29 de gener del 2008

Necessitem l’habilitació de l’estació de Campredó (carta dels lectors)

Ens hem de felicitar tots plegats del fet que a Campredó ens trobem en un excel·lent moment quant a dinamisme associatiu, que queda ben palpable amb el gran nombre d'activitats interessants que s’estan organitzant, atès que associacions locals de signe divers es mostren força actives. Tenim al davant molts reptes que no ens podem permetre deixar perdre. Una de les grans dificultats que estem patint des de fa molts d’anys és la manca de locals que ens permetin treballar amb dignitat i millorar consegüentment la nostra capacitat organitzativa. El problema s’ha anat agreujant en els darrers temps conforme el teixit associatiu ha anat eixamplant-se de manera prou significativa.
Des d'ERC vàrem realitzar un intens treball des de 1999 a 2002 quan ens encarregàrem de tirar endavant la política cultural local (el temps en què nosaltres tinguérem responsabilitats al poble no coincideix totalment amb l’entrada al govern de Tortosa del partit, per qüestions locals). A partir de l’existència d’una plataforma cultural com era l’Associació Soldevila (de caire independentista i culturalista a la vegada), vàrem impulsar la creació de diverses noves seccions l'any 2001, que han hagut de treballar des de llavors sota condicions molt precàries. Vàrem fundar la Colla Jove de Grallers, que va haver de desaparèixer especialment pel fet de no tenir un local on assajar, ja que havíem de tocar a l'aire lliure, o en ple hivern usar les aules escolars al costat del material dels alumnes. També tiràrem endavant la formació de l’associació “Amics de Francesc Llop” amb la intenció d’anar adquirint quadres de l’il·lustre pintor impressionista campredonenc per dotar Campredó d’un Fons d'art del seu fill més internacional. Ja disposem d’una bona quantitat de quadres, però no tenim cap lloc públic on guardar-los. Els tenim en cases particulars i, fins i tot, n’hem hagut de deixar-ne un en una entitat bancària. A això se li diu treballar baix condicions precàries!
Al nostre terme es troben els dos únics edificis templers del municipi, la Torre de Font de Quinto i la Casa del Prat. Hi ha la possibilitat de poder acollir al poble un Centre d'interpretació templera, al qual se li ha de trobar la ubicació adequada, que actualment no veiem enlloc. També ens urgeix trobar una ubicació per a l’esmentat Fons Francesc Llop i per a d’altres col·leccions històriques que disposem.
Hi ha moltes associacions que necessiten urgentment de local per reunir-se i treballar amb dignitat. Les associacions campredonenques són petites, amb escassos socis, i cap d’elles es pot permetre pagar cap lloguer. La solució podria arribar amb la restauració dels locals de l'estació de ferrocarril (casella i estació), que conformen un conjunt arquitectònic de primer orde, un cop estiguin totalment traspassades al consistori tortosí. Actualment es troba en un penós estat de degradació, que va empitjorant dia a dia i que dóna una imatge pèssima: tot envoltat de runes i de brutícia. Aquesta obra forma part del PAM recentment presentat per l’equip de govern i està datada per a l’any 2010, data que nosaltres considerem un xic llunyana, ja que no podem continuar tant temps amb la precarietat actual.
Voldríem aclarir, però, que la nostra visió de la situació actual i la nostra queixa que hem volgut fer pública amb claredat prové exclusivament dels membres del Grup de suport a ERC a Campredó, i no incloem la visió que puguin tenir al respecte l’executiva de la secció local de Tortosa o el grup municipal, tot i que habitualment ens donen suport en les nostres reivindicacions. Som ben conscients igualment que no som nosaltres qui ha de triar quina finalitat se li ha de donar a aquests edificis. No ho pretenem, sinó que esperem que el govern municipal faci una aposta decidida i ferma per aquests edificis, i òbviament una proposta d’ús que tingui un ampli consens ciutadà. Demanaríem a l’esmentat govern municipal que mirés de solucionar aquest problema amb més prestesa.

Grup de suport a ERC de Campredó


Si voleu participar en aquesta nova secció, els lectors de La Marfanta teniu la paraula. Podeu fer-nos arribar les vostres cartes, signades amb nom i cognom, població, DNI i número telefònic de contacte, al correu electrònic gustaumoreno@gmail.com. No es publicaran cartes signades amb pseudònims ni amb inicials. Tindran prioritat els escrits que no excedeixin de 20 ratlles i les cartes que siguin d'actualitat. Aquest bloc es reserva el dret de seleccionar-les, corregir-les i resumir-les quan siga necessari.

1 comentari:

  1. La qüestió és que: ni l'associació de joves, ni de veïns, ni la "Francesc Llop", ni ningú té locals cedits per l'ajuntament.

    En canvi, per altra banda disposem del Centre Francesc Llop i quina casualitat que les 3 plantes que té l'edifici estan ocupades total o parcialment per la fantàstica ASSOCIACIÓ DE JUBILATS (poso en majúscules a aquests últims i no a la resta d'associacions perquè sembla ser que ells són més importants que la resta).

    Bé, a lo que anava... us explico:
    - 1a planta: Casal de Jubilats.
    - 2a planta: Ball de Jubilats.
    - 3a planta: Despatx de Jubilats.

    A mi no em sembla lògic...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta