30 de setembre del 2013

La PDE alerta el govern català i les institucions de l'Ebre de la reclamació d'aigua del govern valencià

TORTOSA (Baix Ebre).- Alarma a la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) per les declaracions del president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, insistint en el transvasament d'aigua de l'Ebre dins del futur Plan Hidrológico Nacional (PHN). Unes paraules que, per la PDE, són la constatació del pla encobert per transferir aigua cap al País Valencià i cap Barcelona que queda obert amb el nou Pla de Conca del riu, pendent d'aprovar pel Consell de Ministres. La plataforma reclama una reacció ferma de les institucions ebrenques i el govern català davant d'aquesta evidència. "Cal començar a preparar tot el que faci falta per blindar les Terres de l'Ebre i el Delta amb un cabal suficient que eviti el transvasament", ha demanat el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs.

"És la crònica d'una situació anunciada", ha assegurat Tomàs. La plataforma ve advertint que el govern espanyol del PP ha canviat d'estratègia per reactivar el transvasament del riu Ebre a partir del nou Pla Hidrològic Nacional (PHN), que podria començar a materialitzar-se a principis de l'any vinent. "Els transvasaments no han quedat eliminats, sinó que es revifen i la diferència amb l'any 2000 és que es faran a través de la compra venda de drets d'aigua de suposades comunitats de regants, seguint el model del Consorci d'Aigües de Tarragona", ha insistit Tomàs.

El Pla de Conca de l'Ebre, que es preveu que s'aprovi en les properes setmanes pel Consell de Ministres, és el requisit per posar en marxa la nova maniobra i despertar el fantasma del PHN i el transvasament. Per a la PDE, que el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, vegi en el nou PHN la via per aconseguir traspassar aigua de l'Ebre cap al País Valencià, és una "constatació" de les seues advertències. "Fabra intenta treure rèdit polític a aquesta reivindicació perquè sap que aquest cop va de debò", ha assegurat el portaveu de la PDE.

Per a Tomàs, aquest "és un avís que no es pot ignorar i que ha d'encoratjar les institucions ebrenques a posar-se les piles". "Després de les declaracions de Fabra, alguna institució ebrenca sinó el Govern català hauria de començar a prendre part en tot això que només està en mans de la plataforma", ha demanat.

Segons Tomàs, el govern espanyol està retardant l'aprovació del Pla de Conca de l'Ebre perquè "estan afinant les incongruències" que conté preveient una forta oposició tècnica i judicial. "Obvien que es ralla el delicte ecològic en quant a la pervivència del Delta i pensem que és un factor que no han tingut en compte. És el punt feble del Pla Hidrològic de l'Ebre perquè posa en qüestió la viabilitat del Delta", ha apuntat. Preparats per a la batalla al carrer i als jutjats, la PDE recorda que esperaran a l'aprovació del pla per engegar la lluita. "No mourem res jurídicament fins que el Consell de Ministres dictamini, però quan ho faci estarem a l'altura de les circumstàncies", ha sentenciat.

Via ACN (Anna Ferràs)

1 comentari:

  1. ...por lo tanto la Generalitat de Catalunya, tiene que traer el agua dulce de Francia, que valencianos y catalanes hagan una Mancomunidad de Aguas dulces, un sistema de regadios tanto en territorio catalan como en el valenciano, y tambien crear consorcios entre las organizaciones de agricultores de las dos comunidades, para la venta de productos agricolas de cara a Europa, y si las Baleares precisan agua dulce, pues crear un transporte maritimo entre la peninsula y las islas, tambien esos consorcios que se creen, se ocupen paulatinamente a la recuperacion de todos los escapes de agua que tienen las acequias valencianas... un aprovechamiento de aguas dulces las tenemos en Israel, pues hasta aprovechan las fuentes de agua dulce que manan directamente de los fondos marinos de su litoral...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta