14 de juny del 2013

El Pinell de Brai busca inversions turístiques per a l’estació de la via verda de la Terra Alta


EL PINELL DE BRAI (Terra Alta).- L’alcalde del Pinell de Brai, Lluís Melich, ha afirmat aquest divendres que un dels reptes de la seua població des del punt de vista del turisme és convertir les potencialitats del municipi en realitats tangibles que puguen servir per dinamitzar l’economia local. Melich ha afegit que hi ha filons com els espais històrics de la Batalla de l’Ebre o els espais naturals del riu Canaletes i de les serres de Pàndols i Cavalls.

En aquest sentit, un altra possibilitat és l’aprofitament dels edificis de l’antiga estació del Pinell de Brai, on l’Ajuntament voldria que la iniciativa privada implantés algun tipus de servei vinculat a la via verda de la Terra Alta i del Baix Ebre. De fet, Melich ha assenyalat que recentment Adif els ha ofert la compra dels terrenys de l’antiga estació, una opció que el Pinell de Brai no té prevista, per bé que hi voldria afavorir la implantació d’alguna iniciativa turística.

Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Melich ha detallat en què consistiran la tercera fase de les obres de rehabilitació del celler cooperatiu. L’alcalde ha recordat que les catedrals del vi del Pinell de Brai i de Gandesa, entre d’altres, formen part d’un programa impulsat per la Generalitat i l’obra social de la Fundació “la Caixa”. Segons Melich, les obres de restauració del celler del Pinell de Brai ja es troben en la seua recta final, tot i que s’allargaran durant uns quants mesos més. De fet, es tracta d’uns treballs de rehabilitació que es poden veure en l’exposició ‘Cooperativisme + modernisme’ que ara mateix es troba instal·lada al Palau Oliver de Boteller de Tortosa, i que es pot visitar fins el proper 23 de juny.

D’altra banda, l’alcalde del Pinell de Brai ha volgut destacar molt positivament l’atorgament de la Reserva de la Biosfera per a les Terres de l’Ebre. Segons Melich, el nou distintiu és una gran oportunitat per al Pinell de Brai, per a la Terra Alta i per al conjunt del territori. De fet, ha definit la Reserva de la Biosfera com un segell de qualitat que tothom ha de poder aprofitar, per posar en valor la feina que s’està fent a les Terres de l’Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta