27 de febrer del 2007

La policia investiga unes cartes anònimes que amenacen de mort l'alcalde de Tivissa i el seu fill

Alguns escrits recorden el cas de Fago, i altres acusen Jardí de ser «dictador»

L'alcalde de Tivissa, Jordi Jardí (CiU), va denunciar ahir que les últimes setmanes ha rebut una sèrie de cartes anònimes en què l'amenacen de mort tant a ell com al seu fill, que té vuit anys. Totes les cartes eren enviades a l'adreça de l'Ajuntament, amb el segell de les oficines de correus de Móra la Nova i Vandellòs, i algunes anaven dirigides als regidors del govern municipal. Amb tot, en totes les cartes es podien llegir missatges que amenaçaven de mort Jardí i també el fill de l'alcalde de Tivissa.

Jordi Jardí va explicar que la primera carta va arribar a l'Ajuntament de Tivissa el 8 de febrer, i que només hi ha una de les cartes que no està segellada en cap oficina de correus. Segons l'alcalde de Tivissa, ja ha donat a conèixer els fets al delegat de la Generalitat de les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, i al subdelegat del govern de l'Estat a Tarragona, Joan Maria Abelló. «Els Mossos d'Esquadra ja han obert una investigació per intentar esbrinar la procedència dels anònims, i també hem presentat una denúncia al jutjat de Falset», van confirmar Jardí i el president de CiU a l'Ebre, Xavier Pallarès. Així, Jardí va detallar el contingut de les nou cartes rebudes fins ara. En algunes cartes, els autors havien inclòs còpies de diferents articles sobre el cas de l'assassinat de l'alcalde de Fago, amb el missatge «Lo pròxim, tu!». L'altre model de carta es basava en una fotografia de Jardí, extreta del web municipal, en què els autors dels anònims havien escrit el lema: Mort al dictador!

Però la carta que va fer que Jardí es decidís a denunciar la situació és la que ja dirigia les amenaces de mort al seu fill, de només vuit anys. «Les amenaces a un càrrec polític són rebutjables i es poden assumir, però no són acceptables quan van dirigides a un menor que potser ni sap que el seu pare és l'alcalde», va dir Jardí. En aquest sentit, l'alcalde tivissenc va manifestar el seu «rebuig» i «repugnància» pel contingut del tercer model de carta. L'anònim incorpora una fotografia del fill de Jardí, i un missatge en què s'afirma que cal «eliminar-lo» quan encara és petit, «perquè quan sigui gran no es torne un feixista com lo fill de puta de son pare». Jardí, que va explicar que la imatge del seu fill no és actual sinó que almenys és de fa uns dos anys, va afirmar que encara no han pogut esbrinar quina és la font original d'aquesta fotografia. «Mai ens havíem trobat en aquesta situació, ni jo ni cap membre de la meua família», va lamentar l'alcalde de Tivissa. «Només puc dir que estic convençut que la defensa de qualsevol idea política no es pot fer mai per aquest camí», va remarcar Jardí, que va argumentar que les cartes anònimes tenen una clara intencionalitat política, i que estan escrites per algú de Tivissa.

> Un clima polític força enrarit

«Estic segur que el responsable d'aquestes cartes anònimes és alguna persona de Tivissa, i que l'encertaria si digués una dotzena de noms», va afirmar l'alcalde Jordi Jardí. «A més, si em diu que sóc un dictador, només puc ser-ho dins del meu terme municipal», va insistir. L'alcalde va dir que no volia acusar ningú per evitar que algun dels seus contrincants polítics puga convertir-se en un «màrtir». Amb tot, Jardí va destacar la «baixesa moral i personal» de l'autor de les cartes anònimes. «És evident que la situació té connotacions polítiques, però estem segurs que tot això no pot venir de cap partit, sinó d'algun militant brètol i imbècil», va concloure el diputat ebrenc de CiU, Francesc Sancho. Siga com siga, la realitat és que el clima polític a Tivissa està força enrarit des de l'accés de CiU a l'alcaldia, que va deixar a l'oposició l'exalcalde Fermí Pallisé (ICV-PM). Després, el poble ha estat el focus de diferents polèmiques, com el macroabocador, l'oferiment perquè s'hi instal·lés la nova presó de Tarragona i, més recentment, el model de creixement urbanístic.

El Punt (27-Febrer-2007)

30 comentaris:

  1. Aquest fet és rebutjable al 100% i és d'un molt baix perfil humà i polític.

    Els adversaris de Jardí han errat l'estratègia estrepitosament. Si el que volien era acobardir-lo i desacreditar-lo vilment, l'efecte aconseguit és tot el contrari, l'han fet més gran i l'han reforçat.

    Jo no se si Jardí és o no un dictador en el seu municipi. El que si tinc clar, és que és un alcalde democràtic, elegit pel poble a les urnes per majoria absoluta. Això mereix un respecte.

    Les diferències polítiques s'han de resoldre en els foros polítics, debatent i si cal discutint-se amb normalitat democràtica. Les amenaces són fruit de cervells buits de contingut i de individus sense escrúpols. Finalment, les diferències polítiques i els diferents models de ciutat, els ciutadans els podran valorar en les urnes.

    ResponElimina
  2. fastigós lo dels anonims

    ResponElimina
  3. No a la violència!
    Quí són estos que no respecten les regles democràtiques i que a sobre amenaçen a un xiquet menut que no te res a vore???
    Què potser tornem a l'anarquisme aquell dels anys 36-37, que en plena guerra civil van dedicar-se a assassinar i a cridar feixistes a tot quisqui? Aquells, que en nom de no sé quins ideals, se consideraven en tot lo dret a matar i torturar mentre d'altres, es dedicaven a jugar-se la vida per a defensar la república?
    Ho sento per això no podem permetre que torne a passar!

    ResponElimina
  4. Senyora Núria. Tant repugnant com l'acte que han fet aquests anònims és el vostre comentari, ple de demagògia a tutiplen i que mostra que és una ignorant sobre els temes dels quals parla.

    No tinc ganes ni de discutir, per que una persona major, com es vostè, sigui capaç de treure aquests comentaris que demostren tal incultura em resulta indignant, i pensar que sóc jove i tinc que tenir com a model aquest tipus de pensaments de gent com vostè.

    Att. Ferran

    ResponElimina
  5. Ah... quins anys aquells!...

    ResponElimina
  6. Però, de quina demagògia me parles llibertari?
    Los morts en noms i cognoms que jo coneixo, són productes de la meua imaginació?
    Puja al cementeri i te n'ensenyaré uns quants!
    Ans d'insultar a la gent dient-li ignorant primer informa't una mica noi!
    Ja ho dic jo que per este camí anem torts. Estos anònims se tenen de rebutjar i buscar urgentment als poca-vergonyes que els han fet. No té nom, amenaçar amb la mort a un pare i el seu xiquet que a més a més, que jo sapigue han estat triats pel poble democràticament.

    ResponElimina
  7. Mireu que no ho fassi con Sancho a l'Ampolla, que se'ls escrivient ells mateixos!

    ResponElimina
  8. En cap moment he dit que estigui bé fer el que fan estos anònims, es més ho he rebutjat en el comentari.

    El que dic es que menysprecies a unes persones que van donar la seva vida per uns ideals mentre assassins de ERC, PSUC, PC, anaven fotent punyalades per l'esquena. Molt es parla de lo dolents i endimoniats que eren alguns membres de la CNT, però no es parla de les repressions de caps de l'exèrcit republicà, de Casas Viejas, de la repressió a mans de membres d'ERC, etc. Tothom té vigues als ulls senyoreta, no estem parlant de E.T.A., estem parlant de una guerra civil, on un bon i gran percentatge de gent era anarquista, i com que de tot hi ha al món, de tot passa.

    "Aquells, que en nom de no sé quins ideals, se consideraven en tot lo dret a matar i torturar mentre d'altres, es dedicaven a jugar-se la vida per a defensar la república?"

    Es dedicaven a jugar-se a la vida per a defensar la república (te recordo que si es la catalana, Companys la volia cedir als anarquistes). I a més, com defensaven aquesta república? MATANT a gent, que normalment eren familiars, amics i veïns. Però sembla que quan parlem d'una guerra els del bàndol que ens semblen més simpàtics no tenen pecat de haver fet el que van fer.

    I anant com va el món, preferiria mil vegades l'anarquisme del 1937 que aquesta patraña que en diuen "Democràcia", que et recordo, moltíssims dels avantatges dels quals disposes ara els tens gràcies a aquestes persones que "lluitaven per nose quins ideals".

    Salut i memòria històrica!(Què ens fa falta a tots)

    ResponElimina
  9. Ah, i jo no he insultat a ningú:
    http://buscon.rae.es/draeI/SrvltConsulta?TIPO_BUS=3&LEMA=ignorante

    El que és insultant és que discriminis i acusis d'aquesta manera a unes persones que van donar la vida per que tinguem lo que tenim.

    I recorda, totes les generalitzacions són falses, incloent aquesta.

    Adéu ;)

    ResponElimina
  10. Mira, això de que molts anarquistes van donar la vida pels seus ideals....ja!
    Quan van entrar los nacionals, tots van córrer cap a França, i molts s'han mort de vells. També te'n puc donar noms i cognoms.
    Lo que has dit de Companys és una mentida i de les grosses, per no dir una infàmia. Campanys va proclamar la república catalana dins de l'estat espanyol. I va fer tot lo posible per a que els assassins no es fessen en les armes. Això de que eren molts, una altra mentida, eren minoritaris totalment. Lo dels assassins de ERC una mentida. Lo meu iaio, de ERC, va salvar a moltíssima gent de morir a mans d'anarquistes i gent de la CNT esta que tu tan defenses.
    Pregunta per Tortosa i per la Ribera i per la Terra Alta... pregunta als iaios, i ells t'ho diran.
    Tot lo que has dit, mentides mentides i mentides i qui diu tantes mentides se pot dir que és un mentider.
    D'acord senyoret?

    ResponElimina
  11. Doncs moltbé, ja vec que raonar en gent que no veu més enllà de la seva front no serveix de res.

    Tot el que diuen els demés: MENTIDA.

    I jo que no he defensat a ningú, simplement he dit que de dolents i de bons n'he havien a tots llocs.

    Vas bé dona, segueix així que segur que arribes lluny ;)

    No te fa vergonya? Jo de tu recapacitaria i rectificaria el teu comentari, almenys la gent que et llegeixi no es donarà conte que no ets una tancada de pensaments i una sectària.

    I no t'ho prenguis a mal dona, si vols ens intercanviem correus i et recomano llocs per visitar, llibres per llegir i documentals que mirar, que la cultura no està mai de més :).

    Adéu!

    ResponElimina
  12. llibertari,
    que vaja nom. L´únic sectari aquí ets tu.
    No et penso tornar a contestar perquè en gent com tu, tancats i dient barbaritats com les que dius amagat darrera de un anonimat no val la pena continuar.
    Lo dolent de tot això és que algú s'arribe a creure tan sols una xicoteta part de les mentides que vas arrean a tort i a dret.
    Gent com tu és més perillosa del que sembla.
    Predica amb l'exemple i a vore si tínformes una miqueta més. I la pròxima dona la cara!
    Sinó pareixeras un d'aquells, que tan defenses, que tan sols s'atrevien en colla i ben entrada la matinada!

    ResponElimina
  13. Jajajaja Jo anònim? xD Perdona, però jo escric amb el meu usuari de blogger i he firmat amb el meu nom, Ferran.

    Això es el colmo ya.

    I sectari jo? Perquè? Has sigut tu qui ha dit que tot el que dic es mentira sense almenys informar-te i qui ha tractat a gent que ni conèixes d'assassins anats de la bola.

    I sincerament, crec que estàs malalta, et creus tot lo que dius i tot. Però tranquila, que aquí la única perillosa ets tu, i qui llegeixi els teus comentaris ho veurà. Inventant coses a tort i dret.

    Algun problema amb el meu nom?

    Per favor, que ja estàs entrada en anys i no has d'anar fent el ridícul com el que estàs fent.

    I te torno a repetir: No se de quin anonimat me parles, no t'inventis coses per favor, tingues una mica de vergonya i seny.

    Au, salut i espero que no la caguis més, que cada comentari vas de mal en pitjor xD

    ResponElimina
  14. Ah calla, Comedianta tortosina, que vaja nom. Ara ho entenc tot, és tot una broma no?

    ResponElimina
  15. I si em dius sectari per això:
    "Tot el que diuen els demés: MENTIDA."
    que sàpigues que potser no s'enten bé així, lo que volia dir és això:
    Segons tu, tot el que diuen els demés: MENTIDA.

    ResponElimina
  16. llibertari,
    tot el que diuen los demes no. Tan sols lo que dius tu.
    Tu et creus que perquè has vist un o do documentals, ja ho saps tot. Pos no xiquet, les coses no van així. Un se te d'informar més ans de parlar.
    Sí ets un sectari perquè te creus l'únic guardià de la veritat. I ets un violent perquè defenses l'assassinat i la injusticia.
    Si se clica damunt del teu nom, no es va a cap bloc. Tu continues sent un covard que llança la pedra i amaga la mà. Dona nom i cognoms i la teua adreça electronica i allavons sí que dixaràs de ser anònim.
    I que sapigues que he llegit més del tema del que tu ho podras fer en tota la teua vida encara que si ho fesses, això de llegir, tampoc crec que ho poguesses entendre pas, de a on no ne hi ha, no se'n pot traure.

    ResponElimina
  17. A n'este chat, llibertari, tots sabem, des de fa temps, que dialogar en la comedianta és impossible
    Deixeu-ho correr que tot s'arreglarà on s'ha d'arreglar, a can policia i jutjats.
    Que no sirà res.
    I que llegint la roda de premsa d'este alcalde de la beta del Mas, l'Espadaler, o el Puig, ja podem imaginar del que és capaç, per tal de sortir com a víctima propiciatòria al sacrifici.
    Recordem fa uns anys que passava!
    Anyell de Deu!
    Pobrissó!
    Quina pena em fa lo "senyorito Jardí"!
    I quines amenaces més creibles!
    De Word de primer grau.
    Es que no es prenen la vida en serio i volen tots fer l'espectacle?
    Pobret Jardí, pobret Sancho, pobrets tan monos que son i van i els amenacen.
    Mira em poso a plorar només de pensar-ho
    Ploro i ploro i no paro de plorar
    Xeics! Quines amenaces més dures!
    I que oportunes!
    Per al jardí!

    ResponElimina
  18. xDD Esque em fa gràcia que una persona que en teoria tindria que ser madura sigui capaç de dir tals bajanades. Ara he provat de clicar al meu nom i resulta que surt error, en teoria tindria que sortir el meu perfil.

    Si vols et deixo el meu bloc, no tinc cap tipus de problema:
    http://lliberna.blogspot.com
    (i a més em dones una oportunitat per a fer publicitat, veigues tu xD)
    Me dic: Ferran Reyes

    I tu que sabràs si he vist un o dos documentals o he estudiat aquesta època històrica de veritat?

    Au, d'on no ne ha, no se'n pot treure, cert. En el teu cas seria: D'on hi ha una vida plena de mentires i calúmnies, només treurem ignorància i incultura.

    Salut!

    ResponElimina
  19. Això és una duresa màxima. Qualsevol li diu algo a n'esta dona, que t'esgarrapa la cara!

    ResponElimina
  20. sinyor Ferran Reyes,
    vostè de llibertari en té tant com jo d'anarquista.
    Vostè en te tant d'historiador com jo de balladora de flamenco.
    Que potser fins i tot t'haiguen donat un titulet, no vol dir que no t'haiguen portat a l'hort fill meu.
    I et dic fill meu perquè com insisteixes tant amb la meua edat a lo millor és que vols reivindicar a part del teu anarquisme-antisistema-grenyós, alguna cosa més que tan sols podeu entendre els jovenets com tu.
    Però tranquil, no cal que m'ho expliques, no m'interessa pas.
    Tu i el teu company anònim vos hau quedat ben retratadets, ja no cal més.
    Salut i república!

    ResponElimina
  21. Ah, he intentat accedir al teu bloc, i també em dona error.
    O sigue que de propaganda res de res FILL MEU!

    ResponElimina
  22. Sr Moreno
    No cree que estas intervenciones de la comedianta tortosina mercen un comentario?
    Por ejemplo que visite un buen psicologo?

    ResponElimina
  23. Si us plau, censureu la Comedianta. Fareu un gran favor al bloc i tothom que el llegim...

    ResponElimina
  24. Home, el to de la Comedianta potser no és el més idoni.

    Però si el "pique" ve de dir que els anarquistes en van fer moltes que no s'han oblidat per estes comarques (p.ex. pelar gent pel simple fet d'anar a Missa), penseu que estes animalades són certes.

    I si us plau, no desviem el tema de les amenaces.

    ResponElimina
  25. Malauradament, no és el primer ni serà l'últim disbarat de la Comedianta. Una persona que s'autodefineix com a escriptora en el seu blog i que no sap escriure...ja ho diu tot (només cal veure la quantitat de faltes d'ortografia que fa).
    Més val que es dediqui a ballar, que deu ser el que sap fer millor (??).
    Em sembla que la història tampoc és el seu fort

    ResponElimina
  26. No podem quedar-mos callats davant certs missatges erronis que poden caure en ments jovens i portar-los a una concepció errònea de la història i en conseqüència al retorn de unes idees que es van demostrar per la seua manera d'operar injustes i malvades.
    Estic d'acord amb l'últim anònim en que no és bo desviar-mos del tema. Però, què potser no va començat tot així? No podem callar.
    No pot tornar a passar.
    Unes dades històriques:
    -A la insurreció de Casas Viejas van morir una dotzena de revoltats.
    -Ans del Juliol del 36, la afiliciació als sindicats de treballadors era minoritaria. 26 afiliats a la Sènia. 72 Amposta. Als diversos oficis de Tortosa, 300.
    -Fets de la Sènia. Ocorreguts la matinada del 19 d'octubre del 36. Dos serenos que feen guàrdia a l'Ajuntament van ser assassinats per militants de la CNT. Noms dels morts: Agustí Gavaldá i Domènec Ciurana.

    ResponElimina
  27. De noms de gent que van matar militants, caps de l'exèrcit, espíes de l'anomenada esquerra també en podem anomenar uns quants masses.

    De gent dolenta i que fa i diu coses sense pensar ne ha a tots llocs, la majoria la causen la propia societat i l'ignorància, tu n'ets un bon cas.

    I que trobes més malvat, la democràcia participativa i el municipalisme llibertari o el capitalisme demacrant que genera pobresa, inestabilitat, destrossa el medi ambient, vol el benefici abans que l'ètica o un comunisme totalitari amb la seva repressió i els seus controls o un feixisme a lo més pur estil Amunt Catalunya, una, gran, i unida?

    Sabràs, tant que dius que has estudiat, i t'ho dic jo que segons tu sóc un ignorant, a molts pobles i ciutats de catalunya la gent s'organtizava anàrquicament. El resultat? (i no només ho diuen els anarquistes, ho diuen professors universitaris, gent de partits com ERC, etc.) Una millor organització de les empreses, més producció i benefici per a la gent. La gent que VOLUNTARIAMENT va accedir a formar part d'aquesta organització va passar a ser de gent de la més pobra del poble a la més rica. Perque segur que sabràs que aquestes col·lectivitats eren voluntaries i no tot el poble hi formava part, només qui volia.

    No cal que em diguis que nosequi va matar a nosequantos pq no cedia un terreny on tenia treballant a nosequants jornalers per 4 rals, ere una guerra, i a tots llocs s'hi couen fabes, i de boigos ne han a tots llocs.

    Bueno xec, que ets més pelma que una mosca a ple estiu. Espero que només donos classe de ball, perque si mai te decideixes a donar classes d'història a xiquets me semble que acabaran tots locos perduts.

    Segur que el FNC amb els seus deixebles els SkinHeads 33 són super tolerants i super mega comprensius amb la gent que no es catalana. I és ironia, i la dic perquè he vist davant meu com un d'estos xiquets que tan "estimen catalunya" baix el nom del FNC patejaven a un conegut meu només per ser dir que el futbol és una merda.

    Ah per cert, estàs malalta, visita un psicòleg o un centre de recreació històrica.

    Venga, salut ;)

    ResponElimina
  28. I xec, una cosa és que no estiguis d'acord en lo que penso, i ne tens tot lo dret.

    Una altra és INVENTAR-TE coses com has estat fent en estos comentaris, que això es bastant greu i te'n hauries de donar conte.

    Adéu

    ResponElimina
  29. Prou, collons....tant un com l'altre i dexe-hu de monopolitzar el bloc, o no vei-heu que tot el que feu es un pur exibicionisme narcisista?. Paseus la vostra adreça electronica i no ens mareigeu mes a la resta.
    I per una altra part, mentre no es demostre el contrari haurem de creure el que diu l'alcalde de Tivissa. No?...i per tant, solidaritat amb ell.

    ResponElimina
  30. El radicalisme nacionalista petitburgés també ha estat la causa de moltes juergues divertides, com ara bé dos guerres mundials i milions de morts, si no m'equivoco. Com a missatge que transmetre al jovent prefereixo la solidaritat anarquista amb diferència

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta