29 d’agost del 2013

Bel reitera que no farà cap informe sobre les banderes que onegen a Tortosa i lamenta l'actuació de la Subdelegació

 

TORTOSA (Baix Ebre).- L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha expressat el seu malestar per la polèmica que ha generat el requeriment de la Subdelegació del govern espanyol a Tarragona sobre les banderes oficials que onegen a la façana de l’ajuntament. En declaracions a Canal 21 Ebre, Bel ha remarcat que el tema és “profundament desafortunat”, i ha qüestionat l’actuació dels responsables de la Subdelegació, que en una nota difosa dimecres ha reconegut que va requerir l’Ajuntament de Tortosa a partir de la denúncia d’un ciutadà. Així, l’alcalde ha qüestionat el procediment i ha recordat que l’Ajuntament sempre ha estat molt escrupolós a l’hora de complir la normativa, ja que el govern municipal és conscient que les banderes són un tema sensible i que poden generar molta polèmica. De fet, ha reiterat que les banderes oficials, la d’Espanya, la de Catalunya i la de la ciutat, han estat sempre fixades a la façana de l’ajuntament.

Per la seua banda, la Subdelegació del govern espanyol ha justificat que l'informe que ha demanat a l'alcalde de Tortosa -per demostrar que compleix la normativa relativa a les banderes oficials- respon a una denúncia ciutadana. Aquest informe ha de permetre, segons la institució estatal, "ratificar el compliment de la legalitat vigent" per part del consistori. A més, la Subdelegació recorda que té l'obligació legal de respondre a les denúncies ciutadanes sobre el compliment de la llei per part de les administracions. Però Bel ha remarcat que no pensa enviar cap informe a la Subdelegació, i que simplement trametran una carta per manifestar que a l’Ajuntament de Tortosa sempre s’han penjat les banderes oficials. La única excepció, des de fa set anys, és per la Diada Nacional de Catalunya, que és quan només oneja la Senyera de manera simbòlica.

L’Ajuntament de Tortosa va rebre el requeriment de la Subdelegació el 19 d'agost passat, perquè en un termini de 20 dies trameti un informe justificant el compliment de la llei que regula l'exposició pública d'aquestes insígnies als edificis consistorials. Però Bel ha insistit que el consistori no farà cap informe, com reclama la Subdelegació a Tarragona, perquè li sembla “absolutament desproporcionat”. A més, l’alcalde ha assenyalat que la Subdelegació hauria pogut resoldre amb una simple trucada telefònica els seus possibles dubtes sobre les banderes que té penjades l’Ajuntament de Tortosa.

Finalment, Bel ha afirmat que entén que puga haver persones que vulguen generar mala maror amb temes com el de les banderes, però ha advertit que la Subdelegació hauria d’haver actuat d’una altra manera. De fet, ha aprofitat per reclamar més “lleialtat institucional” als representants del govern de l’Estat.

2 comentaris:

  1. Desconec qui ha filtrat la noticia a la premsa però intueixo que ha sigut el propi Ajuntament de Tortosa, de ser així, em pregunto: si el senyor Ferran Bel no vol polèmiques inútils, perquè no fa l’informe i l’envia directament sense parlar del tema amb la premsa? La resposta és fàcil: perquè SÍ l’interessava crear la polèmica.

    Repeteixo, la polèmica no la crea la Subdelegació del Govern al fer allò que li pertoca sinó qui filtra la notícia al públic.

    ResponElimina
  2. La polèmica, la crea qui va denunciar que no hi eren les banderes, suposo q deu passar poc per la plaça de l'ajuntament, ja que sempre estan al lloc, igual qui ho va denunciar va veure tant sols el unic dia de l'any q sol esta la senyera.Aquella persona q perd denunciant coses inexistents hauria de dedicar el seu temps en fer coses de profit, sigue per Espanya o per Catalunya.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta