23 d’abril del 2008

El decret del transvasament a Barcelona obre la porta a més captacions d'emergència

El Butlletí Oficial de l'Estat va publicar ahir el reial decret llei 3/2008 de 21 d'abril, que permet allargar el minitransvasament de l'Ebre fins a l'àrea metropolitana de Barcelona. La Plataforma en Defensa de l'Ebre i altres grups ecologistes com el Gepec ja van advertir ahir que la disposició addicional quarta del decret deixa la porta oberta a fer altres transvasaments d'emergència si es declara la situació d'extrema sequera en altres territoris de l'Estat. En aquest context, no és d'estranyar que la Generalitat Valenciana proposés ahir que el PSOE i el PP es marquen l'objectiu d'assolir un gran pacte d'Estat sobre l'aigua, dissenyat a llarg termini i amb "estudis rigorosos i previsions sòlides" sobre les necessitats hídriques de totes les conques. A més, el govern valencià ha exigit al govern de l'Estat més respecte i "el mateix tracte" que li ha donat a Catalunya. "Donem suport a la solució urgent que donaran al problema d'abastiment a Barcelona, però exigim un tractament igual. Si es donen aquestes condicions i és possible reprendre el rigor i abandonar els prejudicis i el sectarisme, podem arribar a acords molt beneficiosos per al futur de la Comunitat", va dir el conseller de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, José Ramón García Antón. De fet, el conseller valencià va insistir en què obtenir "una part de l'aigua sobrant de l'Ebre" és una mesura "imprescindible" per "garantir la sostenibilitat del desenvolupament, el medi ambient, el manteniment de l'agricultura, el turisme i la seguretat dels abastiments urbans de la Comunitat Valenciana" i altres territoris que presenten dèficit hídric. El president del govern de l'Estat, José Luis Rodríguez Zapatero, ha obert la capsa del trons i per això es mereix una enganxina antitransvasament al front, com aquella que fa només dos mesos també va rebre el popular Mariano Rajoy. A més, el PSOE va rebutjar ahir una proposta del PP perquè Zapatero comparegués al Congrés dels Diputats per explicar el transvasament a Barcelona. El portaveu socialista, José Antonio Alonso, va justificar el rebuig perquè la petició del PP s'havia presentat "a última hora i de forma sorpresiva". Joan Ridao va utilitzar els mateixos arguments per justificar el vot negatiu d'ERC per evitar la compareixença de Zapatero al Congrés, i va afegir-hi que la política hidrològica es podrà debatre durant la convalidació parlamentària del reial decret llei.

30 comentaris:

  1. I es que se’ls hi va notar molt...El primer dia tot era crits en contra del menyspreu, vituperis, crides a manifestacions contra el greuge comparatiu, revoltes. Al endemà tots com una bassa d’oli...!

    ResponElimina
  2. Hi habrà transvasaments d´industries i inversions d´emergència a les Terres de l´Ebre?
    i per el Delta?
    Ja que és un fet que tots los partits son partidaris de les captacions d´emergència de l´aigua de l´Ebre i que per desgràcia no seran puntuals sino definitives i ampliables.
    Què poden fer els politics de l´Ebre ?

    ResponElimina
  3. els politics de les terres de l'ebre han de fer lo mateix qu la gent de les terres de l'ebre, DEFENSA EL SEU TERRITORI i plantar cara a les executives dels seus partits, plantar cara en les reunions de governs, d'ajuntaments consells, institucions o lo nque sigue,
    plegar ara no es la solucio, treballar en positiu per fer entendre la posició de les terres de l'ebre es lo que hem de fer tots, politics i societat

    susanna

    ResponElimina
  4. ERC=Patètic

    ResponElimina
  5. Ja puc treballar molt, però si la meva empresa fa fallida, el que tinc que fer es anar-me’n...

    ResponElimina
  6. Desprès de les declaracions d’aquest mati del President de la Generalitat Senyor Montilla.. HO VOLEU MES CLAR ENCARA..?

    ResponElimina
  7. No, si el problema no es que s'emportin aigua, el problema es que no acabarem veien un duro

    Natros tenim aigua, i no tenim collons d'aprofitar-la

    ResponElimina
  8. Pos per aixó estan els politics territorials no?
    Si no ho saben defensar , cap a casa!

    ResponElimina
  9. Montilla: O conmigo o contra mi....

    ResponElimina
  10. Visca la democraciaaaaaaaaaa!! Tó pa mi , y si sobra algo ...Tambien pamí!

    ResponElimina
  11. Quan l’ideari d’un partit polític sigui el que sigui entra en contradicció amb les conviccions personals, es veritat que s’entra en un conflicte personal molt difícil de digerir. (Jo ja vaig esgarrar un carnet)
    Us esperem a la manifestació del dia 18 a Amposta, però no darrera de la pancarta sinó com uns companys mes ...Benvinguts...!

    ResponElimina
  12. a l'últim anònim. Potser va ser el sociata??
    O es que et van fer fora???

    ResponElimina
  13. Pensar que els polítics ebrencs seran més útils en els seus llocs és un error estratègic que ens portarà a la capitulació.

    No hi ha eleccions fins d'aquí a quatre anys i per llavors la canonada ja estarà feta, s'hauran emportat l'aigua i, el mateix Montilla ho va dir, ningú se'n recordarà.

    El que s'ha de fer és provocar la sortida del govern dels partits que hi estan en contra i això només pot passar si els dirigents ebrencs d'aquests partits abandonen les seves formacions en bloc.

    Ara bé, el problema el tindrem després, a qui votarem? A CIU?

    Ens veiem el 18!

    ResponElimina
  14. Festival de l'humor, JA HI HA ALTRE COP ANONIMS, ija se sap que tot s'hi val.

    ResponElimina
  15. entreu a l'adreça seguent i podreu veure el video que van posar a l'assamblea general de la PDE!

    http://es.youtube.com/watch?v=CidYvpO0qvI

    ResponElimina
  16. algu ha sentit al Carod dir algodel transvasament?

    ResponElimina
  17. El Carod ha dit lo ke tots:

    Sí amo lo que vosté digue amo

    ResponElimina
  18. Carod ha dit lo mateix que els altres: "Si us plau, la cadira noooooooooooooo!!!"

    ResponElimina
  19. RC anirà a la manifestació en la cara ben alta, ja que és l'únic partit que defensa el riu tan aquí com a Barcelona.
    Potser som xocotets, potser no tenim representació ni cadires, però tenim les coses clares i sobretot tenim dignitat.

    ResponElimina
  20. al de RC

    com no teniu cadires que defensar, tot es mes facil, o sino que li expliquen als de ERC i ICV

    ResponElimina
  21. Hi ha molt camí per recórrer, però ens hi anem acostant. En la mesura en què hi ha cada vegada més gent pensant en què fa falta perquè això millori, i tothom arriba a conclusions molt similars encara que expressades de manera diferent, jo crec que és qüestió de temps i estic content per una cosa, per primera vegada anem tots al mateix barco encara que portem diferents rems , però contiunuo dient:
    Hi habrà transvasaments d´industries i inversions d´emergència a les Terres de l´Ebre?

    ResponElimina
  22. Per mi cada dia queda mes clar , que el resultat de les ultimes elecions, en una majoria aplastant del Psc, ha donat ales i força per fer tot els que vulgon ,he de recordar que van guanyar a quasi be tots els pobles de l'Ebre, i per tant la "LEGITIMITAT " es creuen que la tenen. A part del trist paper de Erc i Iniciativa , que traga que traga , on la veritat fa dies que no piulen gaire

    ResponElimina
  23. Sou boníssims... només parleu d'erc, si erc tingués els vots dels altres dos no seríem on som. A més el 90 per cent sou votants sociates, asumiu el vostre vot. No patiu que tan pronte marxi erc, (que per desgràcia i gracies a vatros no tardarà molt) uns posaran a toni españa de delegat i llavors sabreu que és coherència i gestió...... i sobretot aconseguirem aturar-ho tot tancar les nuclears, parar els molinets i que els pagesos siguin feliços...
    va home va que se us veu el llautó.... erc al govern no és el problema, haria de ésser una oportunitat que el territori hauría de saber aprofitar..els delegats són tots funcionaris i tenen feina segura i lluís Salvadó teu prou capacitat i ofertes com per guanyar-se molt millor la vida que ara, no tenem per qué aguantar segons quines coses... pero clar sociates i convergents us voleu treure el gra el cul que es erc, I DONEU LLIÇONS DE COHERÊNCIA I DIGNITAT !!!!! be no patiu ho esteu aconseguint, pronte tindreu la sòcio-vergència i a viure els de sempre...Apa nois que us aprofitin les cadires i els sous i que els astres salvin les t.e.
    Jo penso que marxaré exiliat a Andorra, au i ara maxaqueme a mi i a esquerra que per aixó cobreu o cobrareu.

    SALUT I REPÚBLICA.

    ResponElimina
  24. A l'anònim de les 7:33,
    això que dius en tot cas són especulacions futures difícilment demostrables. Los senyors que porten este partit,(RC), en un passat han ocupat llocs rellevants a altres partits i no se'ls hi ha caigut cap anell en renunciar-hi, si no hi estàven d'acord en lo que allí se feia, en trencar carnets i defensar lo que creien, per damunt de les cadires.
    En tot cas, de cap de les maneres podem permetre que paguen justos per pecadors.
    RC a Barcelona està intentant fer pedagogia antitransvasista entre tots els seus votants i simpatitzants. Que no són tan pocs com mos volen fer creure. RC no diu una cosa a Barcelona i un altra a Terres de l'Ebre. I penseu que això, en una població on los hi estan bombardejant continuament des dels mitjans de comunicació la idea de que som natros los que som insolidaris, no és una faena precisament fàcil, ni que done vots.

    ResponElimina
  25. anònim de les 10:17,
    lo que hauría de fer el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, sr, Llís Salvador, és dimitir.
    Així de fàcil.
    Va dir que ho faria si es proposava l'interconexió de xarxes, i no ho ha fet. Això demostra que la seua paraula no serveix per a res i que tan sols se va tirar un farol. Ara, los seus socis de govern, li han destapat les cartes hi han vist que anava de farol, o sigue que té mal peça al teler...
    És Esquerra qui permet que es pugue fer este transvasament formant part d'un govern transvasista. O sigue que Esquerra és tan transvasista com ho pugue ser el PP, CiU, PSC, i ICV.
    Més igual, pos, que siguen ells qui ocupen les cadires, com si és qualsevol altre dels altres partits transvasistes.
    I si uns volen la socio-vergència, altres han fet possible la socio-esquerra.

    ResponElimina
  26. El que més voldria en aquest moment seria que marxessin del govern els d'ERC. Podríem tenir eleccions anticipades i si guanyes CiU també podríem veure com arregla el tema de l'aigua. (cosa que no va fer en 23 anys de govern). Ja esta bé de demagògia.

    ResponElimina
  27. El que més voldria en aquest moment seria que marxessin del govern els d'ERC. Podríem tenir eleccions anticipades i si guanyes CiU també podríem veure com arregla el tema de l'aigua. (cosa que no va fer en 23 anys de govern). Ja esta bé de demagògia.

    ResponElimina
  28. Salvador només pensa en el partit, mai ha pensat en el territori. Mireu el repartiment del darrer PUOSC

    ResponElimina
  29. 10:17, Nomes una coseta, de veritat que no et dones compte que exactament amb la teva mateixa reflexio, si, EXACTAMENT, el demes podem dir que tu tambe vols cobrar has cobrat o estas cobrant? O es que a tu no et se veu el llauto?
    Quant un fa aquestes acusacions tant generalitzades com gratuites, el que ha de fer es identificar-se i al menys el demes no el podrem acusar del mateix ( i amb els mateixos motius) que ell ens acusa a la resta. No?
    Salut i Republica ( pero sobre tot, salut)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta