9 de setembre del 2013

'L'Abans' es posa a la venda en un volum únic amb les imatges de la Tortosa antiga

TORTOSA (Baix Ebre).- El Museu de Tortosa va ser l’escenari, divendres passat, de la presentació del llibre ‘L’Abans. Tortosa, recull gràfic (1875-1975)’, que s’ha publicat per fascicles cada setmana i que ara també s’ha posat a la venda en un únic volum. El coordinador de l’obra i director de l’Arxiu Històric Comarcal de les Terres de l’Ebre, Albert Curto, ha explicat que van fer una distribució temàtica i per capítols. A més, s’ha intentat localitzar les imatges d’àmbit públic i més conegudes però també les fotografies privades cedides per diverses famílies. A banda, diversos col·laboradors han fet un seguit d’articles per comentar i explicar el context històric de les fotografies recollides. Segons Curto, finalment han estat més de 200 les famílies que han cedit imatges antigues de Tortosa.

D’altra banda, Curto ha destacat que el fet que el llibre s’edités primer per fascicles forma part de la política comercial de l’editorial Efadós. Però això no invalida el fet que ara el volum es pot comprar amb el mateix cost i d’una tirada. El director de l’Arxiu Històric també ha assenyalat que, més enllà del simple recull gràfic, l’interès de ‘L’Abans’ sobre Tortosa radica en l’esforç que s’ha fet per identificar els llocs, les persones i les dates de les diverses fotografies.

Per la seua banda, l’escriptor Jesús Tibau, que ha fet el pròleg de l’obra, i també l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, han explicat la seua visió sobre el resultat final de L’Abans. Tortosa, recull gràfic (1875-1975)’. Finalment, l’alcalde de Tortosa també ha agraït la implicació de les famílies que han cedit les seues fotografies, així com les 1.200 persones que cada setmana han comprat els fascicles del llibre fent possible l’èxit editorial de la iniciativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta