11 de gener del 2013

UP de l’Ebre demana ampliar el nou certificat de productes de proximitat al Baix Maestrat i el Matarranya

TORTOSA (Baix Ebre).- El coordinador territorial de la Unió de Pagesos, Joan Montesó, ha afirmat aquest divendres que el govern de la Generalitat “ha tornat a fer curt” amb l’aprovació del nou decret que ha de regular l’acreditació de la venda de proximitat de productes agroalimentaris. Es tracta d’una nova normativa que intenta respondre a la demanda creixent dels productors agraris i del sector de la restauració, d’obtenir un reconeixement específic per a aquest tipus de comercialització, així com complir amb les noves exigències d’una part importants dels consumidors. Així, els productors agraris podran obtenir una acreditació que identificarà els seus productes com a procedents d’una explotació agrària ubicada a Catalunya. Però, segons Montesó, això deixarà fora de joc els pagesos de les Terres de l’Ebre que tenen finques a l’altra banda del riu Sénia, al Baix Maestrat, o a l’altra banda del riu Algars, a la comarca del Matarranya. Un exemple ben clar és el dels citricultors d’Alcanar, amb moltes explotacions a la zona de Vinaròs.

Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Montesó ha afirmat que per fer les coses millor només calia seguir l’exemple dels francesos. Bàsicament, per valorar més la producció nacional i consumir productes del camp català, perquè és la manera d’ajudar els pagesos del país en aquest temps de crisi. En aquest sentit, el coordinador territorial de la Unió de Pagesos ha recordat que les Terres de l’Ebre són com un petit continent, ja que s’hi produeixen tot tipus de productes agroalimentaris. Segons Montesó, les comarques de l’Ebre podrien convertir-se en “el gran rebost de Catalunya”. Però per fer-ho possible, caldria més confiança per part dels mateixos productors ebrenc, que ara tenen abandonat el mercat interior, però també del propi govern de la Generalitat.

El coordinador de la Unió de Pagesos a les Terres de l’Ebre ha afirmat, per tant, que encara hi ha un camí molt llarg per recórrer, quant la comercialització de productes de proximitat a Catalunya. Però ha matisat que també cal sumar les exigències dels consumidors, quan vagen a comprar als grans supermercats. Amb tot, Montesó ha recordat que també fa temps que tenen contactes amb l’Ajuntament de Tortosa, amb l’objectiu de recuperar l’antic mercat dels pagesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta