23 d’abril del 2008

Domingo Tomàs assumeix la Festa del Renaixement i pot deixar la presidència de la Colla Jove

La Festa del Renaixement de Tortosa, que enguany se celebrarà del 24 al 27 de juliol, ja té nova estructura organitzativa. L'alcalde Ferran Bel i el regidor de Festes, Jordi Folqué, van presentar ahir una nova estructura especialitzada i més externalitzada. Com ja vam avançar, el nou director de la Festa del Renaixement és l'actual president de la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa, Domingo Tomàs, una persona molt vinculada a la cultura popular i també a les diferents celebracions que s'organitzen a la ciutat. Però al marge de fer una aposta per la professionalització de la Festa del Renaixement, l'alcalde va voler fer una crida a la participació ciutadana i al creixement del nombre de voluntaris, ja que la festa s'ha de fer gran "amb la col·laboració de tots". Per la seau banda, Tomàs va dir que no té "por escènic" per afrontar l'organització dels espectacles de gran format de la Festa del Renaixement, i que apostaran per la qualitat dels actes i dels espectacles, per marcar la diferència amb les altres festes de recreació històrica que es fan al país. A més, va dir que impulsaran la creació d'una estructura organitzativa forta i estable, que permete involucrar la ciutat durant tot l'any en la preparació de la Festa del Renaixement. Finalment, Tomàs també va anunciar un dels canvis més importants en el programa, ja que la desfilada de la mostra d'armes, que en les últimes edicions es feia el dissabte a la nit, tornarà a celebrar-se el diumenge, perquè siga el gran acte de cloenda de la festa. L'objectiu d'aquesta mesura és que el públic puga gaudir el dissabte a la nit de l'animació, dels espectacles, de les tavernes i de la vida nocturna de la Festa del Renaixement. Però també evitarà les crítiques del sector de la restauració, que fa anys que lamentava que el trasllat de la desfilada al dissabte els perjudicava la previsió de negoci del mateix dissabte a la nit i del diumenge, ja que no quedava cap acte important que retingués els turistes a Tortosa durant l'últim dia de la Festa del Renaixement.

>Eleccions a la Colla Jove
Paral·lelament, el web de la Colla Jove de Dolçainers ha fet públic que, després d'una reunió interna mantinguda aquest dissabte, s'han convocat unes eleccions per elegir la nova composició de la junta directiva de l'entitat, fins ara presidida per Domingo Tomàs. Les eleccions se celebraran l'1 de maig, des de les deu del matí fins a dos quarts de deu de la nit, i podran votar tots aquells membres de la Colla Jove de Dolçainers que siguen majors d'edat. No obstant, amb l'objectiu de fer aquest procés més participatiu, els menors d'edat també podran votar en una urna especial. Els interessats a presentar una candidatura ho poden fer fins a les dotze de la nit del dia 30 d'abril. Segons fonts properes a l'entitat, un dels possibles candidats a presidir la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa seria l'actual vicepresident i portaveu, Ignasi Irazuzta.

Més informació:
-Les obres del nucli antic de Tortosa forçaran el trasllat a altres espais de part dels actes de la Festa del Renaixement
-Domingo Tomàs serà el nou director de la Festa del Renaixement de Tortosa
Foto: Ajuntament de Tortosa

15 comentaris:

  1. Un més que es cobra el preu de preparar la campanya als fem-ho bé. ara ho paguen tots els tortosins.
    així si que es fa bé...

    ResponElimina
  2. los sociates li van regalar lo matadero, i xica guaita'l ara, cobrant dels convergents.

    ResponElimina
  3. "Externalitzar, gerents, contractats a dit, cunyats, familiars, amics, i segueix ....."
    No va ser el nostre benvolgut alcalde el senyor Ferran Bel i Accensi, el que va jurar i perjurar que mai, mai, mai si ell era alcalde hi hauria carrecs de confiança?.
    AJUNTAMENT DE TORTOSA OFICINA DE COL.LOCACIÓ DE TOTS AQUELLS QUE M'HAN FET ALCALDE,
    signat Ferran Bel i Accensi


    Perdoneu la ironia pero es que te unes penques...

    ResponElimina
  4. Home los sociates tampoc us vau quedar curts, o no?

    ResponElimina
  5. Quines ganes de provocar polèmica innecessàriament. Doneu una oportunitat a la gent i no vos deixeu portar per la vostra amargura.

    ResponElimina
  6. Hola soc l'anonim 5:44, perquè qualsevol persona que no esta d'acord amb el que fa CIU ha de ser socialiste? Es que la gent no tenim opinio o que?

    ResponElimina
  7. No soc Sociata ni de Ciu, pero penso que tots el Tortosins i Tortosines ahurien de lluitar que una festa con la del Renaixement sigue tenin exits dins del nostre Pais i fora, i no pensa lo que fa un o l'altre, si no fer-ho entre tots.
    Tenin que pensa que es igual que ho faige Domingo o Pepito pero lo que ho fasige, que ho faci bè i pensan amb la seua i nostra Ciutat.

    Axí que dixem de criticar-mos i fe que la nostra Ciutat tingue una de les millors festes de Renaixement que hi han.

    Sigueu feliços i treballeu per la vostra Ciutat que es la nostra la del poble que fen coses sense cobra ni un €.

    ResponElimina
  8. Ànomi anterior, mira d'acabar el batxillerat abans de participar en aquests espais o fes classes d'ortografia en català almenys!
    Escriure en tortosí no és fer faltes!

    ResponElimina
  9. a l'anonim de 1:42 PM, que pasa que los que no tenen el baxillexat fet, no poden opinar o nomes gent con tu, que te estudis, pot escriure aqui-
    Escric com me dona la gana "listillo".

    ResponElimina
  10. Sento vergonya al·liena. Sol ser habitual,o si mes no huma, que quant un es considera insultat, criticat, al•ludit etc. com a resposta, aquest, conteste amb poca educacio o algun que altre improperi. En canvi quant un fa un escrit prou correcte i sense possar-se amb ningu ( com es el cas de l'anonim de les 9:57 -que no soc jo-)i se l'aludeix amb tant mala sombra, poca solta, i gratuitament, ( anonim de l'1:42)al menys a mi, em dona vergonya aliena per la prepotencia que, dificilment podras superar, encara que t'entrenes..

    PD. Ja has vist que començes escrivint "Ànomi"

    ResponElimina
  11. Que Deu faci que tot s'acabi bé. L'Alcalde no sap a quí s'ha posat a casa.Però crec que s'en sentirà parlar. No n'hi ha prou en el fons de les coses,les formes son importants, de vegades no n'hi han, i esta és una d'elles.

    ResponElimina
  12. Felicitats al nou director i sort en aquesta nova etapa.

    ResponElimina
  13. I la colla que fara ara sense el Messies?

    ResponElimina
  14. hola, es el primer cop que entro en aquest fòrum. Estic de pas per aquesta ciutat,he de marxar amb aquesta impressió?. m'avia interessat per la festa del Renaixement de Tortosa, però m'hi he quedat una mica perplex amb tot aquest enrenou.

    Domingo Tomàs, siguis qui siguis fes el que creguis sense comptar amb l'opinió dels que tan sols pensen erròniament.

    PD:He cursat una petita carrera de filologia catalana. Però no soc Déu.
    Tothom s'equivoca fins i tot el cas del anònim de les 11:42h AM.

    ResponElimina
  15. Felicitats Domingo t'ho has guanyat, la feina ben feta no té fronteres. Ànim i sort, i a esperar crítiques com sempre jajaja

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta