26 de març del 2013

Bladé: ‘La Ribera d’Ebre necessita noves indústries creadores d'ocupació i respectuoses amb el medi ambient'’



MÓRA LA NOVA (Ribera d'Ebre).- L’alcalde de Móra la Nova, Ferran Bladé, ha afirmat aquest dimarts que des de la resta de la Ribera d’Ebre s’ha viscut amb molta preocupació la negociació de l’expedient de regulació d’ocupació que finalment ha deixat sense feina un total de 75 persones de la fàbrica d’Ercros a Flix. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Bladé ha recordat que la Ribera d’Ebre és una comarca petita, i que la situació actual de crisi econòmica fa que els acomiadaments d’Ercros siguen una notícia molt negativa per al conjunt de la comarca. En aquest sentit, l’alcalde de Móra la Nova ha manifestat la seua solidaritat amb els treballadors d’Ercros de la planta de Flix, i ha recordat que la Ribera Nord és una zona que ha projectat la seua economia en la indústria. De fet, ha assenyalat que una de les poblacions més afectades per l’ERO de Flix serà el poble veí de Riba-roja d’Ebre, amb desenes de treballadors acomiadats.

En la mateixa entrevista, Bladé ha assenyalat que tants els ajuntaments com el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre fa anys que estan impulsant una política per reindustrialitzar la comarca i diversificar les economies locals. En aquest sentit, l’alcalde de Móra la Nova va afirmar que, al marge del polígon del Molló, també s’ha creat més sòl industrial a Ascó i a Flix, i que les bases per al creixement econòmic ja estan posades. De fet, Bladé ha remarcat que a la Ribera d’Ebre tothom té clar que el futur de la comarca ha de passar, en bona part, per l’arribada de tot tipus d’indústries que creïn llocs de treball, i que siguen respectuoses amb el medi ambient.

De fet, tant Móra la Nova com Flix són les dues poblacions de la Ribera d’Ebre amb una tradició industrial més arrelada. En el cas de Móra la Nova, a partir de la indústria del ferrocarril, i en el cas de Flix, arran de la implantació de la societat electroquímica, fa més de 100 anys. En aquest sentit, si cap al 1960 la planta de Flix va arribar a tenir més de 1.500 treballadors, la indústria del ferrocarril també va arribar a acumular un miler de treballadors al voltant de l’estació i l’enclavament de Móra la Nova. La diferència, però, és que Móra la Nova va saber diversificar la seua economia i també la seua indústria, quan la línia de tren i l’estació va entrar en declivi a partir dels anys seixanta i setanta del segle passat.

Finalment, l’alcalde de Móra la Nova també s’ha referit a l’impuls al nou polígon que l’Ajuntament està impulsant en uns terrenys propers a l’estació de Renfe, i que complementen la creació de més sòl industrial que s’ha fet al polígon del Molló, un cop que el polígon Aubals havia arribat a la seua saturació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta