16 de novembre del 2013

La primera nevada de la tardor emblanquina les Terres de l'Ebre i talla la carretera C-44 a Tivissa


HORTA DE SANT JOAN (Terra Alta).- La neu ha fet acte de presència aquest dissabte al matí força més avall del previst, i per sobre dels 400 metres ja s'ha vist floquejar en nombroses poblacions de Ponent i de les Terres de l'Ebre. Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), destaquen registres com els 3 centímetres de neu a la Pobla de Cérvoles (Garrigues, 680 metres) o els 4 centímetres d'Horta de Sant Joan (Terra Alta, 540 metres). També neva intensament a l'Alt de Vinaixa, 479 metres) i a la Serra de Prades-la Mussara. Amb el pas de les hores, la cota de neu anirà pujant progressivament al sud del país i a migdia se situarà per sobre dels 700 metres i dels 1000-1200 metres de cara a la tarda.

Dues carreteres tallades per la neu 

Segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT), la C-44 està tallada per la neu en ambdós sentits entre els quilòmetres 10 i 20, de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp) a Tivissa (Ribera d'Ebre) pel Coll de Fatxes. També està tallada per neu l'N-420 entre els quilòmetres 842 i 850, de Falset fins al Coll de la Teixeta. Paral·lelament, la circulació de trens a la R1 entre Arenys de Mar i Pineda es troba interrompuda per la caiguda d'un arbre a la via. S'ha habilitat un servei alternatiu d'autobusos entre les dues poblacions del Maresme.

La forta gregalada, amb ratxes de fins a 90 km/h, també està provocant diversos incidents sobretot al Barcelonès, el Maresme i el Vallès Occidental. Destaquen ratxes com els 92 km/h a l'Observatori Fabra o els 82 km/h al Port Fòrum. Els Bombers de la Generalitat han rebut fins a 70 avisos per vent, sobretot al Maresme (24) i Vallès Occidental (30). El temporal de mar també serà destacable durant tota la jornada i es preveuen onades de més de 4 metres a la costa catalana, especialment a la Costa Brava i la costa central.

Via ACN
Imatge Anna Ferràs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta