3 de juliol del 2013

Acrediten la cafeteria i el menjador de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta per promoure la dieta mediterrània

TORTOSA (Baix Ebre).- La cafeteria i el menjador laboral de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) ha rebut l'acreditació AMED que l'identifica com un dels establiments que ofereix opcions d'alimentació mediterrània i d'oci actiu per als seus usuaris, a més de disposar d'unes correctes condicions higienicosanitàries. El reconeixement AMED, impulsat per l'Agència de Salut Pública de Catalunya en col·laboració amb ajuntaments, consells comarcals i gremis de restauració, ha suposat la revisió dels menús i una adaptació als criteris proposats, tot garantint una oferta gastronòmica basada en l'ús d'oli d'oliva, abundància de verdures, hortalisses i llegums, així com fruita fresca, peixos i carns magres, a més de productes integrals.

L'establiment, gestionat per la UTE Arcasa-Clece, disposa d'unes 170 places i serveix uns 60 menús diaris durant les jornades laborables. Fins ara, a les Terres de l'Ebre hi ha acreditats diversos establiments que poden oferir menús mediterranis a més de 1.170 comensals diaris. Per exemple, destaquen la cafeteria-restaurant del Campus de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Tortosa, dos albergs de la xarxa Xanascat, l'Escola d'Hostaleria i Turisme Via Magna, també a Tortosa, i set restaurants, a més de la cafeteria de l'Hospital Verge de la Cinta. L'entrega de l'acreditació s'ha fet efectiva aquest dimecres, 3 de juliol.

A banda de l'impuls de la dieta mediterrània, l'HTVC promou també la pràctica d'activitat física de forma moderada i regular per assolir i mantenir un bon nivell de salut. El centre ja va col·locar fa tres anys adhesius i cartells a per promoure l'ús de les escales, en lloc dels ascensors. L'Agència ha recordat que l'entorn laboral és un lloc idoni per incorporar l'activitat física a la vida diària i, pujar escales, és una estratègia assolible i fàcil d'implementar al fer-se efectiva sobre recursos ja existents, sense precisar temps addicional. A més, facilita la consolidació d'una pràctica saludable dins de l'entorn on es realitzen una bona part de les activitats quotidianes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta