17 de desembre del 2013

La UPTA alerta que el govern català dóna via lliure al polèmic abocador del Pinell de Brai

 

PINELL DE BRAI (Terra Alta).- La Unió per la Terra Alta (UPTA) ha advertit aquest dimarts que la proposta de modificació de la Llei reguladora de residus, presentada pel govern de la Generalitat en el marc de la Llei d'acompanyament del pressupost del 2014, obre la porta a la instal·lació d'un abocador de residus al Pinell de Brai. En aquest sentit, des de la UPTA s'assenyala que la proposta de modificació facilita la implantació de dipòsits de residus que afectin un únic municipi, a través de plans especials urbanístics autònoms, tot i que no estiguin previstos ni en el Pla territorial parcial d'infraestructures ni en el planejament territorial. Segons la UPTA, això "és una porta oberta per a la instal·lació d'abocadors de manera indiscriminada i innecessària a Catalunya".

En el cas de les Terres de l'Ebre, l'amenaça es concreta, segons la UPTA, amb el pla presentat pels propietaris d'una argilera per instal·lar un abocador de residus al Pinell de Brai. Precisament, l'octubre de l'any 2010, el Pinell ja va expressar, en consulta popular, un rebuig majoritari a la instal·lació d'un abocador al seu terme, amb un 70% dels vots en contra, i una participació del 85%. Així mateix, existeix un dictamen de la Comissió Cívica del Patrimoni de les Terres de l'Ebre en què es conclou que l'abocador proposat al Pinell afectaria negativament el patrimoni local i territorial.

En aquest sentit, davant la imminent votació de la Llei d'acompanyament als pressupostos 2014 al Parlament de Catalunya, la UPTA ha fet una crida a tots els diputats i diputades ebrencs a rebutjar de manera clara la proposta presentada pel Govern, donant suport a l'esmena presentada en aquest sentit pel grup parlamentari d'ICV-EUiA. A més, la UPTA també ha demanat als representants polítics del territori i als seus partits polítics que treballin en benefici del bé comú i de l'interès general de la societat ebrenca, tot centrant els seus esforços en un nou model de desenvolupament per a Terres de l'Ebre, basat en els seus recursos i lluny d'especuladors. També es demana al delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, que faci servir tots els instruments polítics i legals a l'abast del Govern de Catalunya perquè l'opinió majoritària dels veïns del Pinell de Brai siga respectada.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta