9 de març del 2008

La jornada electoral, en directe amb Política Ebrenca

Amb motiu de la jornada electoral, La Marfanta i Política Ebrenca s'unifiquen avui per fer un seguiment intensiu del més important del que envoltarà aquest 9 de març, en què més de 5,3 milions de catalans estem cridats a votar. Per fer-ho, utilitzarem el compte de Política Ebrenca a Twitter, que ens permetrà una agilitat més gran en el seguiment. El bloc Política Ebrenca és una iniciativa 2.0 del blocaire ampostí Manel Zaera, que busca implicar tots els partits polítics del territori en la construcció d'un espai comú a internet, per debatre els temes de l'actualitat política i els projectes de futur.

13 comentaris:

  1. Jo encara no he votat - em falta nacionalitzar-me espanyol primer ...

    Anecdota de altres sistemes electorals; com que a Anglaterra no tenim carnets de identitat, com t'identifiques a l'hora de votar?

    Per sort, gairebé tothom es pot recordar del seu nom i aixi ho dius a la persona de la taula, qui et ratlla de la lista, i a votar....
    Alguna persona aqui m'ha preguntat si no es poden fer trampes? La resposta és que si (encara que seria un delito) pero crec que rara-rarament se fan.
    Com diu mon pare, ja és prou dificil triar a qui votar un cop, només faria falta que hagues de triar un segon cop .....

    ResponElimina
  2. També hi havia cua per comprar el pa ...
    Més rotllos de les isles .. britaniques. Ningu esta obligat a ficar-se a les taules (ho sento, Emigdi, estas perdent un dia esplendid); son voluntaris (crec que cobren uns minims). Aqui no hi hauria de voluntaris ? Els mateixos "controladors" dels partits no podrien fer-ho tot ja que estan allì tot lo dia ?

    Al UK, es vota en dijous - si fossin les votacions en diumenge, s'haurien de ficar les urnes davant dels pubs o als centres comercials per a poder recollir 4 vots.

    ResponElimina
  3. Per ser que no estas nacionalitzat, no pares xeic, que a casa teua no et deixaven parlar?
    I aixo que bens d'un pais on sovint es possa d'exemple de democracia, ja, ja.
    Tots volem democracia i no se si vos doneu conte que una manera de exercir-la, que no l'unica, es votant, i com collons hem de fer-ho si no s'implica tothom? la discusio hauria de ser si es cobra o no. Proposar que ho fesin els mateixos partits, es ridicul, es com si un acussat fos el que s'hagues de dictar la seva propia sentencia.
    Abans amb la mili ningu (o casi) protestava, i ara per unes horetes (pagades) cada quatre anys, fotem el crit al cel perque no podem anar a caçar, al parque o a pescar.
    Vinga home vinga.

    ResponElimina
  4. Bueno, ja hem dinat .... sorry si parlo massa, només intentava afegir una mica d'humor i/o informació a la jornada electoral, ja que no puc afegir res real.

    Crec que no he ficat en dubte el sistema democratica - si a mi m'encanta la democracia ! He intentat votar casi sempre que m'han deixat - si fins i tot votava per les cheerleaders de l'institut.
    Sobre la questio de qui ha d'anar a controlar/contar els vots, tampoc he dit quin sistema trobo millor, només volia deixar-vos saber com es fa, per pitjor o millor, al Regne Unit.
    Però, crec que mostres tu mateix (anonim 1.35) poca confiança en la democracia, i els politics, si no te'n fiaries d'ells - jo si que crec que els propis militants es podien encarregar del dia.

    ResponElimina
  5. Deu ser el dinar.....perque comences dient "tampoc he dit quin sistema trobo millor" i acabes sentenciant: "jo si que crec que els propis militants es podien encarregar del dia"
    Nomes cal que hi dedique cinc minuts i veuras com tu mateix et convençes. Qui hauria d'estar? un representant per partit? dels majoritaris? nomes dels que tenen representacio? de tots els que es presenten? ( una vintena ), no veus que, per principi, no es pot ser jutje i part?, i aixo no te res a veure amb la confiança o desconfiança amb els politics.
    Induptablement el sistema actual es el millor (per a mi), els representants dels partits, si estan com interventors, i previa identificacio de la junta electoral, formen part de la mesa, poden opinar i observar el desenvolupament de les votacions i adreçarse al president si ho consideren. Altra cosa son els apoderats, que nomes poden fer alguna consulta pero no formen part de la mesa.

    ResponElimina
  6. Pos, no; a les 1.09 crec que no he explicat les meves preferencies, només us he dit com funciona a Anglaterra i he fet una pregunta relevant a com es podria fer.
    I despres, a les 4.59 he deixat entreveure les meves opinions, per tant, crec que la frase "no he dit quin sistema" era en aquell moment correcte. No vaig dir "i no ho diré"....
    Pero questions linguistics apart, tens rao, és un tema complicat - a Anglaterra hi van voluntaris cobrant fins a 400€.

    Ja que estem sols, vols saber més coses del sistema britanic - ni pitjor ni millor, sencillament diferent?
    Us ho conto igual .... com és que, a les ultimes eleccions, amb un 35% dels vots, el partit Laborista va guanyar el 55% dels escons (majoria absoluta), el segon partit va ser els Conservadors (32% vots; 34% escons), i el tercer "gran" partit els Liberals van guanyar només un 9% dels escons, amb 22% dels vots?

    Sencillament pq no hi ha sistema de representació proporcional, cada districte electoral vota per un representant, sistema que favoreix totalment els 2 partits grans, per millor o pitjor.

    ResponElimina
  7. Felicitats, Brian!
    El teu Barnsley ha eliminat el Chelsea de la FA Cup!

    ResponElimina
  8. Gracies!! I juguem els semi-finals a Wembley!!

    Esperant que avui, d'aqui mig hora, també guanyen els "millors", siguin qui siguin!

    Poc moviment dels lectors del blog avui - seran els nervis o les calçotades?

    ResponElimina
  9. ara han tornat a pujar, 92% 168 - 154
    Bona nit

    ResponElimina
  10. Jimenez Losantos, se que no ho llegiras, pero......t'acompayo en el sentiment.
    NO PASARAN.

    ResponElimina
  11. I a Esquerra tambe.

    ResponElimina
  12. Que contenta estic!!!!!

    Estic contenta per què ha guanyat Zapatero, Estic contenta per què a hores d'ara Rajoy deu estar mossegant seba, em ap una mica de Greu que CIU hagi pujat un escó (però no podia ser perfecte) i m'alegra molt la davallada d'esquerra, es tracta d'una opinió personal eh? no vull ofendre ningú...

    QUE CONTENTA ESTIC!!!!!!!

    CARME

    ResponElimina
  13. Doncs jo estic content perquè un cop més no hi haurà majoria absoluta.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta