25 de març del 2013

Salvadó: 'El 2014 caldrà fer una proclamació d'independència al nou Parlament democràtic'


SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat aquest dilluns que els republicans estan disposats a entrar en el govern de la Generalitat amb CiU si es fixa una data i una pregunta concreta per a la consulta sobre la independència de Catalunya. Divendres passat, en un acte al casal municipal El Maset de Sant Carles de la Ràpita, el secretari general adjunt d'ERC i diputat al Parlament, Lluís Salvadó, va oferir una xerrada per explicar quin és segons els republicans 'El camí cap a la independència'. Així, davant d'ujn centenar d'assistents, Salvadó va repassar els casos dels països nòrdics, Puerto Rico, el Quebec o els països de l'Est d'Europa, quant a la celebració de consultes i referèndums. De la mateixa manera, també va explicar el cas de la declaració unilateral de Kosovo. "Celebrar un referèndum o bé declarar unilateralment la independència d’un país forma part de la realitat política mundial i europea i, per tant, nosaltres també podem fer aquest pas", va remarcar Salvadó. Tot seguit, el diputat rapitenc va repassar diferents sondejos demoscòpics fets a Catalunya els darrers temps, on més del 50% dels enquestats estan a favor de la independència.

Salvadó va recordar que la legitimació democràtica del procés català té uns grans fonaments en la Declaració de Dobirania i el Dret a decidir del Poble de Catalunya, aprovada pel Parlament el 23 de febrer, i també en la futura Llei de Consultes Populars no referendàries i de la Llei Electoral de Catalunya, que ja s’estan redactant. Així, davant la més que possible negativa del govern del PP a negociar una consulta dins del marc de la legalitat espanyola i d’un recurs si aquesta es fa dins del marc legal català, Salvadó va apuntar la possibilitat de celebrar unes eleccions plebiscitàries. "L’objectiu per a l’any 2014 no és només fer una consulta o declarar la independència, sinó que és més ambiciós encara, perquè el que farem serà un nou Estat independent". Segons Salvadó, "caldrà fer una proclamació d’independència al nou Parlament democràtic, establert per aquesta finalitat, i aconseguir el reconeixement internacional d’altres estats".

De fet, Salvadó va fer una crida als assistents a sumar-se a la campanya de conscienciació que ERC engegarà en els propers mesos. Una campanya que, "a més de servir per engrandir els partidaris de la independència, servirà d’entrenament per la campanya més important de la nostra vida". Aquesta campanya, segons el diputat rapitenc, "serà un moment històric irrepetible, serà la campanya definitiva, durant la qual tothom ens haurem de deixar la pell perquè ens tocarà decidir la llibertat del nostre país i assolir la independència".

Imatge ERC Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta