5 de març del 2013

Tortosa aprova una declaració institucional exigint la delegació de TV3 a les Terres de l'Ebre

TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dilluns una declaració institucional que exigeix a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) el manteniment de la delegació de TV3 a les Terres de l'Ebre, després de conèixer la decisió de la direcció de suspendre els contractes amb les productores de les corresponsalies d'Andorra, Alt Urgell i la Cerdanya; Perpinyà, les Terres de l'Ebre i el Pallars. El ple de l'Ajuntament ha aprovat, amb el suport de tots els grups, un text on es demana que es busquin "altres fórmules" i s'estableixin "els mecanismes necessaris" per mantenir la cobertura informativa de les Terres de l'Ebre. A més, reitera l'oferiment de cedir gratuïtament un espai a la ciutat.

El text aprovat planteja que "en cas que no es pugui mantenir la delegació en el format actual", es busquin "altres fórmules" per mantenir la delegació a les Terres de l'Ebre, fins i tot -diu- "utilitzant personal propi, aprofitant l'excedent de personal que pot haver-hi en altres delegacions o en la mateixa seu central de TV3".

El consistori també reclama que "s'estableixin els mecanismes necessaris perquè millori la cobertura informativa a TV3 de la realitat de Tortosa i de les Terres de l'Ebre". A més, reitera l'oferiment que l'Ajuntament de Tortosa va fer a la CCMA de cedir gratuïtament un espai a la ciutat per ubicar la delegació de TV3, "als efectes de reduir el cost econòmic del seu manteniment".

Contra el 'fracking'

D'altra banda, al ple d'aquest dilluns també s'ha aprovat una moció del grup del PSC que insta els governs de l'Estat, de la Generalitat de Catalunya, de la Generalitat Valenciana i del Govern d'Aragó a establir una moratòria de les autoritzacions per als projectes de 'fracking' fins que no hi ha"gi una normativa clara al respecte. Així, la moció incorpora una proposta de CiU declarant Tortosa municipi lliure de fracking", fins que no es reguli aquesta pràctica. Tots els regidors, excepte el PP, que s'ha abstingut, hi han donat suport.

Així mateix, s'ha aprovat una segona moció del PSC de rebuig de l'avantprojecte de llei per a la racionalització i sostenibilitat de l'administració local, amb el vot favorable de tots els grups municipals, excepte el PP.

Suport a Flix per unanimitat

Finalment, el ple de Tortosa ha aprovat per unanimitat una altra moció del grup del PSC de suport als treballadors d'Ercros a Flix afectats per la presentació d'un ERO. La proposta demana a l'empresa que estudiï alternatives i a les institucions que iniciïn un pla per garantir el futur laboral de Flix i la Ribera d'Ebre.



Imatge ACN 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta