21 de desembre del 2013

Els roquetencs Alfred i Ignasi Blanch impulsen un llibre per recaptar fons per a la Lliga Contra el Càncer


ROQUETES (Baix Ebre).- Els germans Ignasi i Alfred Blanch, de Roquetes , han impulsat un projecte de micromecenatge per recaptar fons per a la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. A través de la plataforma Verkami, busquen finançament per poder editar el llibre 'Kito', que narra l'experiència d'Alfred Blanch envers el càncer, amb un relat infantil adreçat tant a un públic infantil com adult. Fins a la data, ja han recaptat més de 3.200 euros dels 4.000 que els fan falta. La publicació, editada per Sd Edicions, sortirà a la venda per Sant Jordi a un preu de 15 euros. Tota la recaptació i les aportacions obtingudes es donaran íntegrament a l'entitat per desig dels autors.

El projecte del llibre infantil 'Kito' neix de la voluntat dels germans Ignasi i Alfred Blanch de crear plegats un llibre il·lustrat sobre el càncer des d'una perspectiva intimista, tot fugint de dramatismes i d'actituds positives però superficials.

Aquesta necessitat sorgeix durant la baixa mèdica de l'Alfred per l'operació i posterior tractament contra un càncer, període durant el qual l'Ignasi acompanya el seu germà en tot moment. Tots dos, un com a malalt i l'altre com a familiar, viuen plegats l'experiència de la malaltia i van descobrint com paulatinament i de manera profunda els canvia la visió de les seves vides, ja superats els quaranta.

Tot i que 'Kito' és una obra escrita i dibuixada des de la vivència compartida del càncer, no es tracta d'una narració autobiogràfica. El protagonista del llibre és un nen d'onze anys apassionat pels gats que, davant les adversitats del dia a dia, busca aixopluc a Gatlàndia, el seu país imaginari on hi viuen gats feliços, però la seva vida i la de la seva família canvia sobtadament el dia que li diagnostiquen un càncer.

Les aportacions recollides a través de la plataforma de micromecenatge es destinaran a la impressió del llibre. L'edició serà realitzada per Sd Edicions, una petita editorial independent amb seu a Barcelona i amb un catàleg especialitzat en àlbum il·lustrat, assaig i cuina.

Per desig dels autors roquetencs, tots els beneficis de la venda del llibre seran donats íntegrament a la Lliga Contra el Càncer, Comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre. Els autors i la Lliga Contra el Càncer com a beneficiària d'aquesta iniciativa han escollit Verkami per tal de poder realitzar aquest projecte basant-se en el 'crowfunding', una manera de participació d'aquelles persones que hi arriben a través de les xarxes social.

Per tal d'aconseguir el projecte es necessiten 4.008 euros dels quals a data d'avui se n'han recaptat 3.285. Aquelles aportacions que superin la xifra necessitada per a l'edició del llibre es destinaran íntegrament a la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta