30 de gener del 2008

Tortosa i els pobles del municipi es preparen pel Carnaval

Tot i que Tortosa no celebrarà oficialment el carnaval fins a la setmana que ve, amb la tradicional rua organitzada per l'Associació de Veïns de Ferreries-Sant Vicent, aquest cap de setmana ja hi haurà diferents actes de carnestoltes. En primer lloc, als pobles de Jesús, els Reguers i Campredó, que enguany recupera una festa molt arrelada durant la postguerra. Però la principal novetat és l'organització del carnaval infantil al nucli antic, que forma part del projecte itinerant de la interculturalitat. Així, des del 22 de gener passat s'estan fent tallers de disfresses a la biblioteca Marcel·lí Domingo, que després els xiquets podran utilitzar a la desfilada. La festa començarà divendres a la tarda a la plaça dels Dolors i hi haurà jocs, activitats i xocolata per a tothom.

El Punt (30-Gener-2008)

20 comentaris:

  1. Considero molt important la recuperació del carnestoltes a Campredó. Aquests anys l'organitzaven únicament des de l'associació de jubilats i de l'AMPA, destinat a un públic determinat. La unitat d'acció de les associacions locals ha propiciat l'organització del carnestoltes per a tota la població. Enguany serà modest, però tot és un començament. Ens hem de felicitar de l'activitat cultural i lúdica que s'està realitzant al nostre poble des de fa uns mesos.

    ResponElimina
  2. al reguers es el primer cop que es fa, amb rua i berenar per tot el poble.
    Segur que serà tot un exit!!

    ResponElimina
  3. Estem important el model "pataqueta" a tot el municipi: festes i festetes.

    ResponElimina
  4. El model de Pere Panisello, en allò que consisteix en dinamitzar un poble, és ben vàlid. Personalment el conec molt bé. En el cas de Campredó, però, no estem copiant cap model, ja que són les associacions les que tiren endavant el Carnestoltes, amb bona sintonia amb el Consell Assessor actualment. Pere, com qualsevol altre polític, és plenament criticable, però ja voldria jo a Campredó tenir una vida tan activa com la que té Jesús, setmana rera setmana. I jo no sóc sospitós de ser del seu color polític, però no em cauen les anells en reconèixer la feina dinàmica que es porta des de l'EMD de Jesús.

    ResponElimina
  5. Emigdi, no se si es per la teva condicio de literat o perque, pero el cas es que rarament els teus escrits em provoquen indiferencia ( que potser es el millor que li pot pasar a un escriptor). Es tant evident que tens tot el dret del mon a defensar a qui vulgues, que no insistire, ara be, havent estat com has estat organitzador dels actes de commemoracio del centenari del naixement de Cid i Mulet per encarrec de Pere Panisello, vols dir que no treu valor a la teva defensa del model de dinamitzacio ( nomes et feia falta afegir cultural) de Jesus?
    Mira si estem dinamitzats, que a Jesus no es mou una fulla sense que ho dinamitze el dinamitzador
    Fes l'acte que vulgues, ja sigue sobre el conrreu del xampinyo, sobre Cid i Mulet, o sobre l'avortament, que la asistencia i cares sempre son les mateixes.
    M'atreveria a dir, que tret de l'associacio 7 cervells ( per la seua activitat) no n'hi cap que es caracteritze pel seu sentit critic i reivindicatiu inclus la de veïns.
    Fins i tot el Catalonia, que se'ns havia escapat de les mans, ara sembla que ho tornem a tindre lligat.

    ResponElimina
  6. Gràcies pel comentari sobre els meus escrits. Només una puntualització: els actes de Cid i Mulet els ho vaig proposar jo a Pere i a l'EMD, i no n'he tret cap benefici econòmic. Senzillament he posat molt de part meua, i he estat molt content amb el tracte rebut. Només ho dic perquè algun cop han posat que tinc interessos personals amb aquests temes, si en alguna cosa no et guanyes la vida és fent actes culturals o escrivint llibres. Comprendràs que no entraré a discutir per internet sobre coses bones i dolentes del govern de Pere, ja que tinc bona relació. El meu comentari només era que als pobles com Campredó ens cal més dinamisme, ja que la vida social ha estat sempre força avorrida, excepte actes puntuals. A Campredó sembla que anem pel bon camí, ja que hi ha moltes associacions que es mouen darrerament. D'altra part, celebro que em segueixis, ja que sortosament em puc relacionar amb gent de molt diferents ideals.

    ResponElimina
  7. Voleu dir que no esteu una miqueta obsessionats en Panisello??

    ResponElimina
  8. Que se l'ha faltat? se l'ha insultat? per tant...visca la democracia i les opinions lliures i no interesades.

    ResponElimina
  9. Ok ara entenc lo del president del Jesus Catalonia aixi no s´escapa res colla de interesats

    ResponElimina
  10. No entenc los comentaris sobre els 7 cervells i el catalònia. M'ho podeu explicar? gràcies.

    ResponElimina
  11. vols dir que no ho entens?. Torn-ho a llegir i veuras com si que ho entens.

    ResponElimina
  12. Sincerament, no ho entenc.

    ResponElimina
  13. President del futbol militant historic de CIU un dels primers si no recordo malament a cobrar dedicacio exclusiva , ho vols mes clar .

    ResponElimina
  14. Gràcies. Però no cal que te poses així. No ho savia. En serio, ho desconeixia.
    Però no estic masa d'acord en lo que lo Catalònia "s'havia escapat de les mans", sempre ha hagut molt bona relació entre el club i l'ajuntament (o EMD).

    Gràcies de nou per l'aclariment.

    ResponElimina
  15. Em consta, que els partits ( tots) tenen entre els seus objectius per adoctrinament i font de vots, la infiltracio en entitats i associacions i com mes millor, de manera que, encara que aixo pugue ser mes o menys productiu, la idea es aquesta, ( alguns hi diuen model )i a Jesus, Pere Panisello o Convergencia ( tanto monta..) ho a sapigut fer molt be aixo, be infiltrant a gent o be captanles despres de ser-hi. En aquest sentit, al Catalonia, la directiva anterior, podriem dir que era mes heterodoxa i menys doçil que l'actual, a mes a mes, tenia una molt bona relacio amb l'anterior ajuntament de Tortosa, prova d'aixo va ser el camp de gespa artificial, tambe hi havia el que podriem dir una sinergia entre el club i l'associacio de veïns( en alguns temps mes combativa)la qual, per definicio estaba, com a de ser, allunyada de l'EMD.
    I per acabar d'adovar-ho, ara, com deia un altre anonim ( si, un altre, no jo ) l'actual president es un historic militat de CIU i exregidor de Tortosa.

    Si entres en detalls, de persones i llocs que ocupen etc. es comprendria millor, pero tampoc es el moment, ni sobre tot el lloc.

    Una miqueta mes clar ara?

    ResponElimina
  16. Com si lo camp de gespa artificial fos gràcies a l'Ajuntament de Tortosa!! o al menos no tot lo mèrit!! si al principi era una embolada!!

    Respecte a la junta anterior, al principi podia semblar això de més "heterodoxa" i menys "dòçil"! pro després esta gent va vore les intencions i interessos de l'EMD i la cosa va anar sempre rodada x les 2 parts! van vore que no se movien per interessos personals sinó per al Bé del Catalònia! com los de la junta! no veig per que se vol fer creure que el club i l'EMD estesen "enfrontats"! per què no era gens ni mica així!
    En fi, s'han dit moltes mentides o mitges veritats sobre el Catalònia i l'EMD, pro aquesta entrada anava de Carnaval...;)

    Bon Cap de setmana a tothom!

    ResponElimina
  17. Lo del " Be " em majuscala es per lo de "Fem-ho Be" ? o t'ha traid el subconcient?.
    En quant al demes.....opinions.
    Ara be, jo no he parlat d'enfrontaments, si d'ecas de mes o menys sintonia, que ja fa anys que anem pel mon miran i observan,

    ResponElimina
  18. HOsti! com filem! jeje!

    No! no està fet a propòsit! lo subconscient? qui sap? potser si!
    Bueno, la sintonia a vegades ve i a vegades se perd! tipo emisora de radio ;)

    I si, tens raó. Són opinions. És la típica història del got. éS el mateix i alguns lo veuen mig ple i d'altres mig buit!

    Feu Bondat ;)

    ResponElimina
  19. Bé, parlem del carnaval:

    pa i sírcol per a tot el monisipi!!!

    ResponElimina
  20. Pos si parlem de carnaval: la festa que van fer ahir al rastre, va ser un fracas absolut.
    Estic a l'espera dels comentaristes poscavalcada de Reis

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta