conèixer aquest dimecres en la presentació de la memòria anual de la Policia Local de Tortosa, en un any, el 2012, "d'estabilitat", amb un lleuger decrement del 4% d'actuacions. En total s'han fet 18.507 intervencions, la majoria de les quals, un 39%, de policia administrativa (7.423); un 30% en matèria de seguretat (5.459); un 26% en trànsit (4.726); i un 5% de policia assistencial (899).

Pel que fa a les actuacions administratives, destaca l'aixecament de 1.479 actes, 674 de les quals per incompliment de l'ordenança del civisme. Una xifra que representa una davallada del 25% respecte l'any anterior, i que la Policia considera que serà la mitjana habitual un cop ja s'ha consolidat la vigència de l'ordenança, creada el 2010. Sobre aquesta ordenança, destaquen les sancions per consum i tinença de drogues -154-; l'enganxada de cartells en llocs no permesos -70-; els sorolls -99-; o el consum d'alcohol al carrer provocant molèsties -95.

En matèria de seguretat, competència compartida amb el cos dels Mossos d'Esquadra, la Policia Local ha fet 5.459 actuacions, amb 814 atestats i 148 detencions. En aquest sentit, Fernàndez ha recordat que, com ja es va dir en la darrera junta local de seguretat, malgrat la crisi econòmica, a la ciutat no s'han incrementat ni els delictes ni les faltes.

En el balanç del 2012, l'alcalde, Ferran Bel, ha destacat també el dispositiu de vigilància especial que, durant uns mesos de l'any passat, es va dur a terme al nucli antic amb els Mossos d'Esquadra; així com l'esforç en l'aproximació de la Policia Local a les noves tecnologies i les xarxes socials, amb un canal de Twitter, i amb la renovació propera de la pàgina web del cos. Actualment, la Policia Local de Tortosa està integrada per 59 agents, una plantilla que, segons el mateix inspector es manté "estable", malgrat que en els dos darrers anys hi ha hagut dos jubilacions.
 
Via ACN
Imatge Ajuntament de Tortosa

5 comentaris:

  1. Miri, si voleu, us puc proposar on venir a multar. A l'escola de El Temple. Cada dia, a sortides i entrades, un fart de cotxes ocupant passos de vianants i carrils bicis, quan no estan simplement en doble fila.
    Es diu "tolerancia"; clar com que tothom té pressa i ningu sap acaminar des dels aparcaments davant Alqueza (2 minuts), es permet tot, sovint amb presencia dels policies locals. Pos, aquesta tolerancia causa inconvenients, i perills per la gent que venim a peu, o altres conductors que simplement volen passar sense els perills evidents de trobar cotxes aparcats allà on no toca.
    Quan no s'aparquen directament damunt de la Plaça, ole tu!

    ResponElimina
  2. Osigue, que al 2012 s'ha treballat un 36 x cent menys... I al 2013? Pero esta gent se pensa q los tortosins som imbecils o que?

    ResponElimina
  3. Rigorositat que si te passes trenta segons del temps d'aparcament ja te foten clatellada! A mes inundant Tortosa de zones blaves pos lògic que se recaude mes multes es que són uns fenómenos!

    ResponElimina
  4. Hem de patir més per una multa si aparquem correctament a una zona blava, que si fotem lo cotxe damunt la vorera i molestant a la gent que va a peu... Això és fer-ho bé!!!!!
    Visca Tortosa!!!

    ResponElimina
  5. Lo govern dels millors aboga per les millors multes, les que donen més diners. Jo sempre penso lo mateix, si pagues un alt impost de circulació de vehicles, perquè pagar, a més, per aparcar? No te cap sentit! Jo en se poc de justícia de lleis, però, per a mi aquesta venda del patrimoni dels tortosins és anticonstitucional i tota la pesquera.
    I es que dona tant de gust viure a Tortosa-city com a qualsevol de les seves clavegueres.
    Conclusió, som masoquistes i ens va el sado.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta