1 de setembre del 2010

Comencen les obres per portar la fibra òptica a Tortosa

El Departament de Governació i l'Ajuntament de Tortosa ja han iniciat les obres per desplegar la xarxa de la fibra òptica, amb un pressupost de més d'1,5 milions d'euros. El projecte per desplegar una xarxa metropolitana a Tortosa i Roquetes permetrà la interconnexió de més de 40 organismes públics i seus d'entitats. En total, es construiran 19.950 metres nous de xarxa de fibra òptica, però també s'aprofitaran més de 2.700 metres de canalitzacions municipals ja existents. Les obres s'acabaran a finals del 2010. Segons Governació, la fibra òptica és fonamental perquè el campus de l'Ebre de la URV es connecti a l'anella científica i per millorar les comunicacions al territori.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 01-09-2010 Pàgina 9

El desplegament de la fibra òptica

Concretament, es tracta de fer arribar la fibra òptica a Tortosa a través de l'autovia de l'Aldea (C-42). Un cop a Tortosa, es desplegaran uns 4.000 metres més de cable per unir l'Ajuntament de Tortosa, el Teatre Auditori Felip Pedrell, la seu de la delegació del govern i els altres serveis territorials de la Generalitat, l'emissora Ràdio Tortosa, l'Oficina de Treball, els jutjats, l'hospital Verge de la Cinta, els centres d'atenció primària El Temple i Baix Ebre, el centre de suport de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), l'Escola d'Infermeria i el nou campus de la URV. De fet, la necessitat d'integrar el campus de les Terres de l'Ebre en l'anomenada Anella Científica ha propiciat l'arribada de la fibra òptica a Tortosa. A més, la xarxa també farà arribar la fibra òptica al futur hospital de les Terres de l'Ebre, a la Cambra de Comerç, a la UNED, a l'oficina de Correus, a la central de Telefónica, a la caserna regional dels Mossos d'Esquadra, al centre cultural L'Escorxador, a la biblioteca i als instituts, així com al Consell Comarcal del Baix Ebre i a l'Ajuntament de Roquetes. Finalment, la fibra òptica també arribarà al Punt Òmnia, al CEIP La Mercè, al col·legi Consolació, a l'estació d'autobusos, al magatzem, a l'escorxador i a la deixalleria municipal, i també a la seu del setmanari La Veu de l'Ebre. El projecte té un cost d'1,5 milions d'euros en dos anys. De fet, encara que les obres han experimentat un retard considerable, la previsió és que l'actuació estiga enllestida a finals del 2010.
 
Foto: Generalitat de Catalunya

4 comentaris:

  1. "permetrà la connexió entre organismes públics"... bé, bé, i al poble: que el bombin!! ras i curt.

    ResponElimina
  2. Pel que jo se, I AU!, la connexió per als usuaris serà desenvolupada per una empresa privada. S'obrirà un concurs per fer l'explotació i així fer que els usuaris ("el poble") pugui disposar d'aquesta tecnologia. Jo espero a ONO amb candeletes !!!

    ResponElimina
  3. Jordi té raó. Un cop instal·lada la xarxa troncal, la previsió és externalitzar l'explotació per estendre la fibra òptica a la població. A més d'Ono, també podria vindre Orange.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta