13 de juny del 2013

L’Ametlla de Mar serà l’epicentre del projecte nàutic i pesquer BLAUCAT




L'AMETLLA DE MAR (Baix Ebre).- L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar i la Direcció General de Pesca impulsen el projecte BLAUCAT per crear una marca comuna que puga aixoplugar la diversitat d’activitats marítimes del país i ajudar a promocionar els sectors nàutic i pesquer a Catalunya. De fet, el projecte vol aprofitar la força de l’Escola de Capacitació Nàutico-Pesquera de Catalunya, que es troba ubicada a l’Ametlla de Mar. En aquest sentit, l’alcalde de la població, Andreu Martí, ha explicat que durant els propers sis mesos es crearan diverses comissions de treball per tirar endavant la iniciativa, i que uns 200 agents socioeconòmics ja s’han interessat per les possibilitats del projecte BLAUCAT.

La presentació privada va fer-se aquest dimarts en un hotel de l’Ametlla de Mar, amb la presència del director general de Pesca, Jordi Ciuraneta, i el president del Fòrum Marítim Català, Toni Tió, a més del responsable d’Afers Marítims de la direcció general de Pesca, Frederic Valls. En aquest sentit, l’objectiu és que el projecte BLAUCAT puga sumar ports esportius, indústries nàutiques, Capitania Marítima, la Facultat de Nàutica de Barcelona, ajuntaments, confraries de pescadors i empresaris del sector nàutic, a més del sector pesquer amb activitats relacionades amb la pesca-turisme.

D’altra banda, durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, l’alcalde de l’Ametlla de Mar ha fet una valoració molt positiva de la dinovena edició de la Diada dels Fideus Rossejats i del Peix Blau. A més, ha destacat la bona entesa amb l’Ajuntament i la confraria de pescadors de Cambrils per a l’organització de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau, que s’acaben el proper 16 de juny. En la mateixa línia, Martí ha remarcat el bon funcionament de l’aliança amb l’estació nàutica de la Costa Daurada, un acord que s’ha renovat per segon any i que permet atraure més visitants al nord del litoral de les Terres de l’Ebre.

De fet, amb l’objectiu d’obrir el turisme de l’Ametlla de Mar a la resta del país, l’Ajuntament també està preparant CAVAMAR, la primera Fira del Cava a les Terres de l’Ebre, que se celebrarà els dies 12 i 13 d’octubre. L’alcalde calero ha detallat que aquesta és una de les activitats que han previst enguany, per desestacionalitzar el turisme a l’Ametlla de Mar i per promocionar els promocionar la gastronomia local.

Finalment, Martí ha destacat l’atorgament de cinc banderes blaves a les platges de l’Ametlla de Mar, a més de tres distintius més al Club Nàutic, al camí de ronda que uneix el poble amb el Perelló i l’Ampolla, i al Centre d’Interpretació de la Pesca. De la mateixa manera, ha remarcat que l’atorgament de la Reserva de la Biosfera per a les Terres de l’Ebre és una oportunitat molt important per al territori. Segons Martí, és un reconeixement a la feina ben feta, però encara queda molt de camí per recórrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta