16 de setembre del 2013

Imma Juan replica Rajoy que la consulta i l'exercici del 'dret a decidir' és irrenunciable per a CiU



TORTOSA (Baix Ebre).- La Via Catalana per la Independència va ser una jornada extraordinària que va servir per validar que la gent del país vol decidir el seu futur. Així ha valorat aquest dilluns la presidenta de Convergència a les Terres de l’Ebre, Imma Juan, la cadena humana que l’Assemblea Nacional Catalana va organitzar amb motiu de l’Onze de Setembre, de sud a nord del país. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Juan també ha destacat el civisme i el caràcter democràtic i festiu de la Via Catalana, i ha assenyalat que ara toca gestionar aquest moviment perquè els ciutadans puguen exercir el seu dret a decidir. En aquest sentit, la presidenta de Convergència ha reconegut que ja s’esperaven la resposta de Mariano Rajoy a la carta enviada per Artur Mas demanant la celebració de la consulta. De fet, Juan ha recordat que Convergència i Unió sempre ha dit que per fer la consulta calia dialogar. Però ha advertit que la celebració de la consulta és irrenunciable per a la federació nacionalista. De fet, també ha afegit que el govern ja té gairebé a punt la llei de consultes per poder convocar la ciutadania a les urnes durant el 2014.

En la mateixa entrevista, la presidenta de Convergència a l’Ebre ha remarcat que en aquest procés sobiranista la societat civil va molt per davant, i que els partits polítics han de saber interpretar el que reclamen els ciutadans en cada moment i gestionar-ho, tenint en compte les seues responsabilitats de govern. De fet, Juan creu que en la Via Catalana hi cabia tothom, més enllà de la reivindicació independentista que va manifestar l’Assemblea Nacional Catalana amb el lema de la cadena humana.

A més, la presidenta territorial de Convergència també ha assenyalat que, almenys en el cas de les Terres de l’Ebre, la gent d’Unió també va participar massivament en la Via Catalana. De la mateixa manera, Juan s’ha referit a la participació de molts càrrecs electes del PSC de les Terres de l’Ebre en la cadena humana de l’Assemblea Nacional Catalana. Segons la dirigent convergent, el PSC hauria d’acabar sumant-se als acords de país pel dret a decidir.

Finalment, Juan ha afirmat que Convergència no ha previst que les eleccions municipals del 2015 puguen esdevenir plebiscitàries, com ha proposat aquest cap de setmana l’alcalde de Vic i president de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d’Abadal.

1 comentari:

  1. El dret a decidir el què? Qualsevol cosa? O tan sols el dret a decidir l'autodeterminació de Catalunya? Perquè no deixem de jugar amb les paraules i diem les coses pel seu nom?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta