29 de gener del 2008

Els gegants de Tortosa han tornat a l'Ajuntament

Gairebé un any després, els gegants de Tortosa han tornat a l'edifici de l'Ajuntament. Ahir em vaig portar una alegria quan els vaig veure novament al vestíbul de la planta baixa, a banda i banda de l'escala. Els gegants i altres elements del bestiari tradicional tortosí van haver d'abandonar el seu lloc preferent al pati central de l'Ajuntament per les obres de la planta baixa. De totes maneres, espero que el renovat vestíbul de l'Ajuntament no siga la casa definitiva de Rufó i Rubí i dels altres gegants. Com s'ha fet recentment amb el tresor de la catedral, Tortosa hauria de tenir una exposició permanent del seu bestiari popular i tradicional, i podria d'aprofitar la rehabilitació de més pavellons de l'antic escorxador per fer un centre d'interpretació amb els gegants, la cucafera, l'àliga, el bou, els cavallets, la cort de nans... Fins ara, només els gegants tenien un lloc digne al pati central de l'edifici consistorial, mentre que uns personatges tan emblemàtics com les cucaferes es guardaven desmuntades en un magatzem de la brigada municipal.

11 comentaris:

  1. Un centre del bestiari és important, però poder és una bestiessa més gran no tenir ni museu d'història, ni museu arqueològic, ni centre d'art....

    ResponElimina
  2. Em sembla bé l'opinió d'en Gustau, a més de pensar també amb un museu d'iguals caracteristiques per a la setmana santa........... que tot fa ciutat.

    ResponElimina
  3. oh, oh, quina problemàtica més interessant s'ens presenta ara que ja podem trobar-hi les solucions per a temes com aquest...

    ResponElimina
  4. ho trobo molt be que s'hagin tornat a l'ajuntament que es on han d estar no tirats per esta tortosa com si no valguessen res!!

    ResponElimina
  5. A mi m'agradava que els gegants estiguessin a l'Ajuntament i és més penso que les cucaferes (o com a mínim la petita) també hi haurien d'estar. L'Ajuntament és, si més no, el primer lloc on molta gent de fora va a demanar informació del municipi. I una bona imatge és important.
    Ai! En quant al rebedor de l'Ajuntament, la meva opinió és que no lliga molt amb la resta de l'entorn, com són les escales. I a veure per quan es mira de ficar un ascendor !!

    ResponElimina
  6. Perdoneu l'errada del final. Queda clar que volia dir l'ascendor.

    ResponElimina
  7. Ara que se dir frederic, li diuen frigorific.

    ResponElimina
  8. jo tambe estic dacord en que els gegants i cucaferes han d'estar a l'ajuntament

    ResponElimina
  9. 7:41
    De gegants i cucaferes n´hi ha de tots los colors , tan al govern com a la oposició!

    ResponElimina
  10. A mi m'agrada molt tenir els gegants a l'Ajuntament, almenys dues parelles, ja que li donen més caliu i alegria a tots els xiquets i xiquetes que entren expressament per a mirar-los (als iaios i iaies, també).
    L'Ajuntament és un lloc molt cèntric, un dels edificis més visitats de la ciutat, i al seu rebedor llueixen molt.I quan hi arribo a les 8 del matí em saluden.

    ResponElimina
  11. Ola amic yo mateix formo part de la colla gegantera de tortosa, la qual porta els gegants per tot el pais catala i magradaria dirvos que vos podeu sentir honrats i contents de que som la ciutat amb mes parelles geganteres i que son dels mes bonics de catalunya.
    No es una opinio solament meva o de gent del territori es tambe l'opinio de gent de Bcn, Vilareal o Thuir(frança) son llocs importans on hem anat amb ells.
    Malegra saber que la gent de tortosa li dona importancia al que tenim de cultura i bestiari català.
    GRACIES A TOTS!!!!
    i espero que ens vingeua vore a les festes de la cinta.

    SALUT!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta