27 de febrer del 2013

Mas aposta per buscar altres empreses per reindustrialitzar Flix si Ercros se'n va



BARCELONA / FLIX.- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha indicat aquest dimecres que el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ja està buscant alternatives empresarials a Ercros, tot intentant preservar els llocs de treball en cas que l'empresa no se'n surti. L'objectiu, segons han apuntat fonts del departament, és buscar empreses per reindustrialitzar la zona, si finalment Ercros acaba tancant la planta de Flix. Mas ha garantit que el Govern farà tot el que estigui al seu abast per no perdre els llocs de treball, i perquè l'empresa "faci les coses ben fetes i com cal", en referència a la contaminació que ha provocat aquesta empresa durant els anys que ha operat a Flix.

"Buscarem altres aliances empresarials que es puguin fer càrrec del present i del futur d'Ercros intentant garantir la preservació dels llocs de treball", ha assegurat Mas durant la sessió de control al Parlament. Fonts del Departament d'Empresa i Ocupació han especificat a l'Agència Catalana de Notícies que l'objectiu és que hi hagi empreses que reindustrialitzin la zona en cas de tancament d'Ercros.

En qualsevol dels casos, Mas ha assegurat que el Govern farà "tot el que estigui al seu abast" per preservar els llocs de treball i "perquè Ercros faci les coses ben fetes i com cal fer". Ha respost així a una pregunta del president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera, que ha recordat al Govern que té un instrument molt clar, la Llei de residus, que obliga l'empresa a descontaminar el sòl si acaba tancant. "Vostè té la paella pel mànec, no es tracta de condescendència, sinó d'exigència", ha subratllat Herrera.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta