27 de febrer del 2013

Junqueras (ERC) reclama a Mas 'eines d'estat' per trobar alternatives en casos com Ercros



BARCEONA / FLIX.- El president del grup parlamentari d'ERC, Oriol Junqueras, ha destacat aquest dimecres en la sessió de control al president de la Generalitat que "la situació econòmica del país és dramàtica". Vivim, de fet, una emergència nacional. És una situació dramàtica per la crisi econòmica que ens afecta, com afecta a bona part de les economies del món occidental, però també ho és per l’espoli fiscal a què l’Estat espanyol sotmet Catalunya des de fa anys", ha afirmat Junqueras. Segons ha dit, cal  primer una mirada a allò més immediat i, a continuació, buscar les solucions de fons. De fet, Junqueras ha demanat a Mas què farà el govern per salvar la planta d’Ercros a Flix, i com a acció immediata ha proposat un compromís de diàleg dels portaveus parlamentaris amb el consistori flixenc i amb els treballadros afectats, per intentar trobar alternatives a l'ERO presentat per l'empresa. En aquest sentit, tant l'alcalde de Flix, el socialista Marc Mur, com representants del comitè de treballadors d'Ercros han assistit a la sessió de control del ple del Parlament.

Finalment, s'ha celebrat una reunió de diputats de diversos grups parlamentaris sobre la crisi d'Ercros, en què ERC ha estat representada pel diputat ebrenc Lluís Salvadó. Per la seua banda, Junqueras ha insistit en què tancar Ercros a Flix és com tancar la SEAT al Baix Llobregat. "Entenem que ERCROS ha d’assumir la responsabilitat social i també mediambiental de la seva activitat històrica a Flix, i que no pot tancar la seva activitat fonamental i  desentendre's de la seva responsabilitat en el procés de descontaminació del riu. I alhora, el Govern ha de treballar, com a mínim, amb l’objectiu d’assegurar la continuïtat de la línia de clor, i que no podem, d’entrada, resignar-nos a que a Flix hi quedi només una activitat residual", ha afirmat Junqueras.
A més, el dirigent d'ERC ha preguntat al president de la Generalitat com i quan donarà a conèixer el Pacte Nacional pel Dret a Decidir i quan creu que estarà en disposició de posar-se en funcionament. "Quan reunirem a totes les entitats i agents econòmics i socials del país que estan a favor del dret a decidir? Com evidencia el cas de Flix, el país no pot esperar més, necessitem les eines d’un estat per lluitar contra la crisi, per fer créixer l’economia, per donar oportunitats a la gent, per mantenir l’estat del benestar i, en definitiva, per garantir un futur digne pels nostres ciutadans", ha conclòs Junqueras.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta