30 de setembre del 2013

Suport unànime de l'Ajuntament d'Amposta a les ramaderies de bous de les Terres de l'Ebre



AMPOSTA (Montsià).- El ple de l'Ajuntament d'Amposta ha aprovat per unanimitat una moció presentada conjuntament per tots els grups municipals -CiU, a l'equip de govern, ERC, PSC i PxC, a l'oposició- en defensa de les activitats tradicionals de les ramaderies de bous braus de les Terres de l'Ebre. La iniciativa arriba després de la suspensió judicial cautelar del toreig per a turistes, els anomenats "temptejos", que duien a terme dues ramaderies d'Alfara de Carles [veieu el vídeo de Canal 21 Ebre]. La moció reivindica el paper tradicional de les activitats ramaderes a les Terres de l'Ebre i reclama que activitats com els temptejos, marcades o sanejaments puguin tenir turistes com a públic atès que forma part de l'activitat pròpia del sector.

A més, el text també demana que es tingui en compte la repercussió econòmica d'aquesta activitat per a les ramaderies, amb l'argument que la inclusió del turisme suposa un volum de negoci que els permet subsistir més enllà de la temporada d'espectacles taurins dels pobles de la zona. Per últim, la moció emplaça a una reunió urgent amb els Departaments d'Interior i Agricultura per tal que es pugui reconduir una situació que ha afectat greument a les ramaderies per una manca de coneixença sobre les pràctiques que s'hi duen a terme habitualment.

Via ACN i Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta