22 de gener del 2010

Aliança de CiU amb el PSOE per evitar la compareixença del Ministre d'Indústria sobre el cementiri nuclear

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Joan Ridao, havia reclamat ahir al matí la compareixença del ministre d’Indústria. L'objectiu era que Miguel Sebastián expliqués la modificació de la normativa per a centrals nuclears i la convocatòria per emplaçar el cementiri de residus nuclears. Però finalment, la compareixença del ministre va desestimar-se gràcies als vots del PSOE i CiU. Ridao va recordar que Catalunya, i sobretot les Terres de l’Ebre, «ja han assumit amb escreix un compromís solidari més que promocional» quant a l’assumpció de «riscos per a la salut pública i per al medi ambient». Segons el portaveu republicà, «una instal·lació d’aquestes característiques pot condicionar de forma crítica el futur de la comarca i de la resta de territoris veïns». El senador flixenc Pere Muñoz va demanar a CiU «la màxima coherència». «Anem a contrarellotge i, per tant, és incomprensible que es puga ajornar una compareixença sobre un tema en el qual el ministeri ha de prendre una decisió de manera imminent», va dir. I és que CiU es va mostrar partidària que el ministre comparegui un cop es coneguin els municipis candidats al Magatzem Temporal Centralitzat (MTC).

Per la seua banda, el president del PSC a les Terres de l'Ebre, Joan Sabaté, va reiterar ahir l'oposició dels socialistes a la possible instal·lació del cementiri nuclear al territori. Amb tot, Sabaté va defensar que un MTC a l'Estat és «necessari», precisament per centralitzar els residus nuclears de les centrals d'Ascó i de Vandellòs. Per això, va avalar la posició del govern català de no manifestar-se obertament contrari al cementiri nuclear. «La Generalitat, per lleialtat, ha de deixar actuar el Ministeri d'Indústria, i si els governs autonòmics comencen a pronunciar-se en contra, i es produeix un efecte dominó, no hi haurà MTC i continuarem tenint magatzems descentralitzats a les centrals catalanes», va advertir Sabaté. Finalment, va concloure que el millor és actuar «sense excessos» i «amb respecte a les competències de cadascú i a la legitimitat democràtica de les institucions».

Acte per al cementiri a Flix

D'altra banda, el cinema de la Unió Social de Flix serà avui (a les 8) l'escenari d'una xerrada informativa organitzada per la plataforma Volem Viure a Flix. El col·lectiu veïnal, que es va crear per defensar els llocs de treball a les indústries de Flix i la Ribera d'Ebre, diu que cal tenir més informació sobre l'MTC abans de rebutjar-lo. Així, per a la xerrada ha convidat el director de la càtedra Enresa-Amphos de la UPC, Jordi Bruno, i el professor d'Enginyeria Nuclear de la Universitat Politècnica de Madrid (UPM), Eduardo Gallego.

[Àudio] El president del PSC a l'Ebre defensa que la Generalitat no s'opose al cementiri nuclear, per evitar un efecte dominó
 
+El tema a El Punt:
-ERC i ICV exigeixen al PSC i CiU que actuïn contra els seus regidors a Ascó
-ERC del Camp exigeix respecte al Parlament
-La tensió no evita la candidatura de Yebra

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 22-01-2010 Pàgina 6

Foto: Igualdad en la sociedad del conocimiento

5 comentaris:

  1. Tornem-hi a ser. Si el Parlament de Catalunya va pronunciar-se en contra fa un any, ara de que ve que el President Montilla no vol pronunciar-se, per no crear un "precedent" !!??
    De quina precedent parla, aquella de que els Governs per una vegada fan complir la voluntat del poble i dels seus organs més importants com son el propi Parlament!?

    ResponElimina
  2. En resumen - una merda!

    ResponElimina
  3. Montilla era ministre quan es va ficar en marxa aquest asunto,
    Estava pactat que anés a Catalunya, el dubte estava entre Ascó i Vandellós,
    Com al territori va apareixer la Coordinadora, poc a poc, els ajuntaments es van anar possicionant, entre ells els de Vandellós i l'Ametlla, mentre que el d'Ascó sempre ha guardat mutisme absolut

    Montilla com a ministre, ja tenia clar que era Ascó i ara continua

    Però fa donar la cara i assumir la responsabilitat a l'alcalde de Ascó per a que quede com el dolent i ell no es mulla públicament, però si ho fa per darrera

    Ahir el President de Castellà-La Mancha (PSOE) va deixar ben clar que Montilla estava d'acord en que s'instalés a Catalunya. Ho deia sabent lo que habia per algo fan reunions de presidnets de comunitats i per algo son del mateix partit el PSOE, el mateix que mana ara i que impulsa el cementiri.

    BLANCO Y EN BOTELLA, LECHE

    ResponElimina
  4. Panorama polític a Catalunya:
    Los "Butaqueros" contra la resta.
    Psc, CiU, Erc i Icv + pp = minoria.
    Desafeccionats i decebuts = majoria.
    Perquè permetem que ens diguen que hem de fer o no? Si ells mateixos no saben complir el que acorden.
    El Parlament català no serveix per a res i els consellers per a cagar-la.
    Il·legalització partits polítics i diputats estults!
    Comencem de nou, per a variar.
    En lo que tenim ja ningú se'n fia.
    Montilla a les escolàpies!

    ResponElimina
  5. sembla el joc dels tontos, segons el comunicat, i Pallares, CiU hi està en contra. Sabate diu que el PSC també. ICV i ERC també. I el Parlament de Catalunya. Pero no canvia res a Asco ...
    Ni que fos una pel·lícula de Buñel!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta