18 de novembre del 2013

El president del CODE lamenta l’alarma mediàtica per la presència del mosquit tigre a l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- El mosquit tigre no està colonitzant les Terres de l’Ebre. Així de clar ho ha volgut deixar aquest dilluns el president del Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i el Montsià (CODE), Xavier Royo. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Royo ha manifestat el seu malestar per l’alarmisme que han provocat alguns mitjans de comunicació que la setmana passada van informar que s’havien localitzat exemplars de mosquit tigre en cinc municipis del territori. En concret, en els darrers anys, els tècnics del CODE han trobat exemplars d’aquest insecte a l’Ampolla, Camarles, Sant Jaume d’Enveja, Amposta i Sant Carles de la Ràpita. Segons Royo, l’aparició d’aquesta espècie a les Terres de l’Ebre s’ha “magnificat” en excés. De fet, el president del CODE ha volgut minimitzar la importància de la presència del mosquit tigre al territori: només una quinzena d’exemplars, al costat del milió de mosques negres i el milió de mosquits del Delta.

En la mateixa entrevista, però, Royo ha explicat que no poden descartar que el mosquit tigre puga arribar al territori expandint-se des del Camp de Tarragona. En qualsevol cas, també ha afirmat que el CODE està treballant amb temps per definir la seua estratègia d’actuació. De fet, el president del CODE ha anunciat que s’impulsaran campanyes d’informació de caràcter preventiu, per evitar la implantació del mosquit tigre al territori.

A Catalunya, el mosquit tigre es va detectar per primer cop l’estiu de l’any 2004 al Vallès Occidental. Aquest insecte s’estableix i pon els ous en masses d’aigua artificials petites i estancades que els recorden el seu hàbitat original. Per exemple, en bidons, gerros, plats de testos, cubells o altres tipus de recipients. Fins ara, i des de fa 23 anys, el CODE ha centrat la seua lluita contra cinc tipus de mosquits que piquen les persones al Delta.

Imatge Gencat.cat

2 comentaris:

  1. Jo n'he matat molts d'exemplars de mosquit tigre a Tortosa, no vull alarmar als animalistes però eren ells o jo. També n'he fotografiat a més d'un.

    ResponElimina
  2. ...¿y Guti, una vez cuando te picaban, no vistes si los animalitos deglutian lo tomado?...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta