20 de desembre del 2013

Sabaté (PSC) alerta que amb el nou pla hidrològic serà difícil aliar-se amb Aragó en defensa de l’Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu adjunt de l’Entesa, el senador tortosí Joan Sabaté, ha advertit aquest divendres que serà molt difícil que les Terres de l’Ebre i el govern de Catalunya puguen establir un front comú amb Aragó en contra de nous projectes de transvasament. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Sabaté ha recordat que la imminent aprovació del pla hidrològic de la conca, sense el cabal ecològic suficient per al tram final del riu, respon als compromisos electorals del PP de portar aigua de l’Ebre fins a la Comunitat Valenciana i Múrcia. En aquest sentit, l’exalcalde de Tortosa ha assenyalat que, a diferència del Plan Hidrológico Nacional (PHN) del 2001, ara les Terres de l’Ebre no comptaran amb l’aliança del govern d’Aragó. Segons Sabaté, l’actual govern aragonès, també del Partit Popular, està a favor de la nova planificació hidrològica perquè l’Estat ha blindat primer els nous regadius, tot anteposant-los a les necessitats del Delta.

En la mateixa entrevista, Sabaté també ha manifestat la seua preocupació pels canvis legislatius que impulsa el govern del PP per permetre que les comunitats de regants i els altres usuaris del riu puguen comercialitzar els excedents de les seues concessions. El senador de l’Entesa ha remarcat que l’aigua és un bé públic, i que per tant les concessions haurien de ser per una finalitat determinada, i no per al “mercadeig de l’aigua”. En aquest sentit, Sabaté ha afegit que caldrà garantir el control públic i democràtic de l’aigua, i que cal evitar l’increment del nombre de concessions perquè a l’Ebre ja no hi ha prou aigua. Per tant, si els usuaris de l’Ebre no fan ús de les concessions, el que haurien de fer és retornar-la al riu.

Sabaté ha afegit que el cabal mínim de 80 metres cúbics per segon que vol imposar el govern de l’Estat serà “un desastre que afectarà el Delta molt negativament”. Finalment, el senador ha lamentat que el PP no haja acceptat les esmenes del PSC per incorporar al pressupost de l’Estat un segon pla d’industrialització per a les Terres de l’Ebre, les obres de l’autovia A7, el finançament per a l’Observatori de l’Ebre i la Mancomunitat de la Taula del Sénia, o les variants de Gandesa i Corbera d’Ebre. Tampoc la millora del pont de l’N-340 a Amposta, tot i que finalment Foment ha anunciat aquesta obra de millora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta