26 de març del 2013

Tortosa transforma les antigues escoles del Grup El Temple en un casal d'entitats socials

TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha finalitzat les obres de rehabilitació de les antigues escoles del Grup El Temple, que es van iniciar amb una Casa d'Oficis i s'han acabat amb el treball de tècnics municipals de Manteniment i en base a recursos propis. L'equipament resultant tindrà una funció molt específica en l'àmbit sociosanitari, ja que serà la seu de la Federació d'Entitats Socials de les Terres de l'Ebre (FESTE), que actualment ja inclou quatre entitats del territori amb una massa social superior als 500 socis. A més, la federació confia a continuar creixent amb la incorporació de noves associacions. Aquest matí han presentat el nou equipament l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la tinent d'alcalde de l'àrea de Serveis a les Persones, Ana Algueró, la regidora de barri, Esther Vidal, i el president de FESTE, Pere Cabanes.

El nou equipament compta amb una àrea de despatxos professionals, una zona d'administració, un gimnàs i una sala de teràpies d'estimulació cognitiva. Les entitats que actualment formen part de FESTE són l'Associació de Pàrkinson Terres de l'Ebre, l'Associació de Familiars amb Alzheimer de les TE (AFATE), l'Associació de Minusvàlids de les TE (AMITE) i l'Associació Transtorn Espectre Autista TE. Els malalts del Parkinson ja utilitzen actualment les instal·lacions del Grup el Temple, mentre la resta d'entitats es preveu que ho facen properament.

L'objectiu d'aquest nou equipament, ha explicat el president de FESTE, és esdevenir el centre de referència a les Terres de l'Ebre quant a entitats de càracter sociosanitari, on es puguen prestar diferents serveis als malalts i als seus familiars, des d'informació i assessorament, fins a teràpies específiques. A més de guanyar visibilitat de cara a la ciutadania, el nou casal "permetrà créixer cooperativament i tenir la possibilitat de captar més recursos, de manera que les entitats podran centrar-se en la tasca de sensibilització a la població i en la investigació", ha assenyalat Cabanes.

L'alcalde ha destacat la importància d'un equipament que s'ha rehabilitat sense recórrer a l'externalització, gràcies als recursos propis, entre els quals els materials aportats per l'Associació de Pàrkinson, el treball d'una Casa d'Oficis, plans d'ocupació i brigada municipal. El nou espai, ubicat a la plaça Mossèn Ovidi Tobias, compta amb aparcament reservat per a vehicles especials, així com l'equipament necessari per garantir l'accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda, i també un petit hort, que s'afegeix a l'oferta de teràpies per a determinats usuaris.

Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta