20 de desembre del 2013

Flix aprova per unanimitat una declaració a favor de la consulta per la independència


FLIX (Ribera d'Ebre).- El ple de l'Ajuntament de Flix ha aprovat aquest dimecres, 18 de desembre, una declaració institucional amb què tots els grups municipals han donat suport a la convocatòria de la consulta sobre la independència de Catalunya. Al ple, entre el públic, hi havia una representació de l'Assemblea Nacional Catalana de Flix. L'Ajuntament flixenc té un govern d'unitat format pel PSC, ERC i CiU.

Prèviament, el tercer tinent d'alcalde, el republicà Francesc Barbero, va fer la lectura íntegra del text de la declaració, que diu el següent: "Davant l’anunci de la convocatòria d’una consulta per tal de decidir si la nació catalana vol esdevenir un estat independent, aquest Ple, integrat per representants electes per la ciutadania de Flix, vol manifestar: Primer.- La seva satisfacció per l’acord entre la majoria de les forces polítiques al Parlament que farà possible la celebració d’una consulta on el poble de Catalunya decidirà, de manera lliure i democràtica, el seu futur col·lectiu. Segon.- El seu compromís amb la Generalitat i amb el Parlament de Catalunya, representants legítims del poble català, per tal que aquesta consulta sigui realitat. Tercer.- La seva crida a la ciutadania a que participi de manera activa, pacífica i en llibertat en aquest acte democràtic, decidint el seu destí."

Per la seua banda, l'alcalde de Flix, el socialista Marc Mur, va pronunciar unes paraules justificant el perquè de la inclusió d'aquest punt de l'ordre del dia, tot fent esment de les circumstàncies que han conduït a l'increment del suport a la independència a Catalunya, i que han comportat finalment la convocatòria de la consulta.

Durant el Ple també fou aprovat inicialment el pressupost general de l'Ajuntament de Flix per a l'exercici 2014, la plantilla orgànica i de les bases d'execució del pressupost.  El pressupost que inclou el propi de la institució i el de la societat mercantil, Flix, Gestió d’Iniciatives Econòmiques, SAM, suma una quantia de 4,8 milions d'euros. L'encarregat d'exposar-ne els detalls va ser el regidor d'Hisenda i primer tinent d'alcalde, Delfí Castellví. Un cop efectuada l'aprovació inicial, el pressupost ha de romandre en exposició pública durant un termini de 15 dies hàbils.

Imatge Ajuntament de Flix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta