1 de maig del 2011

Artur Mas, esbroncat a l'Expoebre pel personal de l'hospital de Tortosa



[Actualitzat] · El president atén els representants sindicals, però no els convenç de la bondat de les retallades en la sanitat · Era la primera visita oficial a l'Ebre ·


Mig centenar de persones, convocades pels sindicats amb representació a l'hospital Verge de la Cinta, van esbroncar ahir al vespre el president de la Generalitat, durant la seua visita a la fira Expoebre. La d'ahir era la primera visita d'Artur Mas al territori com a president, però l'escridassada va recordar l'època en què ho feia com a conseller en cap de Jordi Pujol, amb l'Ebre revoltat per la polèmica del transvasament. En aquest cas, l'objectiu dels manifestants era rebutjar “les retallades que s'estan fent de manera velada al Verge de la Cinta i a tota la sanitat en general”. Així ho va explicar la presidenta de la junta de personal, Maria José Codoñer, que va aprofitar la conversa que van poder mantenir amb Mas per recriminar al president la falta d'informació. “El dia 1 de maig s'acaba el tancament de 42 llits i la gent no està avisada perquè torne a treballar; això vol dir que no es tornaran a obrir”, va advertir. “Mas només ens ha dit que hem de prendre paciència, i que si no hi ha prou diners s'ha de retallar de tot arreu, també de la sanitat”, va relatar. “Però li hem recordat que a l'Ebre això és un greuge, ja que en l'àmbit sanitari no tenim cap altra sortida”, va lamentar la portaveu sindical. La conversa entre Mas i els sindicalistes encara va pujar més de to quan el president els va retreure que amb el tripartit no van sortir a manifestar-se, tot i que els salaris es van retallar en un 5%.

Els sindicats ja havien advertit dimecres que, amb motiu de la Setmana Santa, els gestors sanitaris havien retallat 42 dels 247 llits que té l'hospital de Tortosa. Així, també van assenyalar que dues sales d'operacions havien deixat de funcionar en horari de tarda, i que una quarantena de treballadors s'han quedat ja sense feina. Una xifra a la qual caldrà sumar 72 treballadors més, als quals s'esgotarà el contracte abans de l'estiu. El director dels serveis de Salut a l'Ebre, Albert Gómez, no va aclarir ahir si després de l'1 de maig es tornaran a habilitar el 100% dels llits. En aquest sentit, Gómez només va assenyalar que això dependrà de les disponibilitats del pressupost per al 2011 i, per tant, del resultat final de la negociació oberta entre la Generalitat i el govern de l'Estat. “Els llits i les sales d'operacions són les mateixes; només es van tancar fa vint anys, quan jo era resident, perquè va haver-hi una epidèmia de gangrena gasosa per Clostridium i calia netejar-los”, va afegir-hi Gómez. Així, el director de Salut a l'Ebre va precisar que els llits i les sales d'operacions no s'han tancat, i que l'hospital està “exactament igual”.

36 comentaris:

  1. Mas recomana paciència i Bel, s'ha pronunciat?

    Tan prop que està de Mas li ha explicat que només tenim aquest hospital i que s'ho hauríen de replantejar?

    ResponElimina
  2. Que ens hem quedat sense bateria a la càmera de vídeo, Gustau ?

    ResponElimina
  3. Ja, els allibertats sindicals justificant la seva existència...

    ResponElimina
  4. Quina llastima, Morigan, aquell vell sindicat vertical, oi ?

    ResponElimina
  5. Francament, em sobren tantes senyeres sindicals tot que dono el meu suport a les protestes.
    Les respostes de Mas, mediocres baixes.
    Si hagués vist calaveres no s'hagués atrevit.
    Ho recomano com a senyera unitària.
    Encara que no tot eren del sindicats, em consta.

    ResponElimina
  6. M'agradaria preguntar a la gent del ram de la sanitat on eren ahir per la tarda.Tothom per l'hospital Verge de la Cinta s'esta queixant de les retallades i resulta que ve el senyor Mas i sols van 50 persones a escridassar-lo. On eren la resta dels 500 treballadors de l'hospital. Potser estaven per dintre la fira fent una visita o tirats al sofà. Ens em de consienciar que si no ens movem nosaltres els politic no mouran un dit, així que ja ens podem anar espavilant o potser quan voldrem reaccionar ja serà massa tard.

    ResponElimina
  7. Totalment amb tu papoel. Jo ahir era allí, a la entrada del pavelló firal i vaig veure com la gent escridassaven i xiulaven l'Artur Mas (encara tinc les orelles taponades)però eren unes 40 persones. Em vaig fer la mateixa pregunta: on estan tots els metges, celadors, infermeres, ja no només del hospital Verge de la cinta sinó del CAP BAIX EBRE, CAP EL TEMPLE...

    El que està clar és que la gent té un alt grau de miopia i no veuen la realitat. El mateix passa amb la nostra lluita particular, el tema de les antenes de telefonia mòbil. La gent estan adormits i és pensen que els politics miren la salut de la població quan la realitat és que només miren per la butxaca de les grans empreses de telefonia. I si la gent no es consciencia i surt al carrer a protestar dificilment solucionarem res. Tortosa s'està massificant d'antenes de telefonia mòbil, moltes d'elles camuflades,i entre els politics actuals que fan la vista grossa i consentixen aquest escàndol sanitari i la població que segueix tirada al sofà com dius tu, anem ven apanyats.
    + info a la web:
    www.tortosanetadantenes.jimdo.com

    ResponElimina
  8. CHAPEAU(XAPO) PER PAPOEL I PER TORTOSANETADEANTENES


    JL

    ResponElimina
  9. jo també estic amb tu Papoel, si la gent no aixeca el cul del sofà malament anem. Hem de defensar el que es nostre.

    ResponElimina
  10. Jo també pregunto.
    I la gent?
    Que no li importa res?
    Així seguirem deixant que facin el que vulguin de nosaltres els sense escrúpols.
    Ben cert que aquesta societat està podrida.
    Lo que no en tenim d'altra.
    I lo mediocre i els mitjans, pega que te pega.
    Potser si que ens mereixem l'extinció.
    Meteorit que ve i figa pansida.
    Desastre es dona de baixa.
    Ja li tocava pobre!
    Fins la propera reencarnació!
    Vaig a celebrar el mes de les flors.
    Fan millor olor.

    ResponElimina
  11. Antenes, això que tothom és miop (suposo que vosaltres ho veieu tot clar), és un signe preocupant d'un transtorn paranoide de la personalitat, jo m'ho faria mirar.

    ResponElimina
  12. El nostre problema és que aquí la gent sols es mou quan li toca el problema, i ens hem de concienciar de que qualsevol fàbrica que tanque, qualsevol lloc de treball que es perdi encara que el veiguem llunya ens afecta. Al Baix Ebre hi han uns 13000 aturats. Alguns encara tenim atur, però això s'acabarà aviat. Algú em pot dir que passarà amb tot el comerç quan la gent no vagi a comprar, quan els restaurants o bars estiguen deserts perquè la gent no pot anar, d'on es treuran els diners per pagar els subsidis si ningú treballa... Ja ens podem mentalitzar que cada feina que es perd ens afecta a tots, i fins que no veiem aixó com un problema global i quan s'hagi de manifestar per un tancament o retallades vagi TOTA la població malament anem.

    ResponElimina
  13. Per la Paramount Pictures!
    On soc?
    Ostras tu!
    Quina paranoia!
    Jo que em pensava que la moda era la el trastorn bipolar.
    Plas, plas!
    Quina caiguda més tonta tu!

    ResponElimina
  14. Aviam si fent un saltet puc tornar.
    Hop!
    ....
    Hop!
    ....
    Pos no hi ha manera.
    I aquí que s'ha de fer?
    Ostres tu!
    Quanta gent mirant!
    Hop!
    ....

    ResponElimina
  15. Si no SOM capaços ni de mobilitzar-nos per una cosa com esta........Cliqueu
    La jove que ha escrit lo de l'enllaç anterior es va suïcidar aquesta mateixa setmana. No ho he sentit en lloc. No en parléssim de reaccions, que segur que n'hi han, però tan minoritàries.

    Demà mateix es primer de Maig, els carrers haurien d'estar atapeïts de treballadors i treballadores reclamant, exigint treball, manteniment del benestar, no retallades etc.. Se sol dir que els sindicats no fan res, sobre tot pels treballadors sense feina. I els propis treballadors sense feina, que fan, ? Aniran demà TOTS a les manifestacions ? Tots els que quan va tancar la seua gran empresa demanaven, fins i tot als comerços la seva solidaritat, aniran ?

    ResponElimina
  16. Jo volia anar,pero me van dir que politicament no seria correcte.
    Del discurset que diuen que no hi han diners,mel creure quan comensen a reduir politics i los seus sous de manera drastica o quant dixiguen de tindre ajudes los partits politics o als dinars i sopars que fan,los faiguen al xinos per ahorrar pasta,etc...
    De moment no dixen de ser uns mals politics per no dir unatra cosa.LLADRES:

    ResponElimina
  17. Patricia.
    Em sap mal, però devies estar ben farta.
    Ens quedaran els teus dignes i coherents missatges i relats.
    Matrix és força cruel, sobretot quan la reconeixes i marques la teva diferència.
    Gràcies Cucafera, m'he sentit més prop de mi mateix. Algo ha de influir ser un drac, ni que sigue tan peculiar.
    No es pot ser diferent. Els Smiths es multipliquen, repliquen, i son omnipresents.
    Sort! I que encerteu en el color de la pastilla.

    ResponElimina
  18. No veig la relació que té el suicidi de la noia aquesta amb la crisi econòmica. Fent una ullada en diagonal de la web sembla que pertanyia o simpatitzava amb el moviment okupa, l'estil de vida del qual no depén de la cojuntura econòmica i és anticapitalista. En tot cas la crisi els hi dona la raó, més tenint en compte que la bombolla immobiliària és la principal causa.

    ResponElimina
  19. Lluis, calma.
    Jo el que no veig com pots arribar a la conclusió que algú ( Ni jo )relaciona la crisi amb aquest cas. Repeteixo el que vaig dir a l'anterior comentari: "Si no SOM capaços ni de mobilitzar-nos per una cosa com esta"... ( i posava l'enllaç d'aquest fet ). Simplement ho posava d'exemple com a raó important per a sortir al carrer ( donant com a certa la versió )i que tampoc motiva.

    ResponElimina
  20. Doncs és fàcil.
    Crisi econòmica = crisi sistema.
    Patricia no és que fos anti-sistema, ni okupa, especialment. Llegir sobre el que es comenta, de dalt a baix, com a mínim, ajuda a ser més objectiu o a comprendre les persones i no qualificar per criteris "standart".
    Potser Blai Bonet, millor que jo, t'ho pugue explicar.

    ResponElimina
  21. ignorant, no t'entenc: "me van dir que políticament no seria correcte". Aneu d'alternatius i, nomes per anar a una llista municipal, ja t'aconsellen -o manen- el que és políticament correcte ?.
    Això que dius de les ajudes als partits també ho hauries d'estudiar millor potser. Crec que a l'ajuntament, els grups municipals, com a tals, també reben una assignació. A banda del que vau dir dels sous, a aquesta assignació també hi renunciaríeu ?

    ResponElimina
  22. Segueixo sense entendre que té que veure el suicidi de la noia aquesta amb les protestes contra Mas. Si expliquesseu el cas concret i per quina raó ens hauriem de manifestar, potser ho entendria.

    ResponElimina
  23. Mana no me mana ningu,ni la novia,cosa que avui en dia es dificil.Pero les coses se parlen i jo prenc una desicio.
    La nostra idea es fer una politica mes per al poble i si los ciutadants estan en crisis,los politics tambe,cosa que fins ara los politics no son consients del cacau real que hi ha.

    ResponElimina
  24. Farem l'esforç Lluis, entenent que qualsevol simplificació és personal, i depén sobre tot de les teves fonts d'informació i el teu criteri.

    Fallida sistema hipotecari EEUU => Conversió de les accions en "paquets brossa" inclosos en !paquets financers" => Crisis finaceres i bancs => contagi internacional financer i bancari => Fallides i crisis bancaries => reducció crédits => fallida d'empreses=> "Crisi global" => polítiques neo-lliberals => privatització de l'estat => reducció de pressuposts socials => acomiadaments sanitaris i reducció de serveis => protesta social i manifestacions.
    Com a complement, fòbies socials, augment de l'abstenció política, augment de la marginalització, augment de la des-identificació amb el sistema polític-econòmic, amb una societat adormiscada pel consumisme i les manipulacions dels sistemes de comunicació.
    Uffff! La resta ho poses tu Lluis.

    ResponElimina
  25. ignorant: "Jo volia anar, però me van dir que politicament no seria correcte"
    Abans d'escriure, t'ho penses dues vegades, si el que vols dir és una altra cosa. Si volies dir-nos que no creus/eu en les protestes, reivindicacions al carrer etc. pos ho dins i ens aclarirem.

    lluis, potser el problema es que no has vist que hi ha un enllaç directe al meu comentari de 1:05. Si hi vas tu mateix el veuràs el cas concret. A més crec que ho he explicat a les 4:18..."raó important per a sortir al carrer ( donant com a certa la versió )" . I sí, estranyament continues sense voler entendre que no n'hi ha cap de relació -ni jo vull que la hi hagi- entre la crisi, Mas i el cas.
    Últim intent: es nomes un exemple d'un cas que, sent extraordinàriament i suficientment greu, no mobilitza pràcticament ningú. Ara sí ?

    ResponElimina
  26. Em deixava, clar, que un sistema jurídic i policial viciat encara, sense respecte de criteris alternatius de convivència, pot marginalitzar més una persona amb estudis que arribi a la "fugida" com alternativa personal i no s'ancori amb instints de supervivència menys intel·lectuals.
    El suïcidi de Patrícia, entraria en aquests.
    Sigui real o imaginari.
    I sigui suïcidi o no. Qui sap? Jo no encara.
    Però m'he llegit el bloc fins quasi el principi, lletra per lletra, ja l'acabaré.
    No sembla escrit per una ignorant, en absolut, sinó més bé amb una persona amb els estudis i facilitat amb els idiomes, com ens conta.
    Els intents de suïcidi, les depressions, i altres "bogeries" els até el sistema de salut català.

    ResponElimina
  27. Cucafera es veu que quasi som simultanis.
    Algú ens rasca al mateix temps.

    ResponElimina
  28. XIII, dones per cert (o aixi es desprén de les teves paraules) que l'empresonament de la Patricia va ser un muntatge policial. La mateixa teoria que es pot llegir en múltiples webs anarquistes. Jo no puc afirmar-ho ni negar-ho. I que conste que el moviment okupa en general em cau bé, no em malinterpretes. També penso en el policia que va quedar tetraplègic, i entenc que es vulgui buscar justícia. Per altra banda tampoc entenc com l'autor real del fet no va confessar, és molt poc solidari per la seva part.

    ps: jo també he llegit a Corto Maltes i a Lovecrat.

    Salut

    ResponElimina
  29. Lluis, algun comentari teu sembla dona a entendre que culpes de la situació del policia, que va quedar en estat vegetatiu, a la persona condemnada. NO és així:

    http://www.elmundo.es/elmundo/2011/04/28/barcelona/1304004258.html

    I els autors del fet ( primer es va dir que li van tirar un test al cap -Clos- i després una pedrada )també van estar condemnats, amb la mateixa sorprenent pena que la que va rebre Patricia per llençar una tanca i acabar copejant a la cama d'un guardia. Que, a més, sempre va dir que no estava al lloc dels fets. Cosa que jo ignoro, per suposar.
    Ah, lo de que no confessi el que ho va fer, és una demostració d'alguna cosa ?

    ResponElimina
  30. Tens raó, no la van condemnar per l'accident del policia, ho tenia mal entès.

    Home, si qui va llançar el test o la tanca confessa se suposa que l'acusat queda exonerat.

    Potser si que la van acusar injustament perquè necessitavem un boc expiatori després de l'incident, o potser un dels policies la va reconèixer. En qualsevol cas, tothom no diu la veritat.

    ResponElimina
  31. lluis, si home, per suposat que si surt el culpable, del que sigui, cas resolt. El que volia dir és que, que no aparegui, tampoc ha de voler dir que es culpable...
    He dit més d'una vegada que tot ho supedito a que el que hem llegit dels escrits sigui cert. Peró, Lluis, jo vaig més enllà, y seguint amb la credulitat, més que el veredicte de culpabilitat -que sempre pot haver-hi errors- el que critico son els mètodes, el tracte vexatori i la falta de respecte a qualsevol detingut, i per suposat, que la pena fos la mateixa que la dels condemnats per agressió directa i amb conseqüències gravíssimes del Guàrdia Urbà.
    Ho sento pels demés, crec que m'estic fent pesat, ho deixo aquí.

    ResponElimina
  32. No desprengues tan Lluis!
    I segueix llegint.

    ResponElimina
  33. No cal que em maldes ni que em recomanes llegir poesia, et dona un aire de superioritat intelectual una mica xungo.

    ResponElimina
  34. Pos si que potser hi havia poca gent, però al menos van armar soroll!!bueno, l'important és que la gent se mobilitze encara que siguen pocs si no es para pos algú més s'apuntarà. Ja portem moltes cornades, i les que queden. Molt decebut amb ignorant i els seus, tant anar de defensors del poble i alternatius ja actuen com els grans partits "políticament correctes " que tant critiqueu...pots anar a títol personal, i protestar per les injustícies també és un dret per molt politicament incorrecte que sigue!!Tampoc cal anar fent propagandeta antisistema ficada en calçador com XIII...ni foter-li tanta canya a lluís que ja en te prou en los anteneros!!

    ResponElimina
  35. Jo maldar?
    Com pots dir això?
    Senzillament et dic que les teves deduccions res tenen a veure en el que jo he dit.
    I que em sembla que també les has llegides "diagonalment".
    He sigut sec, potser si, però mira l'hora. Com per a estendre's massa.
    Celebro que t'agraden aquest autor i còmic.
    Jo també els vaig llegir fa un bon grapat d'anys.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta