27 d’agost del 2013

Els alcaldes de l'Ampolla, el Perelló i l'Ametlla de Mar insten l'Estat a millorar la seguretat del GR-92

L'AMETLLA DE MAR (Baix Ebre).- Els alcaldes de l'Ametlla de Mar, el Perelló i l'Ampolla han traslladat al govern espanyol la necessitat d'invertir en millores de seguretat el sender GR-92, que recorre el litoral d'aquests municipis. En una reunió mantinguda aquest dilluns amb el diputat del PP, Joan Bertomeu, els batlles han recordat que es tracta d'una via molt transitada pels turistes que, en les condicions actuals, presenta riscos i perills. Bertomeu es va comprometre a traslladar les demandes al Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Els alcaldes es reuniran el pròxim 4 de setembre amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra, per abordar aquesta qüestió.

El sender GR-92 o camí de ronda s'ha convertit durant els últims anys en un dels atractius turístics més importants d'aquests municipis de la costa de l'Ebre, especialment, per tractar-se d'una de les poques zones del país que conserva trams de costa verge alternant cales, penya-segats i trams de platges rocalloses de gran valor paisatgístic i ecològic. Precisament, la manca d'unes mínimes garanties de seguretat en algun d'aquests trams ha propiciat la reclamació dels alcaldes davant Madrid.

"Sabem que són temps difícils però el nostre objectiu és garantir la seguretat d'aquest recorregut davant de tot", va manifestar l'alcalde del Perelló, Ferran Cid. "Aquest tram no solament travessa els nostres pobles sinó que ve de la frontera fins a Cadis, concentrant un gran volum de visitants. Per tant hem de mirar que tingui unes garanties de seguretat i així li hem transmès", va apuntar per la seua banda l'alcalde de l'Ampolla, Francesc Arasa.

Bertomeu va qualificar les demandes municipals de "lògiques i normals" ateses les condicions de "risc" i "perill" que presenta el trajecte en alguns punts, vorejant penya-segats de considerable altura sense cap tipus de protecció. "Els donaré el meu suport i defensaré aquesta proposta a Madrid", va assegurar en acabar la reunió, a la qual va assistir també el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Solé.

Segons l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, són milers els turistes que recorren durant l'any el tram de GR-92 del municipi, convertint-se en una de les principals consultes que rep l'oficina de turisme local. "Cal tenir en compte que vora el GR-92 es concentra el 43% de les places de càmping a les Terres de l'Ebre. A més, del 35 % de les places hoteleres al territori. Per tant, és importantíssim poder obtenir aquesta inversió per fer els arranjaments necessaris. Així que col·laborarem amb el Perelló i l'Ampolla perquè aquesta demanda sigui present als pressupostos del 2013", ha indicat el portaveu del govern municipal calero, Antoni Montagut.

Aquest camí de llarg recorregut forma part de la xarxa europea de senders, concretament, de l'E7 que uneix el mar Bàltic amb la Mediterrània. El sender surt de Portbou i recorre la costa fins a Andalusia passant pel País Valencià i per Múrcia.

Via ACN

1 comentari:

  1. Estic fart de fer-lo aquest trajecte, i temó me fan les idees d'aquesta gent. L'únic tram que potser esta malament és ja arriban a l'Atmetlla, però per la senyalització, res mes.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta