4 de març del 2013

La Generalitat dóna 124.700 euros a L'Ebre TV per costejar una fusió mediàtica



TERRES DE L'EBRE.- Al mateix temps que l'anunci del tancament de les delegacions territorials de TV3 i Catalunya Ràdio ha provocat una onada de protestes -ERC, el PSC i ICV ja s'han oposat públicament a la mesura, i han anunciat actuacions al Parlament-, Canal 21 Ebre ha volgut denunciar un fet que demostra la situació convulsa del panorama mediàtic a les Terres de l'Ebre. I és que el passat 15 de febrer el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar l'atorgament de les subvencions concedides a emissores de TDT en català, per a projectes que fomenten i consoliden l'espai català de comunicació. Entre aquestes subvencions, només superada per les dues atorgades al grup Godó (162.595 euros i 122.344 euros) i pels 129.985 euros per a l'empresa de Canal Català, hi figura l'ajut de més de 124.700 euros que el Departament de Presidència ha concedit a l'empresa editora de L'Ebre TV.

L'objectiu d'aquesta empresa és fer "un projecte de cooperació entre les televisions locals de l'Ebre per construir una Plataforma Audiovisual de referència i avançar cap a un projecte mediàtic conjunt". Un projecte de fusió de les televisions privades del territori de la qual Canal 21 Ebre no n'ha estat ni informada ni consultada, tot i que actualment és la televisió ebrenca més vista, com ha remarcat aquesta cadena.

De fet, aquesta concessió de subvenció és dóna quan fa mesos que és de domini públic la més que possible i imminent fusió de l'Ebre TV amb el Canal TE, televisió que també rep ara una subvenció de 10.000 euros per construir un plató amb capacitat per a 80 persones. En aquest sentit, a Canal 21 Ebre ha sorprès que s'atorgi una subvenció tan important per construir un projecte mediàtic per al conjunt de les televisions locals de l'Ebre, "sense que Canal 21 Ebre no tinga cap constància d'haver estat inclosa en aquest projecte". A més a més, Canal 21 Ebre no ha rebut per part de la Generalitat cap subvenció en aquesta línia d'ajuts que es van publicar el 15 de febrer al DOGC.

Segons van explicar divendres passat, a través d'una notícia a l'Informatiu de Canal 21 Ebre, aquesta televisió ha demanat explicacions a la Generalitat de Catalunya, sense obtenció de cap resposta. En concret es demanava aclarir si l'atorgament d'aquesta subvenció a L'Ebre TV es tracta "una maniobra per aplicar una política de fets consumats i forçar a Canal 21 Ebre a una fusió, o per aïllar l'empresa en l'atorgament d'ajuts públics per a projectes que fomenten i consoliden l'espai català de comunicació".

1 comentari:

  1. Mentrestant, tots defensant la economia lliure de mercat, la independència dels mitjans, la lliure competència i, per suposat, " quan surt el sol, surt per a tots " . Per a uns més que per a altres, clar.
    Suposo que per a alguns, parlar de que això es produís, més/menys, al mateix temps que s'anuncia la desaparició de la delegació de TV3 a l'Ebre, és demagògia. Però clar, mentre TV3 és una televisió pública, l'empresa de l'EbreTV és privada. Molt d'aquí, molt nostra, molt el que volgueu ( o no ), però privada; vol dir que si un dia venen d'Intereconomia ( poso per cas ) i els volen comprar, si l'oferta s'ho val, la vendran.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta