19 de desembre del 2013

Amposta incrementa el pressupost en un milió d'euros per reactivar les inversions el 2014



AMPOSTA (Montsià).- L'equip de govern de CiU té previst aprovar dilluns que ve, amb motiu d'un ple ordinari, el pressupost de l'Ajuntament d'Amposta per al 2014, que ascendeix a 19'5 milions d'euros. Això és un milió d'euros més que el pressupost del 2013. En aquest sentit, tant l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, com la regidora d'Hisenda, Isabel Ferré, han assegurat aquest dijous que es tracta del "millor pressupost dels darrers tres anys".

La principal característica és l'equilibri entre despeses i ingressos, a diferència dels comptes de l'any 2013 que ja preveien d'entrada un superàvit de 700.000 euros. En el capítol d'ingressos, s'ha recordat que en les ordenances que es van aprovar al mes d'octubre no hi ha cap augment de la pressió fiscal als ciutadans.
Així mateix, Ferré ha remarcat que el pressupost es fonamenta en reforçar la despesa social augmentant partides com les de les subvencions a les entitats socials que donen ajuda a les persones necessitades. En una línia semblant i amb la finalitat de pal·liar els efectes de l'atur a la ciutat, es destinaran 100.000 euros en una partida específica per al foment de l'ocupació.  Ferré ha reiterat que és el millor pressupost dels darrers tres anys i també el més participatiu. En aquest sentit, ha dit que si l'oposició no els aprova és només per qüestions populistes.

Una altra vessant que es reforça és la conservació i manteniment de la via pública i la neteja dels carrers, i amb aquest objectiu, la regidora d'Hisenda, Isabel Ferré, ha avançat que hi haurà un augment del 64% per la conservació i d'un 66% en la neteja. En aquest sentit, Ferré ha explicat que s'externalitzarà el servei de neteja a les tardes i caps de setmana.

El capítol d'inversions per al 2014 ha augmentat en un 195% respecte l'any anterior. Ferré  ha explicat que es podrà subscriure un préstec de més d'un milió d'euros que s'invertirà en obra pública, la major part de la qual es dedicarà a les obres d'urbanització del carrer Major i la plaça de la Vila, que tenen un pressupost de 400.000 euros, la del carrer Terol i de l'aparcament públic que hi ha a la zona, o el darrer tram del Passeig Canal. Una altra inversió important és la de l'edifici de l'Oficina de Turisme i Centre d'Interpretació del Delta, que tal com va anunciar l'equip de govern s'ubicarà a l'edifici de l'antic escorxador. Aquesta inversió està al voltant dels 500.000 euros.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta