26 de setembre del 2013

Tortosa s'acull al nou pla de proveïdors i redueix a 60 dies el termini de pagaments de factures

TORTOSA (Baix Ebre).- El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dijous a la tarda, en sessió extraordinària, la revisió del Pla d'Ajustament 2012-2022, que es fa en caràcter anual tal i com és preceptiu. En el marc d'aquesta revisió, i d'acord amb el nou pla de pagament a proveïdors establert pel govern de l'Estat, en aquesta ocasió es permet reconèixer el deute de la Generalitat amb l'Ajuntament de Tortosa -de més de 2,4 milions d'euros- i establir un mecanisme de compensació amb el deute que el consistori té amb els seus proveïdors, de poc més de tres milions d'euros. En aquest sentit, es constata una diferència de 583.670 euros, que el consistori haurà de fer front mitjançant la concertació d'un crèdit.

No obstant, segons l'equip de govern, aquest increment de deute es veurà compensat per una amortització de l'anterior crèdit, que evitarà augmentar l'endeutament municipal. El Pla revisat inclou l'operació anterior i s'envia ara per a la seua aprovació al Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, s'ha referit, precisament, al Pla d'ajustament, aprovat per l'Ajuntament el març de 2012: "Podem dir, sense triomfalismes, que l'estem complint i que hem millorat la tresoreria de l'Ajuntament. Avui estem pagant factures amb data 31 de juliol, i la setmana vinent començarem a pagar les de l'agost." En aquest sentit, Bel ha reiterat que l'objectiu del seu govern és arribar a final de mandat, al maig del 2015, amb un endeutament municipal inferior al que ell mateix es va trobar quan va assolir l'alcaldia per primera vegada el 2007.

Imatge Arxiu ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta